Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ikon. Sankt Hildegard af Bingen var en tysk abbedisse, mystiker, forfatter, læge og komponist. Hun er blevet kaldt middelalderens mest betydningsfulde kvinde og omtales ofte som 'den hellige Hildegard'. I podcasten 'Musikkens Historier' forsøger Kristian Leth at nærme sig hendes mystiske musik.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hildegard af Bingen lyder som intet andet

PODCAST: I andet afsnit af Kristians Leths podcastserie går han tæt på mystiker og musiker Hildegard af Bingen, der for 900 år siden skrev alt andet end 'middelalderlig' musik.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun var mystiker og musiker for 900 år siden, og hendes musik blev først rigtig genopdaget i sidste århundrede. På sin egen tid var hun en af de bedst dokumenterede og mest produktive personer overhovedet. Men så blev hun glemt - eller gemt - i næsten tusind år.

I dag passer hun ikke rigtigt ind i vores fortælling om middelalderens musik, men den lyder stadig guddommelig og uforståelig.

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. Black metal, ny kompositionsmusik og Bruno Mars er nogle af emnerne.

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Hør 'Hildegard af Bingen' lige her:

Hør første afsnit af Musikkens Historier, 'Uptown Funk', her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk , som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden