0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hildegard af Bingen lyder som intet andet

PODCAST: I andet afsnit af Kristians Leths podcastserie går han tæt på mystiker og musiker Hildegard af Bingen, der for 900 år siden skrev alt andet end 'middelalderlig' musik.

Ikon. Sankt Hildegard af Bingen var en tysk abbedisse, mystiker, forfatter, læge og komponist. Hun er blevet kaldt middelalderens mest betydningsfulde kvinde og omtales ofte som 'den hellige Hildegard'. I podcasten 'Musikkens Historier' forsøger Kristian Leth at nærme sig hendes mystiske musik.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun var mystiker og musiker for 900 år siden, og hendes musik blev først rigtig genopdaget i sidste århundrede. På sin egen tid var hun en af de bedst dokumenterede og mest produktive personer overhovedet. Men så blev hun glemt - eller gemt - i næsten tusind år.

I dag passer hun ikke rigtigt ind i vores fortælling om middelalderens musik, men den lyder stadig guddommelig og uforståelig.

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. Black metal, ny kompositionsmusik og Bruno Mars er nogle af emnerne.

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Hør 'Hildegard af Bingen' lige her:

Hør første afsnit af Musikkens Historier, 'Uptown Funk', her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk , som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter