0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Hvis nogen spørger dig, om du er en pige eller en dreng, hvad svarer du så?«

NY PODCAST. Politikens podcast om forældreskab hedder 'Plus En'. I 2. episode kan du høre historien om Lykke på fem år, der hellere vil være en dreng.

Kilde: Politiken Podcast

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lykke på 5 år er den yngste af en børneflok på 7. Hun har arvet sin mors blå øjne, lange lyse hår og fine øjenvipper. Men hvis du spørger Lykke selv, så er hun ikke en pige, men en dreng. Og hendes største ønske er at få klippet sit hår kort ligesom sin storebror.

Lykkes mor, Charlotte, er dog i tvivl. For kan man allerede vide, hvilket køn man er, når man kun er fem år? Og hvad hvis Lykke fortryder sit korte hår efter en uge? Alligevel går hun med til at opfylde Lykkes ønske – og Hanne Budtz-Jørgensen tager med Lykke og hendes mor til frisøren, så Lykke kan få sit korte hår.

2. episode af Plus En hedder 'Lykken at være en dreng', og den handler om køn og konventioner. Om hvor svært det kan være at holde fast i sine gode, tolerante idealer, når hverdagen tromler derudaf. Om hvordan man tackler frygten for, at ens barn bliver drillet, skuffet eller misforstået. Og om børn overhovedet går op i drenge- og pigefarver, eller det kun er de voksne, der bekymrer sig om den slags?

Kilde: Politiken

Vært: Hanne Budtz-Jørgensen

I redaktionen: Katrine Hornstrup Yde, Astrid Skov og Silke Fensman.

Musikcredits:Jinglen er lavet af Sandra Boss. Autofant 'Heaven is above me'.

Hør første afsnit af ’Plus En’ her:

Hør også alle fremtidige afsnit af Plus En på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.