0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Drive-in-baby

NY PODCAST. 3. episode af Politikens podcast om forældreskab handler om kvindelig urkraft, kejsersnit og Gitte, der ender med at føde sit barn et højst mærkværdigt sted.

Privat foto.
Foto: Privat foto.

Rastepladsfødsel. Lille Nelly kom til verden på en rasteplads, mens hendes forældre, Gitte og Christen, var på vej til Herning Sygehus. Det samme sker for 150 andre kvinder årligt.

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man kan have mange forestillinger om, hvordan ens fødsel skal foregå. Det er dog ikke altid, det lige går, som man har planlagt.

Da vært Hanne Budtz-Jørgensen skulle føde første gang, havde hun forestillet sig, at det skulle foregå i et kar med vand, stearinlys og musik, og at hendes kvindelige urkraft skulle tage over, ligesom hendes veninde Sarah havde sagt. Sådan gik det ikke. For nogle gange må urkraften give op, og lægevidenskaben og epiduraler tage over.

Gitte Bussey fra Hvide-Sande havde heller ikke forestillet sig, at hendes datter skulle komme til verden på en rasteplads uden for Vorgod-Barde. Men det blev virkeligheden for hende, og for mange andre vestjydske kvinder, der ligesom Gitte bor over 80 km væk fra hospitalet og ikke når frem i tide, før barnet vil ud.

3. episode af Plus En handler om fødsler og forestillinger. Om at kæmpe i over 30 timer før ens barn kommer til verden, mens andre børn smutter ud som en mandel, 20 km før man overhovedet når til hospitalet.

Vært: Hanne Budtz-Jørgensen

I redaktionen: Katrine Hornstrup Yde, Astrid Skov og Silke Fensman.

Medvirkende: Gitte og Christen Bussey, journalist Sandra Brovall, Astrid Dalum

Musikcredits: Jinglen er lavet af Sandra Boss. Autofant 'Heaven is above me'.

Hør første afsnit af ’Plus En’ her.

Hør også alle fremtidige afsnit af Plus En på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.