0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sony Pictures
Foto: Sony Pictures
Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikens Poptillæg: De fire 'Little Women' er tilbage i biograferne

Poptillægget handler i denne uge om 'Little Women' i anledning af, at vi endelig må gå i biografen og se den syvende filmatisering af fortællingen.

Politikens Poptillæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Langt om længe sker det: Vi må gå i biografen og se den syvende filmatisering af Louisa May Alcotts klassiske roman fra 1868, 'Little Woman'.

I dag dykker panelet ned i 'Little Women'-fortællingen både som bog og filmatiseringer, men også som det evigtgyldige og aktuelle fænomen, som historien er. En historie, der har blik for privilegier, kønsproblematikker og kærlighed.

For 'Little Women' handler om fire kvindeskæbner, søstrene Jo, Amy, Beth, Meg og deres mor Marmee. Det er ikke blot et kostumedrama om kvinders liv og relationer, men det er derimod historien om kvinder i en verden i forandring under Den Amerikanske Borgerkrig. Det handler om kvinder, der ikke kæmpede i Borgerkrigen, men som kæmpede undertrykkelseskampe alligevel.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden