Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Herbert Pundik arbejder ved skrivemaskinen på sit kontor.

Herbert Pundik, den sidste flygtning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flygtning, israelsk agent, chefredaktør og sørgende far: Syv ting vi kan lære af Herbert Pundik

Herbert Pundik har levet i 91 år, men oplevet drama, eufori og sorg nok til flere liv. Hans bedstefar flygtede fra Ukraine. Selv måtte Pundik som teenager flygte til Sverige, gik i 1948 i krig for Israel og gjorde det til sit livsprojekt at sætte en stopper for sin slægts flugt. Derfor blev han i sine 24 år som chefredaktør for Politiken boende i Israel. Men Pundiks beslutning kom også til at koste hans familie dyrt.

Herbert Pundik, den sidste flygtning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fra i dag kan man høre Nils Thorsens lydfortælling ’Herbert Pundik – den sidste flygtning’ på Politikens podcast-app og på politiken.dk/podcast. Og det er en ældre herre med ungdom i stemmen og overraskelser i ærmet, man møder i de fire afsnit optaget i Danmark og Israel med titlerne ’På flugt’, ’I krig’, ’Sorgen’ og ’Verden ifølge Pundik’. Lidt tør vi dog godt afsløre her - se de syv punkter nedenfor (og lyt til podcasten imens):

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Leonhard Foeger/Ritzau Scanpix

  Eliud Kipchoge løb i denne måned som den første nogensinde en maraton på under to timer. Men trods bedriften, er det hans sko, der er løbet med opmærksomheden. På de kenyanske fødder sad nemlig Nikes nyeste supersko - sko, der beviseligt får løbere til at løbe hurtigere. Er det snyd? Og hvorfor er de sko så gode?

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden