Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Herbert Pundik arbejder ved skrivemaskinen på sit kontor.

Herbert Pundik, den sidste flygtning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flygtning, israelsk agent, chefredaktør og sørgende far: Syv ting vi kan lære af Herbert Pundik

Herbert Pundik har levet i 91 år, men oplevet drama, eufori og sorg nok til flere liv. Hans bedstefar flygtede fra Ukraine. Selv måtte Pundik som teenager flygte til Sverige, gik i 1948 i krig for Israel og gjorde det til sit livsprojekt at sætte en stopper for sin slægts flugt. Derfor blev han i sine 24 år som chefredaktør for Politiken boende i Israel. Men Pundiks beslutning kom også til at koste hans familie dyrt.

Herbert Pundik, den sidste flygtning
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fra i dag kan man høre Nils Thorsens lydfortælling ’Herbert Pundik – den sidste flygtning’ på Politikens podcast-app og på politiken.dk/podcast. Og det er en ældre herre med ungdom i stemmen og overraskelser i ærmet, man møder i de fire afsnit optaget i Danmark og Israel med titlerne ’På flugt’, ’I krig’, ’Sorgen’ og ’Verden ifølge Pundik’. Lidt tør vi dog godt afsløre her - se de syv punkter nedenfor (og lyt til podcasten imens):

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden