0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ny podcast: Techgiganter sætter sig på demokratiet

Ny tech-podcast fra Politiken belyser den teknologiske revolution, der er ved at vende op og ned på vores allesammens hverdag.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Filosof og forfatter Vincent Hendricks er gæst i tredje og sidste afsnit af 'Technu'.

Technu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Technu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Technu

#3: Techgiganter sætter sig på demokratiet
#3: Techgiganter sætter sig på demokratiet

Henter…

I Politikens nye podcast ’Technu’ undersøger Politikens tech-redaktør, Michael Jarlner, den teknologiske revolution, der er ved at vende op og ned på vores allesammens hverdag. I samtale med tre forskellige personer, der sidder helt forrest i denne teknolgiske revolution, forsøger han at blive klogere på, hvordan de arbejder med at kontrollere udviklingen.

I 2018 kom det frem, at det politiske konsulentfirma Cambridge Analytica havde fået adgang til millioner af brugeres oplysninger og brugt dem til politiske reklamer. Det førte til et opgør mod Facebook, som endte med at foregå... på Facebook. Facebook har sat sig på den demokratiske samtale, og med midler som fake news tjener de penge. For fake news tiltrækker vores opmærksomhed, den mest værdifulde ressource. Men hvad sker der med samfundet og dets demokratiske rammer, hvis der ikke kommer kontrol over situationen? Taber staten en kæmpe magtkamp mod de internationale techgiganter?

I tredje afsnit af podcasten kan du blive klogere på fake news, bobleøkonomier og det postfaktuelle demokrati, når vært Michael Jarlner har besøg af Vincent Hendricks, filosof og forfatter fra Københavns Universitets Center for Information og Boblestudier.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter