På Hotel Vanagupe kan du blive masseret eller eksfolieret med rav.

På Hotel Vanagupe kan du blive masseret eller eksfolieret med rav.

Afbudsrejser

Her får du skøn spa til halv pris

De baltiske lande byder på suveræn spa til billige priser. Rejs med til Litauen for at teste forholdene i Østersø-byen Palanga, der kombinerer et enormt udbud af wellness med familiehygge .

Afbudsrejser

Massage og eksfoliering uden forstyrrende smalltalk, fordi den litauiske massør bruger kræfterne på at ælte dig. Til priser, der er det halve af de danske. For en stund er himmerige flyttet fra Paradis til Palanga.

I mere end 100 år er folk rejst til Palanga i Litauen fra landene omkring Østersøen for at hengive sig til helende behandlinger, og i sovjettiden valfartede landets spidser til byen for at berige de kommunistiske korpusser med områdets mineralholdige vand og særlige mudderkure ved de lækre strande med sukkerfint dueodde-sand krydret med Østersøens milde klima.

LÆS OGSÅ:

Men det er først de senere år, at Palanga har bevæget sig væk fra betegnelser som ”grå, beton og slidt”, der ellers er de normale turistkodeord for Østeuropa. Spabyen med de 18.000 indbyggere har med sine brede alléer, hvor solen dæmpet skinner igennem træernes grønne parasoller, sluppet sit grå øst-image, og områdets svajende fyrreskove tilsat velbesøgt strand, tusindvis af besøgende børnefamilier, kærestepar og ældre samt tilbagelænet feriestemning giver i dag Palanga en snert af Vesterhavsagtig sommerhushygge ved Løkken.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Wellness til ingen penge

Baltikum i det hele taget er kendt for livgivende spabehandlinger, og i dag har Litauen, Estland og Letland en lang række byer med fremragende wellness – alene Palanga har otte velbesøgte sanatorier og mere end 100 hoteller med spa.

Den store fokus på spa-turisme har medført særlige regler i Litauen:

”Mange hoteller har spa-afdelinger, men der er regler i Litauen for, hvad man må kalde et spa-hotel. De skal have en vis størrelse samt en mængde tilbud,” fortæller Egidjia Smilingiene, der er chef for Palangas turistkontor.

”Vi arbejder på at få helt klare retningslinjer, for på den måde sikrer vi, at hoteller, der bare har en lille pool, ikke kan kalde sig spa-hotel,” siger Egidija Smilingiene og forklarer, at omkring 10 hoteller i Palanga efter disse regler ville kunne kalde sig spa-hotel, mens resten kan kalde sig ”hotel med spa-procedures”.

Fælles for de mange hoteller i Palanga er, at udbuddet er stort, og priserne meget fordelagtige.

Den enorme spa-menu i Palanga står blandt andet på Full Body Peeling til 100 danske kroner, halvandens times velvære-massage for gravide til ca. 400 kroner eller en Alge-aroma-wrap, hvor kroppen efter peeling med salt fra Det Døde Hav smøres ind i en alge-aroma-olie-maske og vikles ind i en speciel wrap. Herefter tilføjes en let massage. Pris for 90 minutters behandling: Ca. 300 danske kroner.

Læg dertil ansigtsbehandlinger, mani- og pedicure, eksfoliering med knust rav, orientalsk massage, poolmassage med tropisk regn og meget meget mere. Alt sammen til omkring halvdelen af danske priser. Og når flyveturen til Palanga direkte fra København kun varer en time og koster under 700 kr., så kan der på en forlænget weekend være mange penge sparet ved at nyde paradis i Palanga.

LÆS OGSÅ:

Billig overnatning og adgang til det hele

Et godt sted at lægge krop til himmelske behandlinger er det tre-stjernede Hotel Kerpe, hvis massørers evner udi massage og eksfoliering gør det til en anbefalelsesværdig, glædelig oplevelse.

Hotellet er velholdt, ligger centralt, og da hotellets restaurant samtidig er kåret til en af Litauens bedste, tyder noget på, at nogen har været karrig med stjernerne. Men nej.

”Vi har selv valgt ikke at have fire stjerner, for så tror folk, at vi er dyre. Og det er vi jo ikke,” fortæller receptionisten Nerijus smilende og forklarer, at allerbedst til prisen, ikke bare på Hotel Kerpe, men i hele Palanga, er de mange tilbudspakker, hvor mad, overnatning og wellness købes samlet.

Hotel Kerpe tilbyder for eksempel en luksuspakke bestående af to nætter for to voksne og to børn i hotellets to-etagers suite inkl. morgenmad, jacuzzi, tyrkisk bad med mere for omkring 1000 kroner – for hele familien. Man kan så tilkøbe købes eksempelvis en times Full Body Massage for ca. 200 kroner eller 80 minutters massage med lavasten for ca. 300 kroner, og disse priser er et godt pejlemærke for priserne i resten af Palanga.

Hotel Kerpe er et af de hoteller, der ikke går ind under kategoriseringen ”Spa-hotel”, men det fede ved Palanga er, at selvom man bor billigt, så er der fuld adgang til alle spas i området.

Benyt for eksempel muligheden til at cykle til det fem-stjernede Hotel Vanagupe i Palangas udkant, der har byens største spa-afdeling på mere end 2000 m2, hvor en liflig velvære-labyrint ligger i to etager.

Palanga er kendt for sine store mængder af rav, og derfor har en russisk mestermassør kreeret en særlig rav-behandling til Hotel Vanagupe, hvor der blandt andet indgår eksfoliering med knust rav og rav-massage. Vanagupe tilbyder ligeledes aqua-massage i deres Princess Pool, hvor tropisk regn falder blidt, mens tonerne af muzak kan nydes både over og under vandet. Rav-massagen koster ca. 600 danske kroner for to timers behandling, mens Princess Pool kan lejes i to timer for ca. 200 kroner.

LÆS OGSÅ:

Oplev Palanga fra en cykelsaddel

Når det ydre har været under kærlig behandling, kan man tage sig lidt af det indre. For eksempel ved at tage cyklen tilbage mod Palangas centrum fra Hotel Vanagupe igennem områdets mange fyrreskove. Både i og omkring Palanga sørger et veludbygget net af cykelstier for, at cykler er den mest benyttede transportform blandt Palangas turister, og flere steder ser man voksne trampe i pedalerne på smarte, firehjulede familiecykler, mens to små sæder foran på cyklen sikrer børnene en rullende førsteparket til Litauens svar på dansk, fredfyldt sommerhusstemning.

I Palangas centrum afløses cykelstierne af brede fortove, så der kan pedaleres direkte ind i byens smukke botaniske have, hvor store græsplæner, skulpturer, rosenhaver og det store ravmuseum er balsam for sjæl og sind.

Med cyklen låst inde i Hotel Kerpes kælder går turen til fods ind i Palangas pulsåre, Basanaviciaus-gaden. Ud over at være en boblende livlig og berømt i hele Litauen er Basanaviciaus også Palangas menneskelige motorvej til stranden. Og vejen til stranden bliver aldrig kedelig, for Basanaviciaus er en familievenlig udgave af Jomfru Ane Gade tilsat Danmarks største omrejsende tivoli, Dahlgård Tivoli – bare på den fede og hyggelige måde.

LÆS OGSÅ:

Iskiosker og souvenirboder ligger side om side med underlige, spidse heksehuse, karruseller, candyfloss, spillemaskiner, spillemænd og fotogøglere med papegøjer, aber og slanger. Enkelte diskoteker og en gammel bunker forvandlet til erotik-club bidrager med ungdommelig stemning blandt hyggelige caféer, pubs og spisesteder, der alle serverer store fadøl til 10 danske kroner og hovedretter for ca. 40 kroner. Og så skulle man tro, at når månen står op, så bliver der druk- og diskostemning på Basanaviciaus, men nej; når mørket falder på, så danser det ældre publikum til gadens mange live-bands, mens turistfamilierne hygger sig med is, øl, gøgl og gak.

Basanaviciaus-gaden er et fantastisk, socialt samlingspunkt for folk i alle aldre, og når solstrålerne giver den sidste dosis UV til strandløverne, så bliver badebroen for enden af Basanaviciaus til et mylder af solbebrillede turister, der fra lange rækker af bænke klapper solen ned i Østersøens våde dyner, før den få timer senere sørger for, at alle igen får en lille snas af Løkken i Litauen. I hvert fald hvis lykken er spa-oplevelser til små penge i et familievenligt strandmekka i Litauen.

Fem hoteller med spa i Palanga

Der findes adskillige hoteller i Palanga, der har tilknyttet spa. Her er fem i hver sin kategori. Priserne gælder for én nat et dobbeltværelse. Se mere på hotellernes hjemmeside, der alle har store rabatter på pakkeophold med hotel og spa.

LÆS OGSÅ:

Billigst

Hotel Vyturys – 2 stjerner. Priser fra ca. 180 kr.

Godt og billigt

Hotel Zilvinos – 3 stjerner. Priser fra 240 kr.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bedst til prisen

Palangos Vetra – 4 stjerner. Priser fra ca. 500 kr.

Eksklusivt

Hotel Vanagupe – 5 stjerner. Priser fra ca. 900 kr.

Her boede vi

Hotel Kerpe – 3 stjerner. Priser fra ca. 300 kr.

Palanga har desuden otte sanatorier, der behandler alt fra knoglesygdomme til børn med alvorlige lidelser.

Seks lækre spaer i Baltikum

Ikke bare Palanga tilbyder billige ophold med hotel og spa. Både Estland, Letland og Litauen har spa-hoteller og sanatorier til yderst fordelagtige priser. Her er seks af Baltikums bedste.

LÆS OGSÅ:

LITAUEN

Druskininkai

Det ældste og største spa-resort i Litauen tilbyder massevis af hoteller, sanatorier og spaer. Ligger sydvest for hovedstaden Vilnius, og med sin historie er Druskininkai måske det mest kendte ressort i de baltiske lande.

www.info.druskininkai.lt

Birstonas

Den lille by med bare 3.200 indbyggere er berømt for sine helende behandlinger, bade og massager på Birstonas to sanatorier, der ligger i rolige, billedskønne omgivelser.

www.visitbirstonas.lt

LETLAND

Jurmala

32 km sandstrand omgiver spa-ressortet Jurmala, der er berømt for sit milde klima, sit mineralholdige vand og helende mudder. Jurmala tilbyder alle former for spa-behandlinger på en meget lang række af gode hoteller..

www.jurmala.lv

ESTLAND

Kuressare

Kuressare ligger på øen Saaremaa og er berømt for sit helende mudder. En lang række hoteller i byen tilbyder alt inden for spa og wellness. Øen Saaremaa er ligeledes berømt for fantastisk natur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

www.saaremaaspahotels.eu

Pärnu

Berømt for sit mudder og sine strande ud mod Østersøen er Pärnu endnu et estisk spa-ressort med mulighed for rigtigt gode wellness-kup.

www.visitparnu.com

Haapsalu

Sydvest for Tallinn ligger området Haapsalu, der har helende mudder og masser af andre spa-, massage- og wellness-muligheder.

www.laine.ee

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce