FLYARBEJDE. Fremover bliver det muligt at være på nettet ombord på Norwegians fly.
Foto: Gene Chutka/istockPhoto

FLYARBEJDE. Fremover bliver det muligt at være på nettet ombord på Norwegians fly.

Rejser

Denne artikel er netop skrevet - i 10.000 meters højde

Flyselskabet Norwegian er klar til at tilbyde net- og mailadgang i deres fly. Turengårtil.dk sender en af de allerførste mails fra flyet.

Rejser

Klap computeren op, når du befinder dig i et fly i 10.000 meters højde og send en mail eller gå på nettet, præcis som du gør derhjemme eller på arbejdet.

Den mulighed tilbyder Norwegian nu, og denne artikel er et bevis på, at systemet fungerer. Den er nemlig mailet hjem til redaktionen fra sæde 3A tirsdag eftermiddag kl. 14.25 under en særflyvning over Danmark, som Norwegian arrangerede for at demonstrere systemet for pressen og andre specielt inviterede.

Norwegian har lige nu installeret systemet i to fly, endnu et følger efter i næste uge, mens der skulle være wifi på 11 fly inden sommerferien. I alt 21 fly skal have det på plads i år, og resten af flåden på i alt 55 fly skulle være wifi-klar i løbet af 2012.

»Vi er det første flyselskab, der kan tilbyde denne tjeneste på flyvninger i Europa, og vi håber, at det vil få endnu flere til at flyve med os«, siger Norwegians it-direktør Hans Petter Aanby, da systemet blev præsenteret under den korte flyvning over København tirsdag eftermiddag.

Ikke dyrere end på jorden

I starten vil det være gratis at bruge wifi i flyene:

»Senere vil vi muligvis tage et gebyr for det, men det er vores udgangspunkt, at det ikke skal være dyrere end at bruge internet på jorden«, siger Hans Petter Aanby fra Norwegian.

Hvordan det skal tolkes, kan vi ikke vide - for wifi er gratis på mange cafeer og restauranter, mens hoteller kan tage op til 100 kroner i timen for netadgang.

Adgang til mail og internet i fly er dog ikke noget helt nyt fænomen. SAS og Lufthansa har tidligere tilbudt det, og efter en pause på et par år gør de klar til igen at lade kunderne gå på nettet, mens de er om bord på flyet.

I USA har talrige flyselskaber tilbud om internet under flyveturen, men tilsyneladende er det ikke blevet den helt store succes - amerikanske medier melder, at kun 10-20 procent af passagererne benytter sig af det.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden