Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Måske er du usikker på, hvordan, hvornår og hvor i det nordlige Thailand, du skal henlægge din rejse? En specialkonsulent kan sælge dig sin viden.
Foto: Fred Froese/istockphoto.com

Måske er du usikker på, hvordan, hvornår og hvor i det nordlige Thailand, du skal henlægge din rejse? En specialkonsulent kan sælge dig sin viden.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Små rejsebureauer fokuserer på ekspertviden, personlighed og håndplukkede steder

Mød tre, små uafhængige rejsebureauer, der prøver at gøre noget andet end de store aktører i branchen.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Måske troede du, at de små specialrejsebureauer ville dø med internettets tidevandsbølge af Facebook, Tripadvisor, Airbnb og alverdens flysøgemaskiner.

Men tværtimod. De trives.

Politiken Rejser tegner tre portrætter af rejsevirksomheder, der skiller sig ud fra mængden.

»Det er et personligt anliggende for os, at folk har det godt«

Marianne Evers og Jonas Bechgaard har af nød selv opfundet den perfekte rejse til børnefamilien. Privatfoto

Marianne Evers og Jonas Bechgaard har af nød selv opfundet den perfekte rejse til børnefamilien. Privatfoto

Når potentielle gæster ringer til Gulliver Rejser, stiller de altid følgende to spørgsmål: Hvor fælles skal vi være? Og hvem er de andre, der skal med?

Svaret er som regel, at man selv bestemmer fællesskabsgraden på rejsen, og at »siden du allerede har ringet, ja, så er det nok, fordi der er stor sandsynlighed for, at du passer ind sammen med de andre«, fortæller Jonas Bechgaard.

Sammen med sin kone, Marianne Evers, startede han Gulliver Rejser i 2012. De kunne ikke finde en rejse, der kombinerende charterrejsens bekvemmelighed og børneleg med ro, luksus og michelinstjernemad. Så af nød gik parret selv i gang med at konstruere den perfekte rejse for børnefamilien.

»Vi savnede en rejse, hvor vi kunne bo et dejligt sted med virkelig god mad og være sammen med andre børnefamilier i et uforpligtende fællesskab, hvor vi kunne hjælpe hinanden«, fortæller Jonas Bechgaard.

I dag har det lille rejsebureau rejser til tre forskellige steder. Sicilien, Nordspanien og Portugal. Man bor sammen med 8-9 andre familier i et nøje udvalgt hus et nøje udvalgt sted. Med pool, udsigt og lejligheder med egne køkkener.

Netop fællesskabet har flere fordele, når man er en børnefamilie, fortæller Jonas Bechgaard, der sammen med Marianne Evers selv rejser med tre børn på 12, 10 og 6 år.

»Vi kender det jo alle sammen godt – nogle gange kan man være mere træt, når man kommer hjem fra ferie, end da man tog af sted. Når vi rejser med Gulliver Rejser, er vi flere familier, der kan se efter hinandens børn. Jeg har endda læst to bøger, når vi har været af sted«, siger Jonas Bechgaard.

En anden fordel ved at rejse flere sammen er de oplevelser, som Gulliver Rejser kan skabe undervejs. Eksempelvis at spise på en michelinrestaurant hele banden – børn og voksne – eller aftale surfundervisning på stranden eller hestevognsture i skoven.

»Det er svært at gøre, når du rejser alene, men nemt, når vi er flere«.

Hvis ikke Marianne Evers og Jonas Bechgaard selv er med på rejsen, er et andet værtspar med på vegne af dem. Det er med til at sikre, at alt er i orden.

»Vi er selv med og skal se folk i øjnene, hvis noget ikke fungerer. Det er et personligt anliggende for os, at folk har det godt«.

Læs mere på gulliverrejser.dk

»Jeg har altid ment, at ekspertviden er penge værd«

Mikkel Tofte Jørgensen skræddersyr din rejse til Thailand uden at sælge dig andet end sin enorme viden. Privatfoto

Mikkel Tofte Jørgensen skræddersyr din rejse til Thailand uden at sælge dig andet end sin enorme viden. Privatfoto

Der er vel ikke rigtig nogen grund til at købe en rejse til Thailand i et rejsebureau længere, vel? Flybilletter finder du selv på nettet, det samme gælder hotellet. Men hvad så? Er du sikker på, at du ved, hvilken ø du skal bo på? Hvilke restauranter du skal spise på i Bangkok, eller hvilke oplevelser der er de mest interessante i Nordthailand?

Og hvordan undgår du at blive rundtosset af alle de hoteller, du finder på hotels.com, eller forvirret af udbuddet af boliger på Airbnb? For slet ikke at tale om de hundredvis af forskellige flyafgange og -priser ...

I så fald kan der være grund til at konsultere Thaiwise. Bag navnet står Mikkel Tofte Jørgensen, der kan skræddersy den perfekte rejseplan til turen til Thailand – uden at sælge dig andet end sin viden. Han har et utal af rejser til landet bag sig, en baggrund i rejsebranchen og er i øvrigt forfatter til guidebogen ’Turen går til Thailand’.

»Jeg har altid ment, at ekspertviden er penge værd. At hvis du har indgående kendskab til et sted, har det værdi«, siger Mikkel Tofte Jørgensen.

I Thaiwises konkrete tilfælde koster det 2.500 kroner, hvis du vil gøre brug af Mikkel Tofte Jørgensens kendskab til Thailand. Og det foregår på den måde, at du først taler i telefon med eksperten, så han kan spore sig ind på, hvad du drømmer om.

»Hvis jeg finder ud af, at det mest handler om 14 dage på stranden, så siger jeg, at folk skal kontakte et af de store rejseselskaber i stedet. For det kan de meget bedre. Men vil man tættere på den thailandske kultur, have autentiske oplevelser, man ikke får andre steder, eller finde en ø, hvor de færreste andre turister er, kan jeg koble tingene sammen«, siger Mikkel Tofte Jørgensen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Efterfølgende mødes han så med de pågældende rejsende – det kan være alt fra et par til et større selskab på 10 personer – for at gå i detaljer med turen. Mikkel Tofte Jørgensen spørger til hver enkelts forventninger, lytter til drømme, ønsker eller bekymringer.

Han udpeger steder på sit medbragte kort, giver råd om, hvad der skal bookes på forhånd, og hvad man kan vente med.

Det hele ender med, at Mikkel Tofte Jørgensen strikker en detaljeret rejseplan sammen. Og er der noget, der ikke stemmer undervejs på turen, kan de rejsende ringe, sms’e, skype eller maile og få gode råd eller ny inspiration.

For Mikkel Tofte Jørgensen er Thaiwise en måde at slutte en cirkel på. For han var selv med, da Jysk Rejsebureau og Kilroy i sin tid blev store på at sende danske rygsækrejsende ud i verden. Blandt andet fordi dem, der solgte rejserne, selv havde gennemrejst de steder, de solgte rejser til. Så kom en periode, hvor folk selv fandt rejserne på nettet og klarede det meste selv. Og nu er udvalget på nettet simpelthen blevet for uoverskueligt for nogle.

»Der er mange, der har brug for rigtige eksperter, der kan tage dem i hånden. Der er efterspørgsel på solid viden hos folk, der kan sortere i det enorme udbud og gøre det relevant for lige præcis dig. Cirklen er sluttet«, siger Mikkel Tofte Jørgensen.

Læs mere på thaiwise.dk

»Jeg har set stederne, badet der, spist der, boet der, kørt vejene tynde på scooter«

Global Tours har kun fire destinationer på programmet. Til gengæld har kvinden bag, Sanne Petersen, et indgående og personligt kendskab til hvert af stederne. Foto: Privat

Global Tours har kun fire destinationer på programmet. Til gengæld har kvinden bag, Sanne Petersen, et indgående og personligt kendskab til hvert af stederne. Foto: Privat

Hun har arbejdet i rejsebranchen siden midten af 1980’erne, i flyselskaber og rejsebureauer. Og hun har været på mere end 230 rejser til 30 lande over hele kloden.

Sanne Petersen havde en masse ideer til rejser, hun gerne ville føre ud i livet, men som ikke kunne lade sig gøre, fordi hun ikke var med til at udvikle nye rejser i produktionen, men var ansat som sælger.

Så hun sagde op. Lærte at lave hjemmesider. Og begyndte at skrive små historier om de steder i verden, hun virkelig elsker.

Indlevende, personlige tekster om eksempelvis De Lipariske Øer i Italien, hvor vulkanen på Stromboli har været aktiv i mere end 2.000 år, så »du vil kunne se den røde varme lava lyse nattehimlen op, mens du sejler langs kysten«, som Sanne Petersen beskriver det på det, det hele nu er endt med; det nyåbnede lille rejsebureau Global Tours. Der er kun fire destinationer på programmet. Til gengæld er det fire steder, Sanne Petersen kender indgående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Jeg har set stederne, badet der, spist der, boet der, kørt vejene tynde på scooter. Jeg har selv fundet det hele«, fortæller Sanne Petersen, der allerede har solgt de første rejser, selv om Global Tours først åbnede i november.

Global Tours har rejser til de førnævnte Lipariske Øer nord for Sicilien, bjergene i Andalusien, den amerikanske storby Los Angeles og Rayong i Thailand. Det er håndplukkede destinationer og håndlavede rejser. Alt andet ville være meningsløst for Sanne Petersen.

»For mig er det personligt. Det, der har gjort mig glad på mine rejser, og som har givet mening i mit liv, vil jeg gerne give videre til andre, så de også kan opleve det«.

Læs mere på globaltours.dk

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden