0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Drøm dig væk fra kulden: Oplev Caribiens smukke vulkanø

Fra regnskov over vulkankratere til gadefester. Her er fem oplevelser på den caribiske ø St. Lucia.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dorte Hygum Sørensen
Foto: Dorte Hygum Sørensen

St. Lucias vartegn er de to vulkankratere Gros Piton og Petit Piton.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Befolkningens gæstfrihed og den varierede smukke natur gør St. Lucia til en ganske særlig destination.

Her kan man både meditere i bjergene, danse igennem til uformelle gadefester og stikke tæerne i klart blågrønt hav.

Her er fem oplevelser på den caribiske ø.

1 Vandretur på ’Stairway to Heaven’

»Kan du se et hus med blå tag? Der bor jeg«, siger den unge turguide og peger på et lille punkt langt nede i dalen.

Vi står på udsigtsposten på toppen af vandreturen Tet Paul Nature Trail, der ikke har kælenavnet ’Stairway to Heaven’ for ingenting.

Det har taget omkring 45 minutter at gå langsomt herop ad en sti, der ikke i sig selv er udfordrende stejl. Men det er varmen.

Selv om man bare sidder stille i solen i det tropiske St. Lucia, kommer man nemt til at drypsvede. Går man så oven i købet op ad et bjerg, tærer heden på kræfterne. Også selv om det foregår i adstadigt tempo og med korte pauser, mens en guide fortæller om nogle af de forskellige planter, der vokser langs stien.

Udsigtsposten på toppen af vandreturen Tet Paul Nature Trail, har fået kælenavnet ’Stairway to Heaven’ .

Men udsigten fra toppen er den lille anstrengelse værd. Det føles faktisk lidt som at stå på toppen af verden. Herfra ses St. Lucias vartegn, de to vulkankratere Gros Piton og Petit Piton, på den sydvestlige kyst måske allerbedst.

Pitonerne er det perfekte postkortmotiv. Deres silhuetter ses i landets flag, og den udbredte lokale øl Piton er opkaldt efter dem. Gros Piton og Petit Piton er henholdsvis 771 meter og 743 meter høje, og siden 2004 har de været på Unesco’s Verdensarvliste. Man kan gå på stier op ad Gros Piton, hvis bentøjet er i orden. Petit Piton skal man derimod være trænet bjergbestiger for at nå toppen af.

Ser man dem på afstand fra Tet Paul Nature Trail, får øjnene andre oplevelser med i købet. Prægtige grønne skove breder sig på bjergsiderne, og nede i dalen, hvor den unge turguide bor i et hus med blåt tag, dyrkes jorden. Mange mindre landbrug i St. Lucia er økologiske, siger guiden. Hun er 19 år og var egentlig flyttet hjemmefra for at studere i hovedstaden Castries, men naturen og roen på landet trak så meget i hende, at hun flyttede hjem igen for dels at arbejde som guide, dels hjælpe til i landbruget.

Ned ad St. Lucias himmelbjerg sprinter guiden på lette og vante fødder, mens hendes flok af turister er lidt mere varsomme med ikke at skride på den sandede sti eller falde over en ujævnhed foruden at nyde synet af de mange eksotiske planter. For eksempel de nuttede lavstammede ananas med imponerende store frugter, der vokser i menneskers knæhøjde.

www.tetpaulnaturetrail.com

2. Ro, udsigt og syngende fugle

Soufríere som er St. Lucias tidligere hovedstad ligger på vestkysten af landet tæt ved en række af de mest populære naturattraktioner såsom vulkanen Sulphur Springs, Pitonerne og  St. Lucia Rain Forest

En hverdagseftermiddag på en ydmyg bar i et malet træhus i en af Soufríeres små gader er det nemt at få sig en sludder med en af de lokale. St. Lucia er i det hele taget et sted, hvor man føler sig meget velkommen som gæst. I Soufríere kommer man tæt på indbyggernes dagligdag: Ser fiskerne ved havnen, legende børn og kvinder, der handler i supermarkedet, hvor alt koster mindre, end det gør på markedet i hovedstaden Castries.

Soufríere er St. Lucias tidligere hovedstad og ligger på vestkysten af landet tæt ved en række af de mest populære naturattraktioner såsom vulkanen Sulphur Springs, Pitonerne og  St. Lucia Rain Forest. I omegnen af Soufríere findes nogle af landets smukkeste hotelbyggerier, og selv om man ikke skal bo på det både imponerende og dyre Anse Chastanet, er det fantastisk at besøge stedet. Måske for at spise på restauranten. Menuen er et udsøgt tilberedt udvalg af f.eks. skaldyr, kylling og fisk krydret på  lucianernes måde med masser af karry, ingefær og grønne krydderier. I det hele taget er lucianerne gode til at gøre deres mad lige så farverig som deres natur.

Og så ligger Anse Chastanet ligesom adskillige andre hoteller oppe i bjergene og er bygget, så det indbyder til, at man går en tur i området, finder en skyggeplet og sætter sig med ansigtet i retning af den nærmest ufattelig flotte udsigt og mediterer. Med kulørte småfugle syngende om ørerne. I stedet for at tage billeder af herligheden.

Fotografier kan være gode nok. Men det har en særlig værdi at få synet af St. Lucias særlige skønhed prentet ind i sjælen.

www.ansechastanet.com

3 Festklædte gæster til søndagsmesse i kirken

Når først messen går i gang, fyldes den blomsterpyntede kirke med søndagsklædte lucianere.

Ved indgangen til kirken St. Joseph the Worker Parish i den lille nordvestlige by Gros Islet modtog præsten medlemmer af menigheden med varme håndtryk og brede smil.

Nu er messen i gang, og den blomsterpyntede kirke er fyldt med søndagsklædte lucianere. Alle ser ud til at have fundet det fine tøj frem til den ugentlige kirkegang, og især kvinderne er smukke i deres flotte knælange kjoler og store farvelysende hatte.

Ritualerne ved en messe i