Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Maspalomas er et yndet ferieområde for mange danskere. Foto: Sandra Samuelsen
Foto: Sandra Samuelsen

Maspalomas er et yndet ferieområde for mange danskere. Foto: Sandra Samuelsen

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her kan du opleve fire årstider på samme dag

De lokale kalder stolt Gran Canaria for et minikontinent. Ved kysterne vil du opleve dramatiske vinterlandskaber, efterårståge i bjerglandsbyer og farverige blomster i hovedstaden med verdens bedste vejr.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når man står på charterflyet mod Gran Canaria, glemmer man nemt, at flyet faktisk er på vej til Afrika, hvor der hersker helt andre vejrfænomener, end vi er vant til i Norden.

Øen er kendt for sit dejlige klima med sol året rundt, men det er faktisk ikke kun solstråler, du kan nyde på den frodige ø.

Ifølge vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Niels Thyge Rasmussen skal forklaringen bag det skiftende vejr på den spanske ø findes i bjergene.

»De har stor betydning for det lokale klima. De giver opstigende vinde, som kan føre til regn og sne i bjergene. På læsiden vil det fortsat være solrigt. Og det betyder, at man kan opleve alt fra sommer til vinter på meget korte afstande«.

Niels Thyge Rasmussen forklarer, at fordelen ved det skiftende vejr er, at øens nordlige og østlige områder vil være meget frodige. Og Gran Canaria er netop kendt for at dyrke alt fra bananer og tomater til vin og kaffe.

»På sydsiden derimod vil der være tørt og solrigt, og det gør det muligt at tiltrække turister. Noget, øen jo gør i stort omfang«, siger vagtchefen.

Han mener ikke, at der findes egentlige ulemper ved det skiftende vejr.

»Når det gælder vejret, er det jo smag og behag. Selvfølgelig kan det skiftende vejr også betyde, at der vil være overskyet på øens ellers stabile sydside. Det vil uden tvivl skuffe et par turister, men det vil sjældent vare længe«, siger Niels Thyge Rasmussen.

Forårsflora i alle farver i Las Palmas

Foto: Sandra Samuelsen

Hovedstaden er ikke til at undgå, når det handler om at opleve Gran Canarias imponerende vejr. De lokale kalder selv Gran Canaria for øen med det evige forår. Og i Las Palmas gælder dette for alvor. Det er endda videnskabeligt bevist.

Thomas Whitmore, meteorolog ved Syracuse University i New York, har udgivet ’Pleasant Weather Ratings’. Her analyserer han vejret i alverdens byer for at finde frem til det bedste vejr. Formålet med udgivelsen var at give turister den bedste mulighed for at vælge byer med dejligt vejr, så de ikke spildte deres penge på en ferie med konstant regnvejr.

Las Palmas blev kåret som nummer 1. Her er nemlig hverken for koldt eller for varmt, men en helt perfekt temperatur året rundt.

Hovedstaden er koldere end de sydligere resortbyer, men har stadig mere sol end landsbyerne i bjergene. Her er desuden rigeligt at lave, mens det gode vejr nydes.

Spadser rundt i de kringlede og farverige gader i den gamle by, Vegueta, shop luksustøj og lækker vin i Triana, eller nyd solen og de brusende bølger langs strandpromenaden på Playa de las Canteras. Ønsker du mere forår med behagelige temperaturer og farverig flora, så tag en tur til den smukke havneby Puerto de Mogan.

Sommerstemning i solsikre Maspalomas

Maspalomas er øens tørreste område, og du har nærmest garanti for sol. En lækker sandstrand er lig med sommer for de fleste. Tilføj så en enorm sandørken, og du har Maspalomas.

Med gyldne solstråler året rundt er Maspalomas et elsket ferieparadis for mange danskere, der trofast vender tilbage år efter år.

Nyd solens varmende stråler i det enorme vandland, tag en runde golf på den frodige golfbane eller rid på kamelryg i ørkenens sanddyner.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Temperaturerne er som regel højest lige her, så befinder du dig et andet sted på øen, og skyerne får tag i det ellers gode feriehumør, så tjek vejret for Maspalomas, og du vil højst sandsynligt se en strålende sol for hele ugen.

Har du lyst til at opleve andre byer med sol og afslappende ferieaktiviteter, er Puerto Rico et besøg værd.

Efterårsskyer og svajende palmer i bjerglandsbyen Moya

Foto: Sandra Samuelsen

Den smukke landsby Moya ligger langt oppe i bjergene på byens nordlige side. Sørg for at holde godt fast, mens bilen stædigt kæmper sig op ad den stejle bjergskrænt og holder skarpt tilbage for modkørende biler på den smalle kørebane. Køreturen derop er en del af oplevelsen, og udsigten er fuldstændig fantastisk. Vel ankommet er det bare om at slentre op ad hovedstrøget i den lille by med kun 8.000 indbyggere.

Tag en pause ved byens charmerende torv, der er dækket af en grå tåge på grund af landsbyens placering. Flankeret af tropiske palmer er indtrykket nærmest surrealistisk. Her spiller landsbyens børn fodbold, og ifølge deres dedikerede diskussioner på spansk så drømmer de alle om at blive den næste Iniesta eller Casillas. Nyd lyden af knasende blade fra de nøgne træer under dine sko, mens du går fra pladsen. En varmende café con leche er på sin plads, og du finder let en hyggelig café på byens lille hovedgade.

Ønsker du at opleve flere dramatiske efterårsscener, så tag en tur til de nærliggende landsbyer Teror og Valleseco.

Vintervind og brusende bølger i Puerto de las Nieves

Foto: Sandra Samuelsen

Puerto de las Nieves er lille fiskerlandsby i Agaete-området med original kanarisk charme og kultur.

Gå en tur langs byens strandpromenade, Paseo de las Poetas, hvor det vrimler med små restauranter. Det perfekte sted at spise en skøn frokost.

Men tag en jakke med. Du kan sagtens være heldig at fange et par solstråler, men der er også sandsynlighed for vindstød og mørke skyer, der får stedet til at ligne et vinterlandskab i de skotske bjerge frem for et varmt ferieparadis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På en klar dag kan du være heldig at få kig til den sneklædte vulkan Teide på Tenerife. Du bør også få et billede med klippen Dedo de Dios, Guds finger, i baggrunden.

En 30 meter høj klippeformation med en skov af fyrretræer på toppen. Godt nok har klippen lidt under en tidligere storm, men den er fortsat et billede værd.

Ønsker du at opleve flere smukke naturlandskaber på din ferie, så kør mod Artenara på øens midte. Det er øens højeste punkt, og når Gran Canaria med års mellemrum oplever sne, så falder den gerne her. Begejstringen er enorm blandt lokale og skaber bilkøer hele vejen ned ad bjergskråningen.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden