Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pas på dine støvler, dine fødder og dine hænder. Så skal det nok gå alt sammen. Siger Per Munch her sammen med fotograf Thomas Borberg på Aiguille du midi i Chamonix, Frankrig.
Foto: Thomas Borberg

Pas på dine støvler, dine fødder og dine hænder. Så skal det nok gå alt sammen. Siger Per Munch her sammen med fotograf Thomas Borberg på Aiguille du midi i Chamonix, Frankrig.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter 20 år på ski: Her er Per Munchs simple råd til skiferien

Flere tusinde danskere er på vej på ski de næste uger. Per Munch deler ud af sine erfaringer.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det gælder om at passe på sine fødder, på sig selv og om at få nogle af oplevelserne med hjem.

Se, om noget af dette giver mening for dig.

1) Tag skistøvlerne om halsen

Flyver du på ski, så tag støvlerne med i kabinen, for hvis støvlerne forsvinder undervejs, starter skiferien skidt.

Hvis du har dem i støvletasken, har du ikke plads til anden håndbagage, så klæb dem sammen med velcro-remmerne, der normalt går rundt om skinnebenet, så du kan bære dem om halsen som et særpræget smykke, mens du stadig har ret til fuld håndbagage.

Hellere 1-2 minutters sjov, som alle kan glæde sig over til afterski, end at fylde hele hukommelsen med fantastisk video, ingen får at se

Jeg har aldrig oplevet, at det giver problemer i gaten. Skulle det ske, vil jeg sige 1) at jeg er worldcupløber, og at de vil få problemer med min sponsor Audi. Hvis de ikke tror på den, af en eller anden grund, vil jeg påstå, det er et religiøst symbol, og at det derfor vil være dybt krænkende og utrygt ikke at kunne rejse med dem om halsen.

2) Tag skistøvlerne af til frokost

Smid støvlerne under bordet, mens du spiser gullasch. Læg dem ned og brug dem som skammel, så har du helt tørre sokker, når måltidet er slut, og dermed mindre risiko for vabler.

Der er en social barriere (de øvrige gæster), men gør det hurtigt og diskret, og husk at skifte sokker hver dag. Det er umagen værd.

Får du alligevel ømhed og tilløb til vabler, så stop straks og tag plaster af mærket Compeed på. Og det skal ske straks.

3) Sid på dine vanter

Man er varm, når man har stået på ski, og derfor fryser vi sjældent, lige når vi sætter os på en kold lift eller på en sten i terrænet. Men det er smart at sætte sig på sine vanter, inden man for alvor begynder at fryse, når der skal holdes hvil eller spises lidt frokost.

4) Husk indervanter

Et tyndt sæt indervanter, fx løbehandsker, tyndt uld eller silke. Det er genialt, hvis det er en rigtig kold dag. Og de kan bruges som beskyttelse, når man smider de store vanter for at betjene kamera, iPhone eller rode med madpakken.

Også smart hvis man sidder på yderhandskerne. Eller hvis yderhandskerne er blevet våde.

5) Lav video hver dag

Det er blevet så indlysende let at bruge sin smartphone undervejs. Man kan være nørdet og tjekke sin egen og andres skiteknik (brug slowmotion-funktion eller hent coach-appen 'Technique').

Og man kan glæde sig over turen, naturen og selskabet med små bidder video. Mit tip der at få dem redigeret hver eneste dag, så det ikke hober sig op. Hellere 1-2 minutters sjov som alle kan glæde sig over til afterski end at fylde hele hukommelsen med fantastisk video, ingen får at se. Eller keder sig ihjel over til en grillfest 6 måneder senere.

Brug fx iMovie eller Splice til at redigere dagens video med, mens du sidder i liften. Eller kast bare alle bidderne ind i appen Quik, som så selv strikker en overraskende effektiv film sammen.

Har du Go Pro, så brug appen 'Capture' til at overføre filerne til mobilen, så du får de bedste bidder klippet ind i de færdige film med det samme.  Meget få gider se en  Go Pro film fra ende til anden.

God tur, vi ses i sneen!

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden