0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Klaus Holsting
Foto: Klaus Holsting

Ana Suáres fortæller om stjernerne og peger med sin grønne laserstråle.

I det totale mørke bliver du ekspert i at udpege stjerner

På den lille kanariske ø La Palma skal man ikke nøjes med at dase i solen om dagen. Når det bliver nat, tændes stjernerne på øens himmelrum, som er på Unesco’s liste over verdensnaturarv.

FOR ABONNENTER

Der er afgang klokken 20. Vi kommer i god tid og sætter os på bodeguita’en lige ved siden af mødestedet for med en kop kaffe at suge den sidste varme til os. Om lidt skal vi op i mørket på bjerget præcis på midten af den nordvestligste af de kanariske øer, La Palma. Ved nabobordet sidder et selskab fra England, en af mændene har taget sin Nasa-trøje på, så ingen kan være i tvivl om hans interesse for astronomi.

La Palma er et af klodens bedste steder at se på stjerner, kun Hawaii og Andesbjergene i Chile har klimatiske forhold, der kan måle sig med denne ø midt i Atlanterhavet. Og lige så vigtigt: Her bliver mørkt, rigtig mørkt, om natten. La Palma og dens enestående himmelrum er på Unesco’s liste over verdensnaturarv. Det betyder bl.a., at der stilles særlige krav til gadebelysningen, og at der ikke må flyves over øen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

    Alt om Corona­virus