The John Barleycorn er bygget i 1660. Bygningen her rummer pubben. De fem værelser til overnatning ligger omme bagved.
Foto: Allan Graubæk

The John Barleycorn er bygget i 1660. Bygningen her rummer pubben. De fem værelser til overnatning ligger omme bagved.

Rejser

Hoteltjek: Sov i skyggen af britiske RAF-piloter

Værelserne på The John Barleycorn er opkaldt efter Royal Air Force-piloter, der kæmpede i Anden Verdenskrig.

Rejser

Det er umuligt at overse, at Anden Verdenskrigs luftslag om Storbritannien – Battle of Britain – hænger tæt sammen med The John Barleycorn, en hyggelig pub med fem værelser i Duxford nær Cambridge.

På nøgleringen hænger en lille figur af et Spitfire-jagerfly. Værelserne er opkaldt efter Royal Air Force-piloter, der kæmpede i Anden Verdenskrig, og som havde deres gang i pubben. Væggene er tæt besat med billeder og artikler om krigsheltene, og vi bor tæt på den store attraktion i området: flymuseet, der sorterer under Imperial War Museum.

Beliggenhed:

Der er ikke så mange gader i Duxford, at man for alvor kan fare vild. Gps’en afleverede os dog et helt forkert sted i byen, men The John Barleycorn har et karakteristisk udseende med det stråtækte tag, så man finder hurtigt frem.

Indretning: Fra gaden træder man ind i publokalet, hvorefter man bliver ført over til værelserne, der ligger i en tilbygning bag selve pubben. Der er fem værelser med egen dør ud til gårdhaven, hvor der bliver skyllet en del øl og drinks ned i en gemytlig stemning.

Der er god plads på værelserne, der er opkaldt efter lokale Royal Air Force-piloter.
Foto: Allan Graubæk

Der er god plads på værelserne, der er opkaldt efter lokale Royal Air Force-piloter.

Værelserne er rummelige med plads til et par lænestole, og alt er rent og i god stand. Det samme gælder badeværelset. Wi-fi virkede upåklageligt. Det gjorde fjernsynet sikkert også, men vi tændte ikke for det. Vi glæder os over en kaffe/te-brygger. Udluftning på værelset virkede noget svag, og det kan muligvis være et problem en hed sommerdag.

Faciliteter og service: Restauranten serverer glimrende mad, og man vil næppe klage over for små portioner. I pubben finder man et pænt udvalg fra lokale bryggerier, og i samme lokale serveres morgenmaden – komplet med æg, pølser, bacon m.m., som tilberedes, når gæsten er klar.

Konklusion: Det er ægte engelske pubstil på The John Barleycorn. Et dobbeltværelse med morgenmad, wi-fi og parkering koster typisk 85 pund (ca. 720 kroner). Absolut pengene værd.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden