0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Østrigsk egnsret: Ski-desserten du kan spise året rundt

Alle skihytter serverer den. Men også i resten af året spiser man i Østrig den populære tykke pandekage, der ifølge myten fandt sin dekonstruktivistiske form ved et tilfælde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Munch
Foto: Per Munch

Antonia Moosbrügger, femtegenerations efterkommer af en ostegreve og kok på Biohotel Schwanen i Bizau i Vorarlberg, rumsterer rundt med den tykke pandekage, for ja, en Kaiserschmarrn skal gå i stykker, det er hele ideen.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er svært at komme igennem en ferie i Østrig uden også at skulle igennem en Kaiserschmarrn – en tyk pandekage, der er gået i stykker, hvorefter den er drysset med flormelis. Den spises gerne med æblemos, og man får den oftest serveret i en varm pande midt på bordet, mens alle langer til med hver sin gaffel.

Antonia Moosbrügger er femtegenerations efterkommer af en ostegreve fra byen Bizau i Vorarlberg. Her driver hun sammen med sin familie Biohotel Schwanen et kurhotel efter Hildegard von Bingens principper.

Hildegard var læge, komponist og mystiker i 1100-tallets Tyskland, der havde et spirituelt og holistisk syn på mennesker, Gud og ernæring – principper, hotellet drives efter.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce