0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Karin Møller-Olsen
Foto: Karin Møller-Olsen

Åsnen er navnet på en ny svensk nationalpark, der åbnede i maj 2018. Her kan man være heldig at spotte fiskeørnen.

Ny nationalpark byder på fiskeørnesafari og et bad i Smålands skoves stilhed

Åsnen er navnet på en ny svensk nationalpark, der åbnede i maj 2018. Med lidt held kan man fange en stor gedde, se en elg, fiskeørn eller andre af områdets store fugle.

FOR ABONNENTER

Her gik jeg og troede, man skal stå tidligt op, hvis man vil se fugle. Men Ingrid Olsson, der tager os med på fiskeørnetur, har sat os stævne på bådebroen klokken 10.

Så der er både tid til at nyde morgenmaden og se sig lidt om på Getnö Gård, hvor vi er indkvarteret. Jeg bor i en hytte med to værelser, bad og stue med køkken. Min kollega, der har sit eget rullende hus med, har slået sig ned på campingpladsen. Første parket til søen. Blinkende vand og masser af skær og små klippeøer. En skærgård – bare midt inde i landet.Lidt før aftalt tid kan vi høre en bådmotor, der starter. Og så kommer Ingrid Olsson tøffende rundt om pynten. Kikkert, kasket og smilerynker.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden