Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Operaen i Oslo har efterhånden udviklet sig til at være byens vartegn.
Foto: Tord Baklund

Operaen i Oslo har efterhånden udviklet sig til at være byens vartegn.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er næppe noget at rafle om: Eksperterne siger, at Oslo er byen at besøge lige nu

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det anerkendte rejsemagasin National Geographic Traveller har offentliggjort 19 byer og lande i verden på deres ’cool list 2019’ - byer som man bør opleve i løbet af det nye år.

Vores norske nabo stryger med hovedstaden Oslo ind på en 11. plads. Grunden til, hvorfor man lige skal opleve Oslo i 2019 er blandt andet, at byen netop er blevet udnævnt som ’Europas grønne hovedstad 2019’.

Bæredygtighed og CO2-neutral

Redaktøren på National Geographic Traveller, Pat Riddell, forklarer valget af Oslo til VisitOslo:

»Byen mestrer bæredygtighed i alting lige fra den offentlige transport til byens nye museer. Og med et realistisk mål om at være CO2- neutral i 2050 er Oslo værd at holde et øje på i de kommende år«

På listen over seværdigheder, man skal opleve i byen, nævnes blandt andet vikingeskibene, ’Skriget’ på nationalmuseet og skulpturparken Vigeland. Byen byder også på guidede vandreture, fællesmiddag i parken Losæter eller en overnatning på Norges største hotel, Clarion Hotel The Hub, der åbner til marts.

Kåringen kommer mindre end et år efter, at Oslo af den amerikanske avis The New York Times blev udpeget som nummer 26 på den indflydelsesrige liste ’52 Places to Go in 2018’.

Dengang sagde administrerende direktør i turistorganisationen VisitOslo, Christian J. Lunde, til Politiken:

»Det er helt fantastisk. Vi er stolte og glade. Oslo har jo overhovedet ikke været så kendt som København. Men vi har arbejdet hårdt og længe på at løfte Oslo - både som Norges hovedstad, men også internationalt«.

Japan snupper førstepladsen

Førstepladsen går til Setouchi i Japan, hvor Rugby World Cup 2019 bliver afholdt.

Udover Oslo er der fem andre steder i Europa med på listen - Korsika, West Yorkshire i England, Sibiu i Rumænien, Dundee i Skotland og den syditalienske by Matera.

Du kan se alle 19 destinationer på listen her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden