Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manden, der gjorde Norwegian til verdens 5. største lavprisselskab, stopper: »Det er ikke naturligt at være chef, når man er gået ind i sine 70’ere«

Bjørn Kjos var i 1993 med til at stifte Norwegian, der er vokset til et af verdens største lavprisselskaber.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos, stopper på sin post. Det oplyser det norske luftfartsselskab i en meddelelse.

Bjørn Kjos har de seneste 17 år været i spidsen for selskabet, som han selv var med til at stifte i 1993.

Den 72-årige Bjørn Kjos vil fortsat have en rolle i Norwegian, som han har været med til at sætte i en position som verdens femtestørste lavprisselskab.

Kjos vil fremover være rådgiver for selskabets bestyrelsesformand.

»Jeg har stor tillid til, at bestyrelsen vil rekruttere en godt kvalificeret koncernchef til at lede Norwegian videre sammen med resten af topledelsen. Den næste koncernchef har en utrolig spændende opgave foran sig, og jeg er glad for at jeg nu kan give stafetten videre, mens jeg selv kan koncentrere mig om nogle udvalgte projekter, som vil være af stor betydning for Norwegian fremover«.

»Som jeg har udtalt mange gange, er det ikke naturligt at sidde som koncernchef, når man er gået ind i sine 70’ere«, siger den afgående koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian har endnu ikke fundet en afløser for Bjørn Kjos, men indtil det er sket, vil finansdirektør Geir Karlsen passe posten.

Samtidig vil bestyrelsesformanden - danskeren Niels Smedegaard - spille en mere aktiv rolle i samme periode.

I løbet af de 17 år Bjørn Kjos har været koncernchef, er Norwegian vokset fra at være et lille indenrigsflyselskab med 130 ansatte og fire fly til at være et globalt lavprisselskab med over 11.000 ansatte over hele verden og en flåde på 162 fly.

Ændringerne er gældende fra 11. juli.

Ritzau/Eva Holtegaard-Kasler

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden