Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Shaun Doyle
Foto: Shaun Doyle

I havet omkring Utila er der rig mulighed for at møde en skildpadde eller to. Der er nemlig observeret tre forskellige arter i farvandet. Den grønne havskildpadde (green turtle), der ses på dette billede, den uægte karetteskildpadde (logger head) og den ægte karetteskildpadde (hawsbill).

Bæredygtig dykning: Under havets overflade bliver du bevidst om at passe på dyrene

På Utila i Honduras uddannes dykkere på alle niveauer til at have et særligt fokus på havbeskyttelse. For her handler dykning ikke kun om at opleve et fantastisk undervandsunivers, men også om, hvordan man passer på det.​

FOR ABONNENTER

Spydet peger direkte mod dragefisken, som elegant og intetanende sidder på et klippefremspring 22 meter under havoverfladen. Dens rødlige finner og giftige pigge bevæger sig bølgende som en glorie omkring den. Vi svæver vægtløst få meter fra den, men den flytter sig ikke. ​

En af dykkerne på vores hold, Valerio, kaster sit spyd, der som en pil skærer gennem vandet. Instinktivt lukker jeg øjnene et øjeblik. Spidsen af spydet rammer dragefisken lige bag øjnene, og den spræller et par gange, før den hænger stille på metalspydet. Et skoleeksempel på, hvordan man slår en dragefisk ihjel.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden