Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Christiansen
Foto: Peter Christiansen

Flere steder navigerer skibet mellem oversvømmede huse og kirker.

Dannelsesrejse i Rusland: Flyd med på fascinerende Volga fra Moskva til Sankt Petersborg

Winston Churchill beskrev Rusland som en gåde, svøbt i en hemmelighed og indhyllet i et mysterium, og på to ugers ferie kan man højst nå at kratte lidt i overfladen på landets kultur, historie og dagligdag.

FOR ABONNENTER

Uden en lyd glider ’M/S Andrej Rublev’ ind i slusen, den store port bag os lukkes, og i nogle minutter ligger fartøjet helt stille i det knap 300 meter lange kammer. Slusemesteren sidder klar i en høj grå betonbygning, hvis heroiske arbejderportrætter på facaden viser, at den er opført i sovjettiden.

Pludselig åbnes der for vandet, der piskes hvidt, mens det fosser ind, og langsomt hæves vi 18 meter i vejret. Det flodstykke, vi netop har besejlet, ligger nu langt under os.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden