0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fem dages rundtur: I bil, båd og vandrestøvler gennem det sydlige Bretagne

Frankrigs store, vestlige halvø er en fascinerende, flertydig oplevelse. På den ene side finder man et andet Norden, med det særlige lys, de forblæste, forrevne klippekyster og den store himmel. På den anden side kan man under en azurblå himmel føle sig hensat til Middelhavet, men lykkeligt befriet for turismens betonjungle og Sydeuropas ulidelige varmegrader.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emmanuel Berthier
Foto: Emmanuel Berthier

Spidsen af Bretagne, Pointe du Raz, er et af de mest dramatiske steder i Frankrig.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Her er østersparker og crêpes ad libitum. Her er dramatiske skyer, så selv impressionisternes ’skymester’, Eugène Boudin, forlod sit elskede Normandiet for at male løs på strand og klint. 140 malerier af bretonske skyformationer fra hans hånd blev det til.

»Vejret kan være godt op til tolv gange om dagen«, spøger lokale om det omskiftelige vejrlig.

Jeg spiser en crêpe i Vannes. Den enkleste og bedste ret fra Bretagne. Selvfølgelig med cider, æblevin, til. En såkaldt madpandekage. For der er dessertpandekager (bagt med mestendels froment, hvedemel) og madpandekager (med grahamsmel). En madpandekage med f.eks. spejlæg og emmentaler, og så måske nøddesauce, udgør et helt måltid. Anything goes. I Pont-Aven serveres de sågar med sardiner.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts