0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Arkivfoto: Emma Sejersen

Coronavirus gør danskere nervøse for at rejse til Asien

Tryg får flere henvendelser fra rejsende, som er bekymrede for at skulle til Asien på grund af virusudbruddet.

Rejser

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

To uger før vinterferien oplever et af landets største forsikringsselskaber, at en del rejsende er bekymret på grund af udbredelsen af coronavirusset.

Bare inden for de seneste dage har Tryg, der varetager rejseforsikringen for flere hundredtusinde danskere, fået omkring 60 henvendelser fra kunder, som skal rejse til Kina eller andre destinationer i Asien i den kommende tid.

Ifølge Benn Duus, cheflæge i Tryg, omhandler to ud af tre henvendelser om coronavirusset ikke rejser til Kina, men derimod andre destinationer i Asien.

»Kunderne ringer til os, fordi de er nervøse for at rejse på grund af coronavirusset, og fordi de vil vide, hvordan de er dækket, hvis situationen på deres rejsemål forværres«.

»Vi informerer dem om den i øjeblikket meget beskedne risiko uden for Kina og betingelserne for dækning i andre lande«, siger Benn Duus.

Tryg følger som udgangspunkt Udenrigsministeriets aktuelle rejsevejledning, der på nuværende tidspunkt kun omfatter restriktioner til Kina.

Det betyder, at selskabet ikke dækker afbestilling og evakuering relateret til coronavirusset uden for Kina.

»Men vi følger situationen løbende, og så snart der er ændringer, vil vi give besked om det«, fortæller Trygs cheflæge.

Coronavirusset har sit epicenter i den kinesiske storby Wuhan, der ligger i Hubei-provinsen.

I alt har virusset spredt sig til over 20 lande. Flere end 250 personer er døde af virusset.

Af sundhedsmæssige hensyn fraråder Udenrigsministeriet rejser til Hubei-provinsen, men opfordrer samtidig til ekstra forsigtighed i resten af Kina.

Af den årsag har Tryg valgt at dække afbestilling og evakuering til hele Kina, inklusive Hongkong og Taiwan, hvis kunderne skulle føle sig utrygge ved at rejse til Kina eller ønsker at afbryde en allerede påbegyndt rejse i landet.

»Risikoen for smitte uden for Hubei-provinsen anses dog stadig for at være ret lille. Af samme årsag maner vi også til en vis besindighed«, siger Benn Duus.

Foreløbigt dækker Tryg afbestilling og evakuering frem til 17. februar - med mulighed for forlængelse, hvis situationen i Kina ikke bliver bedre.

ritzau

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?