0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

EU åbner for turister fra 14 lande - men ikke USA

USA er ikke med på en liste over ’sikre’ lande, hvor turister kan indrejse til Europa fra.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Guglielmo Mangiapane/Ritzau Scanpix
Foto: Guglielmo Mangiapane/Ritzau Scanpix
Rejser

EU-landene er enige om igen at tillade turister og forretningsrejsende fra en række tredjelande at rejse ind i EU fra onsdag 1. juli.

På listen er Algeriet, Australien, Canada, Georgien, Japan, Montenegro, Marokko, New Zealand, Rwanda, Serbien, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay.

Fra nogle af de ovenstående lande kræves forudgående ansøgning om visum - fra andre ikke.

Kina kan komme på listen, hvis landet tillader indrejsende fra EU.

Listen vil blive revideret hver anden uge. Der forventes en løbende tilføjelse af lande. Men der kan også genindføres rejseforbud eller delvise restriktioner for lande, hvis pandemien blusser op igen i et land.

Listen er formelt en anbefaling. Et EU-land er med vedtagelsen således ikke pålagt at åbne grænsen for borgere fra disse tredjelande.

Men EU-landene er altså blevet enige om at gøre det, og mange indre grænser er allerede genåbnet efter pandemien.

Listen vedligeholdes ud fra en række vedtagne kriterier. Antallet af coronasyge per 100.000 borgere skal være under eller på højde med gennemsnittet i EU.

Desuden skal udbredelsen af virus i tredjelandet være stabil eller på vej ned. EU-landene vil også tage højde for, hvor meget der testes i landet, og andre tilgængelige informationer.

Onsdag holdes et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor justitsminister Nick Hækkerup (S) samt udenrigsminister Jeppe Kofod (S) deltager.

Emnet for mødet er en 'orientering om grænserestriktioner og rejsevejledning'.

Michael Svane, branchedirektør i Dansk Industri med luftfart som ansvarsområde, fremhæver særligt fire lande, der er vigtige at åbne for: Sydkorea, Japan, Canada og Australien.

Derudover, siger han, vil det være positivt, hvis det lykkes at åbne for indrejse fra Kina.

»Når jeg tager de her lande med, er det jo, fordi det er lande, der spiller en stor og afgørende rolle i dansk erhvervsliv. Vi åbner os langsomt i Europa, og det er vigtigt også at få det globale ben med«, siger Michael Svane.

Udenrigsministeriet har tirsdag ikke mulighed for at kommentere, hvordan man forholder sig til listen. Det kan tidligst ske onsdag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter