0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rejsebranchen frygter nedlukning i Spanien

Danmarks Rejsebureau Forening foreslår, at flere lande opdeles i regioner som Sverige i forbindelse med Udenrigsministeriets corona-rejsevejledninger. Udenrigsministeriet afviser og siger, at det er for administrativt tungt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix
Foto: Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix
Rejser

Corona-smittetallene stiger i især to regioner i Spanien, og det har skabt frygt i rejsebranchen for, at Udenrigsministeriet i den kommende opdatering af rejsevejledningerne vil gøre Spanien orange og fraråde alle ikkenødvendige rejser til landet.

Direktør i brancheorganisationen Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) Lars Thykier foreslår derfor, at Spanien og andre store lande bliver delt op i regioner akkurat som Sverige, så man »ikke lukker hele lande ned, men kun de regioner, hvor smittetallet er for højt«.

»Det betyder meget for rejsebranchen, hvis man fraråder alle ikkenødvendige rejser til Spanien, og det skulle nødig danne præcedens forstået på den måde, at Udenrigsministeriet lukker et helt land ned, hvis der er et mindre udbrud i en region. Hvis man nu lukker hele Spanien ned på grund af udbrud i to regioner, betyder det så, at man også lukker hele Tyskland, hvis der kommer høje smittetal i en enkelt delstat«, spørger Lars Thykier?

»Når det kan lade sig gøre at følge smittetallene regionsvis i Sverige, må det også kunne lade sig gøre i andre lande. Vi surmuler ikke over, at der kommer lukninger og genåbninger. Selvfølgelig skal der gøres noget, hvis der er et stort udbrud i et område, men vi ser gerne, at man opdeler store lande som Canada og Kina i regioner. Man skal ikke skyde med spredehagl og lukke et helt land ned, fordi der kommer et udbrud i et bestemt område«, mener Lars Thykier og tilføjer, at der selvfølgelig kan være indrejserestriktioner i lande som f.eks. Canada, der gør, at Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser dertil.

Udenrigsministeriet skriver i en mail, at det er for administrativt tungt at lave en regionalt baseret ordning. Desuden er de data, der ligger til grund for klassificeringen ikke tilgængelig på regionalt niveau for alle landene i EU/Schengen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts