0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tomme senge får hoteller til at slå alarm

Hotelbranchen er i knibe, og den skal hjælpes, hvis den skal overleve, mener brancheorganisationen Horesta.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Langkilde/Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde/Morten Langkilde
Rejser

Hotelbranchen bløder, og hvis folk fortsat er interesseret i, at den skal overleve, skal der mere støtte til.

Det er budskabet fra brancheorganisationen Horesta.

»Virksomhederne har heldigvis kunnet holde sig kørende på de her støtteordninger, men de sætter alligevel penge til hver måned, og det er begrænset, hvor lang tid de kan holde sig kørende. Der er behov for at understøtte hotelbranchen, hvis vi gerne vil have en hotelbranche«, siger cheføkonom Jonas Kjær.

Selv om man igen må rejse ind i Danmark fra en lang række lande – også uden et særligt anerkendelsesværdigt formål – er der stadig langt færre turister end normalt.

Sammenlignet med 2019 er forbruget på udenlandsk udstedte betalingskort på hoteller faldet med mere end 73 procent, siden Danmark lukkede ned den 11. marts, viser en opgørelse fra Nets.

Seksdagesregel kostede dyrt

Ifølge Jonas Kjær kan en stor del af faldet begrundes med seksdagesreglen, som betød, at udenlandske gæster skulle booke mindst seks overnatninger, hvis de ville overnatte i Danmark, og senere blev reglen opretholdt for København. Reglen var ikke i tråd med ønskerne fra udenlandske turister, der ifølge Jonas Kjær gennemsnitligt overnatter to gange, når de besøger landet.

Langt størstedelen af højsæsonen er allerede brændt af, og denne tabte omsætning kommer aldrig tilbage

Seksdagesreglen falder bort i forbindelse med, at regeringen og Folketingets partier fredag aften blev enige om en aftale for genåbningens fase 4. Men det var alt for sent, sagde politisk direktør i Horesta Kirsten Munch om afskaffelsen.

»Langt størstedelen af højsæsonen er allerede brændt af, og denne tabte omsætning kommer aldrig tilbage«, sagde hun fredag.

Nets har opgjort forbruget på betalingskort under nedlukningen af Danmark og sammenlignet det med 2019. Forbruget på udenlandsk udstedte kort er faldet med cirka 70 procent mellem nedlukningen og begyndelsen af august.

I hotelbranchen var faldet på mellem 82 og 93 procent sammenlignet med 2019. For restauranter var det mellem 76 og 89 procent, og for underholdning- og turistattraktioner mellem 83 og 93 procent.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere