ULOVLIGT. En god hårtørrer, en blød kåbe og alt andet godt fra badeværelset var en del af standardindretningen på kvindeetagen på Bella Sky. I morgen er begge køn velkomne på 'Bella Donna'-etagen.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

ULOVLIGT. En god hårtørrer, en blød kåbe og alt andet godt fra badeværelset var en del af standardindretningen på kvindeetagen på Bella Sky. I morgen er begge køn velkomne på 'Bella Donna'-etagen.

Hoteller

Bella Sky-direktør: »I morgen kan Bella Donna-etagen bookes af alle«

Hoteletage kun for kvinder er ulovlig. Hotel vil følge Østre Landsret-dom.

Hoteller

Kvindeetagen Bella Donna på Hotel Bella Sky i Ørestaden skal være for alle. Både kvinder og mænd.

Det står fast, efter Østre Landsret har afgjort, at den særlige etage er i strid med ligestillingsloven.

I dommen hedder det blandt andet:

»Landsretten finder, at forbuddet mod mænds adgang til bestemte afsnit af hotellet ikke kan anses for at være nødvendigt for at varetage hensyn til blufærdigheden eller privatlivets fred eller for at imødekomme reelt påviste problemer i forhold til kvinders sikkerhed i relation til vold eller sexchikane«.

Allan Agerholm, adm. direktør for Bella Center og Bella Sky, ærgrer sig.

»Vi er overrasket over, at sagen ikke er faldet ud til vores fordel. Vi synes ikke, vi forskelsbehandler og diskriminerer«.

Men hotellet vil nu rette sig efter dommen.

»Etagen vil forsat hedder det samme, men kan fra i morgen bookes af alle«, siger Allan Agerholm.

Sagen om kvinde-etagen på Hotel Bella Sky begyndte, da en privat mand følte sig diskrimineret af hotellet og klagede til ligebehandlingsnævnet over, at en af begrundelserne for etagen var, at nogle kvinder føler sig mere trygge, hvis der ikke er mænd på etagen.

I klagen hed det blandt andet, at »det er udtryk for en stærkt provokerende og dæmoniserende holdning til mænd, at de er udelukket fra kvindeetagen, fordi nogle kvinder er utrygge ved mænd«.

Bella Sky-direktøren kalder i dag sagen for en bagatel og synes, at de to klager, som kvindeetagen har fået, er et udtryk for »smålighed«.

Hotellets forrige direktør, Arne Bang Mikkelsen, har tidligere kaldt sagen for fantastisk markedsføring og omtale. Og det synes Allan Agerholm stadig, at det er, selv om han ærgrer sig over dagens dom.

»Det er stadig positiv omtale for os. Folk rundt omkring i verden ryster på hovedet af, at det danske retssystem gider beskæftige sig med sådan en bagatel. Vi lever fint med sagens afgørelse. Også selv om der må være mænd på Bella Donna-etagen fremover.

Hotel Bella Sky åbnede i Ørestad i 2011. Hotellet rummer 814 værelser, men på den 17. etage har mænd - altså indtil i morgen - ingen adgang.

Inden etableringen af 'Bella Donna' havde hotellet lavet en brugerundersøgelse blandt fremtrædende kvinder, der ofte er på farten. Det er deres ønsker til et hotelophold, som hotellet har taget udgangspunkt i.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce