Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

D'angleterre. Den hvide dame på Kgs. Nytorv åbnede efter en gennemgribende renovation i 2013.
Foto: Monika Dinek

D'angleterre. Den hvide dame på Kgs. Nytorv åbnede efter en gennemgribende renovation i 2013.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er Københavns mest markante hoteller lige nu

Der er de femstjernede hoteller som d’Angleterre, de arkitektoniske fyrtårne som Bella Sky, og så en række stilige boutique-hoteller, alle centralt placeret i København.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De femstjernede

Hotel Skt. Petri

Luksushotellet i det gamle varehus, Daells, har figureret på listen over verdens 100 bedste nye hoteller og ligger i en funkisbygning fra 1933 tegnet af Vilhelm Lauritzen – ham, der blandt andet også står bag Folkets Hus på Vesterbro (i dag Vega) samt Radiohusets gamle bygning på Frederiksberg. Per Arnoldi står bag den karakteristiske farvesætning på hotellet, der bærer farverne blå, hvid og rød. Beliggenheden i hjertet af Latinerkvarteret er perfekt, og der er smuk udsigt over Københavns tårne fra de øvre etager.

Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22.

LÆS OGSÅ

Marriott

Den internationale hotelgigant er gearet til at tage imod statsmænd og oliesheiker. Hvad der mangler af personlighed, opvejes der for gennem komfort og service, og så er beliggenheden på Kalvebod Brygge med udsigt til havnen og Islands Brygge et af hotellets store plusser.

Marriott, Kalvebod brygge 5.

Hotel d’Angleterre

En af Københavns mest ikoniske bygninger huser et af verdens bedste hoteller. Efter renoveringen i 2013 er hver af de 90 rummelige og elegant indrettede værelser og suiter udstyret med bl.a. Bang & Olufsen udstyr og originale kunstværker. Blandt hotellets store trumfkort er spa- og wellness faciliteterne hos Amazing Space samt michelin-restauranten Marchal, der blev kåret til Danmarks bedste i 2014. Det er også her, man får serveret byens bedste hotelmorgenmad.

Hotel d'Angleterre, Kongens Nytorv 34.

Radisson Blu Royal Hotel

Arne Jacobsens 20 etager høje funkishotel fra 1960 huser fortsat et af byens bedste hoteller. Bygningen er stærkt inspireret af Skidmore, Owings & Merrills Lever House i New York. Arne Jacobsens totaldesign kommer til udtryk fra stueetagens hotelbar, der bl.a. er udstyret med de klassiske Svanen-stole, til restauranten Alberto K på toppen, hvor man spiser med mesterens bestik. I køkkenet på en af Nordens bedste hotelrestauranter står stortalentet og Bocuse d’Or sølvvinder Jeppe Foldager, og foruden opfindsom gastronomi får man en af byens fineste udsigter.

Radisson Blu, Hammerichsgade.

Nimb Hotel

Hotel Nimb ligger i det mere end 100 år gamle, maurisk inspirerede kompleks af samme navn midt i Tivoli. De 17 værelser – heraf 12 suiter – er individuelt indrettet med en blanding af antikviteter og moderne design, herunder Bang & Olufsen. På de fleste af værelserne er der åben pejs, og hotelgæsterne har direkte adgang til den gamle forlystelseshave. Nimb ligger desuden dør om dør med en af Københavns mest elegante cocktailbarer.

Hotel Nimb, Bernstorffsgade 5.

Hilton Copenhagen Airport

Hotel Hilton Copenhagen Airport er tegnet af Vilhelm Lauritzens Tegnestue – den står bl.a. også bag Terminal 3 i Københavns Lufthavn, der ligger udenfor hotellets vinduer. Her er gennemført nordisk hele vejen rundt med stilrent skandinavisk design og gamle kendinge, herunder Arne Jacobsens møbelklassiker Ægget. Hotellet – og designet – fik god eksponering i Christoffer Boes debutfilm ’Reconstruction’ fra 2003. Ni’mat spa har en filial her, og det tæller stort på plussiden.

Hotel Hilton, Ellehammersvej 20.

De lækre boutiquehoteller

SP34

Det mest interessante nye hotel i København i mange år slog dørene op i foråret 2014. Beliggenheden ved Jarmers plads og Latinerkvarteret er perfekt, og indenfor er rammerne på samme tid hyggelige og sofistikerede. Indretningen er holdt i nordisk stil med sorte, hvide og grå nuancer, kvalitetsmaterialer i træ, smukke tekstiler og danske møbelklassikere. Den lækre morgenmadsbuffet med økologisk brød og mælkeprodukter indtages i Bar Moritz, der drives af Kenn Husted. SP34 er et af den slags stilige boutiquehoteller, som man ser flere af i Stockholm, men som har været en mangelvare i København.

SP34, Sankt Peders Stræde 34.

Hotel Axel Guldsmeden

Et af Københavns mest sjælfulde hoteller er indrettet med ægte tæpper, antikviteter, originale kunstværker og balinesisk design. Samtlige værelser er udstyret med Guldsmedens egne økologiske badeprodukter, og en lækker, kreativt sammensat og økologisk morgenbuffet sørger for den bedst tænkelige start på dagen. Axel Guldsmeden huser også en spa med sauna, dampbad samt meditations- og yoga-område. For den ultimative forkælelse skal man booke suiten øverst oppe i to plan med udendørs jacuzzi og kostelig udsigt over København.

Hotel Axel Guldsmeden, Helgolandsgade 7-11.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hotel Babette Guldsmeden

Babette åbnede i foråret 2014 og har til huse i herskabelige omgivelser ved Esplanaden og i stil med søsterhotellet Axel er samtlige værelser på indrettet med møbler i balinesisk stil, romantiske himmelsenge og originale kunstværker. På badeværelset finder man hotellets egne økologiske toiletartikler og beliggenheden ved Kastellet, Bredgade og blot fem minutter fra Amalienborg er perfekt. Som prikken over i’et kan man kigge ud over Københavns tage fra den udendørs Sky spa.

Hotel Babette Guldsmeden, Bredgade 78.

Andersen Boutique Hotel

Andersen Boutique Hotel slog dørene op i 2012 midt i det livlige Istedgade-kvarter og er smukt og moderne indrettet med nyt design af London-baserede Designers Guild. På badeværelset, hvor håndvaske og toiletter er fra Philippe Starck, er der produkter af britiske Molton Brown, og i stueplan, hvor også den glimrende morgenmad indtages, er der lejlighedsvise arrangementer, hvor Vesterbros forlystelsesliv inviteres indenfor. Som en særlig service er der mulighed for tjek ind og ud hele døgnet.

Andersen Boutique Hotel, Helgolandsgade 12.

First Hotel Twentyseven

Et af Københavns oversete boutique style hoteller er Twentyseven, et livligt og stiligt indrettet hotel med moderne skandinavisk design, blændende læse værelser og glimrende beliggenhed tæt ved Rådhuspladsen og Frederiksholms Kanal. Foruden at være tæt på København K’s forlystelsesliv er der også mulighed for at få sig en drink på husets egen Honey Ryder Cocktail Lounge og i den fine gårdhave.

Hotel 27, Løngangsstræde 27.

Hotel Kong Arthur

Hotel Kong Arthur – lækkert beliggende ved Søerne – har som det første hotel i København helliget en hel værelsesgang eksklusivt til gæster på spa-ophold. På hele etagen og de 10 flot indrettede værelser er spa-oplevelsen tænkt ind i alle detaljer med afslappende musik på gangen, lækre produkter på badeværelserne, beroligende dufte m.v. Samme sansebombardement får man i Ni’mat Spa, der med sine 850 m2 er Københavns største og i øvrigt kan nydes uafhængigt af hotellet. Her er sirligt indrettet med flotte møbler og buddhafigurer, som afspejler en forkærlighed for Asien.

Hotel Kong Arthur, Nørre Søgade 11.

De nye arkitektoniske fyrtårne

Tivoli Hotel

Med beliggenheden tæt på Hovedbanegården og Tivoli på den ene side og Islands Brygges havnefront på den anden er man godt placeret mellem det gamle og det nye København. Den markante hotelbygning er tegnet af Kim Utzon – ligesom det udmærkede Copenhagen Island Hotel et stenkast væk – og værelser er tematisk indrettet med farver og mønstre fra Tivolis univers. På 12. etage kan man fra skybaren eller den smukt indrettede Sticks’n’Sushi restaurant nyde udsigten over København og under gadeplan er der mulighed for at tage sig en dukkert i poolen.

Tivoli Hotel, Arni Magnussons Gade 2.

AC Hotel Bella Sky

Bella Sky Comwell er med sine 23 etager og 812 værelser det største hotel i Norden. Den karakteristiske bygning med de to dansende tårne fra 2011 er tegnet og designet af 3XN, et af landets mest succesrige tegnestuer, og smukt indrettet med dansk design i form af bl.a. Le Klint lamper og møbler af Hay, Arne Jacobsen og Finn Juhl. En række af værelserne er desuden udstyret med Hästens senge. Udsigten over Amagers store fælledområder er blændende – ikke mindst fra de øvre etager, hvor man på 23. etage også finder Sky Bar. Her er der mulighed for at få gode cocktails og lækker nippemad, mens man kigger ud over Ørestads skyline. Det er også værd at besøge den 850 m2 store og indbydende spa- og fitnessafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bella Sky Comwell, Center Boulevard 5.

Crowne Plaza Copenhagen Towers

Da Crowne Plaza Copenhagen Towers åbnede i 2009 og var skabt i et samarbejde mellem danske Dissing+Weitling og britiske Norman Fosters, kom Ørestad for alvor på verdenskortet. Med en klimavenlig profil – shampooflasker, tandbørster og barberskrabere er lavet af nedbrydelige materialer og energien leveres delvist af solcellepanelet på hotellets facade – var det et oplagt sted for flere af klimatopmødedeltagerne under Cop15, heriblandt Hillary Clinton og Al Gore.

Værelserne har flot udsigt over Ørestad og lækkert design fra Paustian.

Crowne Plaza Copenhagen Towers, Ørestads Boulevard.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden