Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SAMLING. Ejerne af Hotel Postgaarden samler på kaffekander, der i hundredvis er opstillet overalt på hylder under loftet.
Foto: Morten Langkilde

SAMLING. Ejerne af Hotel Postgaarden samler på kaffekander, der i hundredvis er opstillet overalt på hylder under loftet.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Overnat i ren 'Matador'-stemning

Hotel Postgaarden i Fredericia byder desuden på 458 kaffekander og 530 kagefade.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Postgaarden emmer af gammeldags hygge og stemningen fra Lise Nørgaards tv-serie ’Matador’.

Hvert øjeblik forventer gæsten, at tjener Boldt eller en af de andre fra ’Matador’ marcherer ind på hotellet og fyrer en af de kendte replikker af.

Beliggenhed: Hotel Postgaarden ligger stort set inden for gåafstand af alt i Fredericia. Der er kun 450 meter til byens gågade, Vendersgade.

Teater, cafeer og de historiske volde kan også nås til fods. Voldene lægger hvert år i forbindelse med 6. juli-dagene anlæg til det historiske slag ’Udfaldet fra Fredericia’ i 1849, da danske jenser besejrede de slesvig-holstenske styrker, som i månedsvis havde belejret fæstningsbyen.

Festlighederne trækker ikke kun folk til Fredericia, men også til Postgaarden.

Indretning: Politiken overnattede i den nye afdeling på standard dobbeltværelse 57, som er 22 kvadratmeter med dobbeltseng, to lænestole og skriveplads.

Værelset er akkurat som resten af hotellet udsmykket med malerier og reproduktioner af heste, køer og plovmænd. Billeder, som man kan se, hvad forestiller.

Værtsparret Bjarne Uth og Bent Wind synes, at den slags kunst hører til på et gammelt hotel fra 1880.

Og så dominerer de tos samlinger hotellets stuer. Bent og Bjarne har i tidens løb samlet 530 kagefade og 458 kaffe-, te- og kakaokander, som gæsterne kan beundre.

Hvert år til jul udstiller parret omkring 60 forskellige udgaver af de tre vise mænd – Balthazar, Caspar og Melchior – også kaldet de hellige tre konger.

Service og faciliteter: Bjarne Uth og Bent Wind forstår at hygge om gæsterne.

I restauranten med krystallysekroner, røde duge på bordene og gulvtæpper tager de sig tid til en hyggesnak med stort set samtlige gæster, mens de serverer en 6. juli-menu bestående af en lille snack af kyllingemousse og hertil et glas cava med jordbærsaft, gammeldags stegt kylling med agurke- og mormorsalat samt nye kartofler.

Desserten var jordbærtrifli med jordbærflødeskum.

Stort set alle hoteller serverer kylling og jordbær 6. juli, for det fik de sejrende landsoldater i 1849. Menuen kostede 245 kroner.

Konklusion og pris: Priserne begynder ved 695 kroner for et enkeltværelse. For standard dobbeltværelser som nummer 57 begynder priserne ved 850 kroner, og det er absolut rimeligt.

Hotel Postgården er et traditionelt provinshotel, som ikke serverer Noma-mad, men holder sig til mormorstilen.

Hotellets helt store plus er dog værtsparret Bent Wind og Bjarne Uth, som formår at få gæsterne til at føle sig hjemme.

Politiken var inviteret af VisitFredericia.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden