Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KYSTNÆRT. Oppe over klipperne ligger Hotel Victoria i Newquay. Her er det ebbe. På andre tider står vandet et par meter højere.
Foto: Allan Graubæk

KYSTNÆRT. Oppe over klipperne ligger Hotel Victoria i Newquay. Her er det ebbe. På andre tider står vandet et par meter højere.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Tre hoteller, hvor du bor tæt på havet

Havudsigt og stor morgenmad er ofte med i prisen, når man bor på hotel i Cornwall.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Cornwall, som er den sydligste spids af England, er man aldrig langt fra havet. Derfor kan man ofte finde et hotel med havudsigt, og det behøver ikke at koste alverden. Politiken har boet på tre hoteller, hvor havet var en slags nabo.

Victoria Hotel, Newquay

Byen: Newquay er en udpræget badeby med en lang, flot strand og godt liv i bymidten. Byen ligger på Cornwalls nordlige kyst og en tur på stranden er en oplevelse uanset om det er badevejr eller ej. Det var det på ingen måde ved vort besøg i april, men stranden var alligevel godt befolket. Folk gik bare tur eller luftede hunde, der blev sendt på jagt efter træpinde. En mand gik rundt med et metaldetektor – måske i håb om at finde den skjulte skat eller bare et par mønter.

Politiken skævede hele tiden nervøst til vandstanden, for der er kraftigt tidevand her på stedet. Ved højvande skal man i hvert fald forføje sig væk fra stranden, og det er ikke alle trapperne op til højere grund, der er i forsvarlig stand.

Hotellet: Som billedet viser har Victoria Hotel en dramatisk beliggenhed ud til klipperne og havet. Under Politikens ophold var værelser med havudsigt udsolgt, så vi måtte nøjes med gadeudsigt. Der er noget udpræget badehotel over stedet – det er lidt mørkt og dystert i lobbyen og ser umiddelbart dyrere ud, end det er. Værelset er nydeligt og sobert. Et dobbeltværelse med havudsigt kan fås til omkring 100 pund (960 kroner), hvis man er heldig.

Hotellet melder udsolgt i mange perioder hen over sommeren. Morgenmad er ikke med i prisen, men koster ca. 10 pund (95 kroner). Den sprang vi over og gik i stedet til en af caféerne i nærheden, hvor priserne på morgenmad er lidt lavere.

Hotel Victoria, East Street, Newquay, TR7 1DB

The Longboat Inn, Penzance

Byen: Penzance er en af de byer, man kommer til at køre igennem flere gange, hvis man krydser lidt rundt i Cornwall. Derfor kan man lige så godt bo her et par dage, for byen er et fint udgangspunkt for ture i området.

Havnen og kystlinien er oplagte attraktioner. Især, når man ikke derhjemme bor et sted, hvor vandstanden ændrer sig flere meter fra flod til ebbe. Under alle omstændigheder går man tørskoet rundt i byens centrum, hvor man finder et pænt udvalg af pubber, caféer og restauranter. Samt en del butikker, men det er nok ikke Penzance, man skal vælge til en shoppingferie. Man kan nemt gå rundt til det meste. Der er forskellige indkøbscentre i udkanten af byen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hotellet: The Longboat Inn tilbyder med lidt god vilje havudsigt. Fra nogle værelser kan man kigge ned til havnen, men man ser snarere skibsmaster og havneinstallationer end egentlig havvand.

Egentlig er The Longboat Inn en pub med nogle værelser, og man tjekker ind hos værten i selve publokalet, hvor han samtidig skal holde gæsterne velforsynede med fadøl. Vi ankom en søndag, hvor der var en vigtig fodboldkamp i tv, og publokalet var fyldt af lokale gæster, der nød både kampen og nogle genstande i fin stemning.

Vi kringler op til værelset ad nogle snoede gange og har udsigt til gaden, ikke gården. Værelset er ret simpelt indrettet, men der er f.eks. kaffe/te-brygger til rådighed. Nydeligt badeværelse. Med i prisen er stor ’Cornish Breakfast’, der er et særdeles solidt måltid at starte dagen på. Pris: ca. 50 pund (480 kroner) for et dobbeltværelse.

The Longboat Inn, Market Jew Street, Penzance. TR18 2HZ

Commercial Hotel, St. Just

Byen: En aftengåtur i St. Just er meget hurtigt overstået. Man kan f.eks. gå rundt om byens torv, hvor Commercial Hotel ligger. Der er et par spisesteder, en kiosk, endnu et hotel, og så er man tilbage ved udgangspunktet. Man kan også vælge at gå lidt væk fra torvet og gå i vestlig retning, og så kommer man til en lille park, og lidt længere væk kan man skimte havet. Så det er altså ikke nødvendigvis for byens skyld, at man vælger at bo her. Det er snarere beliggenheden i den vestligste del af Cornwall, der trækker. Der er ikke voldsomt mange overnatningssteder her, hvor man er tæt på Land’s End, som er en oplagt attraktion at besøge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hotellet: Vi fik en nærmest hjertelig velkomst på Commercial Hotel, og der kunne ikke være tale om, at vi selv bar kufferten op på værelset. Man bor småt, men ret godt. Der er i hvert fald pænt og ryddelig på både værelset og badeværelset, og St. Just er en by, hvor der må være garanti for nattero. Der er i hvert fald nærmest ingen trafik og heller ikke meget liv på gaden om aftenen. Det kan muligvis ændre sig i højsæsonen, som i Storbritannien typisk er i august. Vi spiste aftensmad i hotellets pub: En solid gang kyllingebryst skyllet med et par pint fadøl. Det kom til at koste i alt 20 pund (ca. 190 kroner). Og man scorer lidt point ved at bede bartenderen om lokal øl og evt tilføje. »Jeg er ikke rejst helt herover for at drikke hverken Beck’s, Stella Artois eller Foster’s«. Til sommer skal man regne med omkring 100 pund (960 kroner) for et dobbeltværelse. Der er gratis parkering på en offentlig p-plads 200 meter væk.

Commercial Hotel,13 Market Square, St Just, TR19 7HE

Politikens rejse var støttet af VisitBritain og easyJet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden