Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Checkin. Nyd roen og klostertraditionens bedste sider kombineret med moderne hotelluksus og gastronomi.
Foto: Malene Fenger-Grøndahl

Checkin. Nyd roen og klostertraditionens bedste sider kombineret med moderne hotelluksus og gastronomi.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Litauisk nonnekloster med wifi og fladskærm er et besøg værd

Bo i guddommelig ro og med himmelsk morgenmad i Litauens næststørste by, Kaunas.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle gæster, som kommer til klostret, skal modtages som Kristus«, lyder en anvisning i munken og klostergrundlæggeren Benedikts regel.

Den regel har klosterhotellet Monte Pacis, Fredens Bjerg, i Litauens næststørste by, Kaunas, taget til sig, og det kan man mærke, når man ankommer til et af de få hoteller i verden, der er indrettet i et fungerende kloster. Smukt placeret på et højdedrag bag en stor kunstig sø ligger et barokkompleks: Litauens største kloster, oprindelig opført i 1700-tallet til katolske munke.

Beliggenhed: Hotellet er indrettet i en del af et kloster, som blev opført til katolske munke i 1600-tallet, men som siden har fungeret både som tilholdssted for ortodokse munke og præstestuderende, katolske nonner og – under kommunismen, da Litauen var en del af Sovjetunionen – også som psykiatrisk hospital. Stedet har fra begyndelsen været kendt som Monte Pacis, og det smukke klosterkompleks ligger da også ganske fredeligt på et højdedrag ca. 7 km fra centrum af Kaunas.

Området omkring klostret er naturskønt med marker og skov, og få hundrede meter væk ligger en stor kunstigt opdæmmet sø med en lille sandstrand, hvor lokale bader og fisker. Der er cykel- og vandrestier i skoven og langs søen. Et par hundrede meter fra hotellet er endestationen for trolleybusrute nr. 5, som kører til centrum, bl.a. forbi banegården og busstationen.

Indretning: Hotellet er indrettet med respekt for stedets historie – og for de ca. 20 nonner fra Skt. Kasimir-ordenen (opkaldt efter en litauisk helgen), som i dag bebor en del af klostret. Nonneklostret er dog afgrænset fra selve hotellet, så der ikke er nogen direkte forbindelse. Hotellet er indrettet i en fløj, som tidligere blev brugt til pilgrimme og gæster. Her er mørke træmøbler med stoffer i lyse og diskrete farver, der står fint til de douce farver i de 300-400 år gamle fresker, som stadig smykker loftet i indgangshallen og dele af væggene i stueetagen. Værelserne varierer fra forholdsvis små tre- og firepersoners standardrum til mere ekstravagante suiter. Der er kig fra hallen gennem en glasdør over græsplænen til kirken, som man dog må gå rundt om komplekset og betale entré som alle andre for at få adgang til.

Faciliteter og service: Værelserne har wi-fi, fladskærms-tv, nye badeværelser og godt med skabsplads, men ikke den store luksus. Morgenmaden, som er inkluderet i prisen, er til gengæld luksuriøs og delikat ud over det sædvanlige: tre retter, hvoraf nummer to er valgfri – vælg f.eks. mellem franske pandekager med karamelsauce eller omelet med stegte grøntsager – elegant anrettet med bl.a. violblomster og ribs fra nonnernes have. Gæsterne har adgang til bibliotek og kan leje cykler.

Konklusion: Monte Pacis er virkelig et sted, hvor man kan finde ro og nyde klostertraditionens bedste sider kombineret med moderne hotelluksus og udsøgt gastronomi lige fra morgenstunden. Med priser fra 70 euro (520 kr.) for et standarddobbeltværelse inklusive morgenmad er det svært at tage utilfreds derfra.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden