Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
VANDUDSIGT. Fra poolen er der udsigt til det naturlige vandhul lige bagved til venstre for de to store træer. Både dyr og mennesker kan således blive 'vandet’ her.
Foto: Tina Krongaard

VANDUDSIGT. Fra poolen er der udsigt til det naturlige vandhul lige bagved til venstre for de to store træer. Både dyr og mennesker kan således blive 'vandet’ her.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Vild overnatning ved vandhullet

Kom med indenfor i teltet på Shaba National Reserve, Kenya.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Denne her sten er lagt til minde om Joy. Det var her, hun blev fundet dræbt«, fortæller vores safariguide Mohamed og peger ned på en sten med en bronzeplade på.

Vi er tæt på indgangen til vores lejr, Joy’s Camp, som er opkaldt efter Joy Adamson, en tjekkisk vildtforvalter kendt for bogen 'Født fri'. Joy Adamson beskriver i bogen, hvordan hun opfostrede løveungen Elsa, hvis mor var blevet skudt, og senere satte den voksne hunløve fri på savannen, hvor hun klarede sig som vild løve.

Senere gentog Joy Adamson succesen med leoparden Penny netop her i Shaba National Reserve, hvor hun boede indtil sin død i 1980. Først troede man, at hun var blevet dræbt af vilde dyr, men en politiefterforskning viste senere, at hendes skader var for ensartede til at være fra et dyr, og en tidligere ansat blev dømt for drab.

Beliggenhed: Joy's Camp er den eneste safaricamp i Shaba National Reserve, et område på 239 km2. Så vi møder ingen andre biler, når vi kører rundt i området og kigger efter dyr. Selve lejren ligger ud til et vandhul, hvor dyrene kommer for at slukke tørsten. Man behøver således slet ikke at køre ud for at se mange af de dyr, som er karakteristiske for det nordlige Kenya: den sjældne Grevy's zebra, som har flere tyndere striber, antilopearten beisa oryx med de karakteristiske lange horn, netgiraffen, som har mørkere pletter og tyndere hvide streger end den almindelige giraf, og gerenuk, der også kaldes girafgazelle, og som kan stå på bagbenene.

Foto: Tina Krongaard

Indretning: Lejren har ti telte på hver 100 m2. De ligger fordelt med fem på hver side af hovedområdet, hvor restauranten, poolen og receptionen befinder sig. Teltene ligger med så stor mellemrum, at man faktisk kun lige kan ane naboteltet et sted længere henne mellem træerne. Hvert telt står på en muret sokkel og er delt i to af en mur, hvor der på den ene side er to håndvaske, et træk/slip toilet samt et brusebad og på den anden side soveafdelingen med enten dobbeltseng eller to enkeltsenge, et par stole, samt hylder og bøjler til tøj.

Et stort myggenet hænger ud over sengene. Den murede sokkel fortsætter ud under teltet og danner en terrasse, hvorpå man kan sidde i en sofa og betragte dyrene kun få meter væk. Hver aften kommer personalet med en fuldt opladet walkie talkie, så man kan kontakte dem efter solnedgang. Da lejren ikke er indhegnet, må man nemlig ikke forlade sit telt, når det er mørkt, da vilde dyr kan komme ind på området.

Faciliteter og service: Ud for lejrens spiseområde ligger en fin lille pool, hvorfra man har udsigt til vandhullet. Området er kun afgrænset af et lavt hegn, som f.eks. antiloper nemt kan hoppe over, så der løber Afrikas mindste antiloper, dik-dik, rundt på stierne. Personalet viser også gerne fugleinteresserede, hvordan man kan håndfodre områdets fugle, der hver dag kommer og sætter sig i et stort træ ved siden af spiseområdet.

Med i prisen, der begynder ved 364 dollars (ca. 2.400 kr.) per person per nat ved to personer i et telt, hører to daglige ture i jeep med guide ud i området for at kigge på dyr. En morgentur ender ofte med morgenmad i bushen. Her serveres æg og bacon, yoghurt, mysli, juice, kaffe og meget mere midt ude på savannen.

Aftenturen slutter med en drink på toppen af en klippe med udsigt over hele Shaba Reserve, mens solen går ned. Det er også muligt at komme på en 'nattur', hvor guiden forsøger at udpege de nataktive dyr f.eks. hyæner og leoparder. Al mad og drikke, undtagen årgangsvine og champagne, er inklusive i prisen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ved receptionen er der et lille bibliotek/museum, hvor du kan læse om Joy Adamson og hendes arbejde med Penny samt købe nogle enkelte souvenirs.

Konklusion: Joy's Camp er en både eksklusiv og luksuriøs safarilejr, hvor man føler sig som en del af familien fra det øjeblik, man ankommer. De mange unikke dyr og muligheden for at køre rundt i dagevis uden at møde andre safaribiler, gør oplevelsen helt speciel. Man skal dog hverken være bange for mørke eller for at være alene for at kunne bo her. 'Joy's Camp

Politiken var inviteret af Cheli & Peacock Safaris.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden