Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

40.000 m<sup>2</sup> og 632 værelser. Dermed bliver det nye Spectrum, der kommer til at koste 1,5 milliarder kroner Scandic-kædens største.
Foto: Scandic

40.000 m2 og 632 værelser. Dermed bliver det nye Spectrum, der kommer til at koste 1,5 milliarder kroner Scandic-kædens største.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hotelboomet i København fortsætter: Kalvebod Brygge får nyt storhotel

7 etager og 632 værelser. Med Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge får København endnu et storhotel.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I løbet af de næste fem år vil de myldre frem i København. Hotel efter hotel efter hotel. Fra små, eksklusive boutique-hoteller til billige hostels og transformationen af Centralpostbygningen ved Hovedbanegården til et nyt prestigehotel.

Og nu meldes endnu et stort hotelprojekt på vej. Scandic-kæden vil opføre sit hidtil største hotel i København. Scandic Spectrum kommer til at ligge på Kalvebod Brygge og kaster 7 etager og 632 værelser ind i den københavnske hotelpulje.

Hotellet er planlagt til at åbne i maj 2021, og Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic Danmark, er ikke nervøs for udsigten til benhård konkurrence mellem de mange nye hoteller i den danske hovedstad.

I Københavns centrum er belægningen på hotellerne helt oppe på 80 procent set over et helt år, så derfor er der stadig rigtig mange dage, hvor eksisterende kapacitet ikke rækker

»I Københavns centrum er belægningen på hotellerne helt oppe på 80 procent set over et helt år, så derfor er der stadig rigtig mange dage, hvor eksisterende kapacitet ikke rækker. Samtidig ser vi en fortsat stigende vækst i turister fra hele Østen, Kina og USA«, siger Jens Mathiesen til Politiken.

Også gang i provinsen

Tidligere har brancheorganisationen Horesta klappet i hænderne over udviklingen.

»Det glæder os, at der bliver investeret i ny hotelkapacitet, så vi også i fremtiden kan stå med et stærkt overnatningsprodukt. Vi ser nye hotelprojekter i hele prisskalaen«, sagde Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, til Politiken tidligere i år.

Det er arkitekterne Dissing+Weitling, der står bag tegningen af Scandic Spectrum, der blandt andet får restauranter, barer, café, bageri og en skybar på øverste etage. Hotellets design skal afspejle placeringen på Kalvebod Brygge og stedets tidligere havneindustri med rå beton, jern og stål, industrielt glas og hårdt træ.

Også andre steder i Danmark er der gang i hotelplanerne. Blandt andet vil Brøchner Hotels åbne et hotel i Aarhus med 560 senge fordelt på 120 værelser. Hotellet til 120 millioner kroner bliver det største overnatningssted i Aarhus.

Desuden er Wakeup Aarhus og Hotel Great Northern i Kerteminde åbnet i år, mens Alsik i Sønderborg og Hotel Odeon i Odense åbner i 2018.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden