40.000 m<sup>2</sup> og 632 værelser. Dermed bliver det nye Spectrum, der kommer til at koste 1,5 milliarder kroner Scandic-kædens største.
Foto: Scandic

40.000 m2 og 632 værelser. Dermed bliver det nye Spectrum, der kommer til at koste 1,5 milliarder kroner Scandic-kædens største.

Hoteller

Hotelboomet i København fortsætter: Kalvebod Brygge får nyt storhotel

7 etager og 632 værelser. Med Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge får København endnu et storhotel.

Hoteller

I løbet af de næste fem år vil de myldre frem i København. Hotel efter hotel efter hotel. Fra små, eksklusive boutique-hoteller til billige hostels og transformationen af Centralpostbygningen ved Hovedbanegården til et nyt prestigehotel.

Og nu meldes endnu et stort hotelprojekt på vej. Scandic-kæden vil opføre sit hidtil største hotel i København. Scandic Spectrum kommer til at ligge på Kalvebod Brygge og kaster 7 etager og 632 værelser ind i den københavnske hotelpulje.

Hotellet er planlagt til at åbne i maj 2021, og Jens Mathiesen, adm. direktør for Scandic Danmark, er ikke nervøs for udsigten til benhård konkurrence mellem de mange nye hoteller i den danske hovedstad.

I Københavns centrum er belægningen på hotellerne helt oppe på 80 procent set over et helt år, så derfor er der stadig rigtig mange dage, hvor eksisterende kapacitet ikke rækker

»I Københavns centrum er belægningen på hotellerne helt oppe på 80 procent set over et helt år, så derfor er der stadig rigtig mange dage, hvor eksisterende kapacitet ikke rækker. Samtidig ser vi en fortsat stigende vækst i turister fra hele Østen, Kina og USA«, siger Jens Mathiesen til Politiken.

Også gang i provinsen

Tidligere har brancheorganisationen Horesta klappet i hænderne over udviklingen.

»Det glæder os, at der bliver investeret i ny hotelkapacitet, så vi også i fremtiden kan stå med et stærkt overnatningsprodukt. Vi ser nye hotelprojekter i hele prisskalaen«, sagde Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, til Politiken tidligere i år.

Det er arkitekterne Dissing+Weitling, der står bag tegningen af Scandic Spectrum, der blandt andet får restauranter, barer, café, bageri og en skybar på øverste etage. Hotellets design skal afspejle placeringen på Kalvebod Brygge og stedets tidligere havneindustri med rå beton, jern og stål, industrielt glas og hårdt træ.

Også andre steder i Danmark er der gang i hotelplanerne. Blandt andet vil Brøchner Hotels åbne et hotel i Aarhus med 560 senge fordelt på 120 værelser. Hotellet til 120 millioner kroner bliver det største overnatningssted i Aarhus.

Desuden er Wakeup Aarhus og Hotel Great Northern i Kerteminde åbnet i år, mens Alsik i Sønderborg og Hotel Odeon i Odense åbner i 2018.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden