Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tjekkiet. Læser Finn Gunst har stået på ski 120 km nord for Prag og er vild med stilheden i Spindleruv Mlyn.
Foto: FInn Gunst

Tjekkiet. Læser Finn Gunst har stået på ski 120 km nord for Prag og er vild med stilheden i Spindleruv Mlyn.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er de hyggeligste skibyer

Mad og træhuse er vigtige elementer, når det handler om hygge ved pisterne.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lækker mad og huse af træ

Den hyggeligste skiby må være Bad Gastein i Østrig. Naturen her er helt fantastisk. På pisterne er der ultimative madsteder, som er lavet af gammelt træ. Hvor man kan nyde udsigten og tage en liggestol og nyde vejret og slappe af. Vi tog flere gange til bunden af dalen og fandt en masse små lækre spisesteder i byen. Her fandt vi en trappe ved en elv, hvor vi kunne nyde vores prisvenlige frokost.

Sven Jakobsen, Aalborg

Kun for franskmænd

Der er et skønt lille sted i Pyrenæerne, Mont d’Olmes, som er ret ukendt for danskere. Det ligger i forbindelse med en lille bjerglandsby. Der kommer næsten udelukkende franskmænd, og det betyder, at man kan få god fransk mad. På toppen kan man se til Montsegur, der er en af de kendteste katharborge i Sydfrankrig.

Bente Larsen, Odder

Gullasch og nydelige balkoner

Vi er i Tjekkiets smukke Krkonose Nationalpark, ca. 120 km nord for Prag. Den lille smukke skiby Spindleruv Mlyn ligger 718 meter over havet. Når man dagen igennem har løbet blåt, rødt og sort, er det vederkvægende at sætte skiene og følge den rislende flod ind til centrum.

Husene er oftest i træ og med de nydeligste balkoner. Et enkelt sted er der afterski, men ellers er stilheden dominerende. Man kan stadig høre floden.Restauranten i bindingsværkbygningen lokker med dufte og fakler. Vi bestiller ungarsk gullasch og nyder det gode mørke tjekkiske øl. Desserten er russiske blinis. Der skylles efter med tjekkisk pærebrændevin. Så har man fået varmen og kan nyde aftenturen op til den hyggelige bjerghytte. Flodens rislen følger én på vej til dynerne.

Priserne på hejsekort, skileje og overnatning er stadig en del billigere end Østrig, Frankrig og Italien. Det gør ikke hyggen ringere.

Finn Gunst, Brønshøj

Ingen biler nær Matterhorn

Skibyen/alpebyen Zermatt ligger i kanton Wallis i Sydschweiz. Man må ikke køre benzindrevet bil i byen, så vi parkerede ved stationen i Visp og nåede få kilometer senere Zermatt med et eltog. Al transport i byen foregår med eldrevne biler eller hestekøretøjer.

Byen, der består af en blanding af romantiske gamle træhuse og lidt nyere byggeri, er omgivet af en række høje bjergtinder. Men bjergtinden over dem alle tilhører Matterhorn, der har ord for at være verdens smukkeste bjerg. Schweizerne vil ikke have luften i byen forurenet af bilos, da det kan ødelægge den fantastiske udsigt til Matterhorn, der 4.478 meter høj knejser i horisonten. Synet er virkelig imponerende på en strålende klar solskinsdag.Vi købte et postkort af bjerget til scrapbogen i en af byens utallige souvenirforretninger. Sætter man tænderne i en Toblerone, bliver man mindet om Matterhorn. De trekantformede stykker forestiller nemlig den øverste spids på bjerggiganten.

I Zermatt kan man stå på ski 365 dage om året takket være områdets gletsjer.

Anna Marie Færch, Aalborg

Ingen køer i uge 7

Den hyggeligste by, vi har besøgt, må være Serfaus i Østrig. Byen er bilfri, så der er god plads i gaderne. Der kører et tog tværs gennem byen, så man ikke behøver slæbe skiene hele vejen. Liftsystemerne er blevet opdateret løbende, og det betyder, at der stort set aldrig er kø til lifterne – heller ikke i uge 7. Der findes også stadig små hyggelige hytter i bjergene, hvor man kan spise god mad.

Dorte Rasmussen, Aarhus


Luksuriøst i Ukraine

Jeg vil anbefale Bukolev i Ukraine. Jeg har tidligere stået på ski i bl.a. Norge, Østrig og Schweiz, men Ukraine har overgået alle forventninger og oplevelser.

Bukolev er et luksuriøst og meget populært skiressort. Området ligger i Karpaterne, bjergkæden, der strækker sig gennem adskillige central- og østeuropæiske lande, og er i sig selv meget smukt og naturpræget med en rigtig god sammenhæng mellem skibyen og bjergene omkring.Gode muligheder for at stå på alpinski eller langrend med mange pister til de let øvede og mere øvede skiudøvere. Gode hoteller med meget moderne faciliteter. Det er en rigtig hyggelig og meget gæstfri skiby med gode barer og restauranter med vidunderlig mad.
Vitali Parolia, Holte

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden