Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Velassorteret. Vinbar ved det gamle østtyske feriested Neuruppin ved Ruppiner See.
Foto: Niels-Erik Pedersen

Velassorteret. Vinbar ved det gamle østtyske feriested Neuruppin ved Ruppiner See.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne afslører: Her drikker du de bedste vine og cocktails

Vine og cocktail kan nydes på alt fra et weinhaus i det gamle DDR til en fancy bar i NYC.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klassisk daiquiri i Cuba

På kajen i Havana, Cuba, ligger Dos Hermanos. Stedet oser af cubansk varme og charme og tiltrækker også en del turister. Der bliver langet adskillige sprøde mojito og friske pina colada over disken, men stedet brillerer for alvor med klassiske daiquiri – sur, sød, lækker, frisk. Et perfekt stop i den varme hovedstad.

Line Bach, Frederiksberg

Dyrt, men penge værd i NYC

Jeg var for nylig i NYC, og en temmelig bestemt værtinde fik overtalt min kæreste og mig til at træde indenfor hos Employees Only til en cocktail. Og hvilke cocktail vi fik! Det er lidt dyrt, men især Si Mamacita og Amelia er alle pengene værd. Og barens indretning er gennemført. Hvis man er i West Village, skal man tage forbi.

Anne Vibeke Svendsen, Tune

Variation og venlighed i Rom

I Rom findes verdens bedste vinbar tæt på Campo de Fiori. Den hedder Antica Vineria, er lille, meget lokal, og der er vin i alle priser og kvaliteter. Du kan vælge den dyreste flaske, så bliver den trukket op, og du kan bare nøjes med ét eller to glas. Vinbaren er altid fyldt med lokale romere, men der er venlighed og åbenhed over for de få turister, der lige kan klemme sig ind.

Jens Nagel, Svendborg

Weinhaus i det gamle DDR

Ta’ et stop mellem Berlin og Rostock. Kør 5-7 km væk fra motorvejen, og besøg det gamle østtyske feriested Neuruppin ved Ruppiner See. Byen ligger ca. 160 km fra Rostock og 80 km fra Berlin.

Et ’muss’ er et besøg på Weinhaus am Neuen Markt. En mere velassorteret vinbar findes næppe i Danmark. Her kan smages (og købes) alverdens vine og spiritus, som fylder hylderne fra gulv til loft, opdelt i typer af vine og lande. De har en særlig reol med rariteter, hvor der blandt andet stod en flaske Gammel Dansk – pudsigt. Der kan også købes lækkerier som specielt chokolade, kager og gaveartikler. Nyd for eksempel et godt glas Spätburgunder ved baren til 1,90 euro (skænket med rund hånd), og læs den lokale avis.

Niels-Erik Pedersen, Virum

På toppen i Vietnam

Min favorit cocktail- og vinbar er helt klart Rooftop på Sheraton Saigon Hotel & Towers i Ho Chi Minh By, Vietnam. På hotellets 23. etage kan man nyde en lækker cocktail i fine omgivelser, hvor man også kan sidde udenfor på tagterrassen og nyde den fabelagtige udsigt over storbyen. Gå ikke glip af denne cocktail- og vinbar, hvis du er i Ho Chi Minh By.

Marjun Aakjær , København

Historiske rammer i Lissabon

Under et besøg i Lissabon blev min mand og jeg anbefalet at besøge en vinbar, der er del af en gammel vandforsyning og også et museum. Omgivelserne kan virke lidt dystre og fængselsagtige. De har nogle fantastiske lokale vine, som personalet er gode til at forklare om. Jeg mener, at vinbarens navn er Chafariz Do Vinho. Baren er værd at besøge dels på grund af den gode vin, dels på grund af de spændende omgivelser.

Ingrid Hansen, Assens

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden