Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Outback. Farverne, dyrelivet og naturen er helt unikt i Australien. Og du kan få det hele for dig selv.
Foto: Christina Birch

Outback. Farverne, dyrelivet og naturen er helt unikt i Australien. Og du kan få det hele for dig selv.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne tipper: Her finder du feriens bedste teltpladser

Frankrig, Australien eller Afrika. Her skal du slå pløkkerne i.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er sjældent noget bedre end at vågne op i et telt en tidlig morgen et øde sted i Sverige.

Eller at komme helt tæt på naturen i den australske outback.

Se her, hvad dine turengårtil.dk's læsere anbefaler af fantastiske teltpladser.

Eventyr i Sydfrankrig

Ved La Roque i Sydfrankrig i Avignon-området ligger der en campingplads, ’camping les cascades’, som passer til alle de gæster, der kommer – store som små, unge som gamle.

Selve campingpladsen er ikke exceptionel, men dens område strækker sig så langt, at du kan sætte dit telt op helt tæt på floden og sagtens føle, at du er alene med den sydfranske natur.

Om dagen er folk ved floden, hvor man kan bade i det kølende vand eller klatre på de stejle klipper. Det er muligt at komme på klatreture i de 30 meter høje træer eller at se området fra hesteryg, hvor man rider igennem skovene og bader med hestene i floderne.Om aftenen tænder de unge bål ved flodbredden, mens de ældre franskmænd ser fodboldkampe og drikker vin foran campingpladsens eneste fjernsyn.

Vera Sianna Hartvig

Med løvernes konge udenfor

Verdens bedste og mest spændende teltplads ligger i Okawango-deltaet i Botswana, lige midt i vildnisset. Efter at have slået teltet op nød vi solnedgangen over deltaet og oplevede den uendelige stjernehimmel på tætteste hold.

Vi lavede mad over bål, mens stjernerne blinkede om kap med gløderne. At ligge i teltet om natten og lytte til flodhestegrynt, klokkefrøernes kvækken og hyænehyl var god indslumringsmusik.Det var derimod ikke særlig søvndyssende den nat, da en hanløve slog sig ned bag vores telt, åbnede sit kæmpe gab og brølede så højt, at jorden under os rystede, og nakkehårene vibrerede. Det lød som en kæmpe subwoofer. Nu forstår vi, hvorfor løven med rette kaldes dyrenes konge. Behøver vi at sige, at det ikke blev til ret meget søvn?

Jakob Sørensen, København

For foden af spansk klippevæg

I det nordlige Spanien for foden af den imponerende klippetop Picu d’Urriellu findes et bjergrefugium med tilhørende teltplads. Man kan gå dertil fra den populære Cares-kløft, og turen i sig selv er en naturoplevelse af de meget smukke, men også lidt krævende.

Først efter det sidste sving på turen dukker refugiet op sammen med små telte, der ligger gemt bag læhegn bestående af klippestykker. Teltpladsen tilhører refugiet, og man kan bestille et solidt måltid varmt mad i receptionen. Maden indtages ved langborde i refugiets spisesal, samtidig med at der deles erfaringer og historier fra dagens ture.

Sara Springborg, Risskov

Sverige til alle

Ca. 120 km nord for Göteborg findes Kroppefjäll. Der er en dejlig plads til teltet ved Store Hallesjöen. Pladsen kan bruges som pit-stop på vej til Trollforsen ved Piteälven. Der er smukt. De sanitære forhold er et muldlokum. Hænderne kan vaskes i elven.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Karen Johansen, Mariager

Australiens vildmark

For at nå til Cape Range skal man køre langt op ad kysten fra Perth i Western Australia. På vejen kører man forbi ældgamle sandformationer, vindblæste træer, friskfangede hummere og blæksprutter, kæmpemangoer og hyggelige små byer som Cervantes, Horrocks og Carnarvon. 1.300 km nord for Perth kører man ind i Cape Range. Her er vildt, og 100 km senere ligger verdens bedste sted at slå sit telt op.Teltet omgives af Koralhavet til den ene side og til den anden et rødt, uendeligt land. Om dagen bliver her 40 grader varmt. Om natten dækkes alting af Mælkevejen, og de fleste aftener kommer den samme, gamle kænguru forbi for at tigge om resterne fra aftensmaden.

Den mest fantastiske lille strand ligger neden for teltet – 25 meter væk, fuldstændig øde og isoleret. Dernede kan børnene plaske i det varme vand, mens de holder udkig efter hajer og rokker. Skildpadder kommer ind langs kysten for at lægge æg i sandet. Det gør de om natten, og man skal være heldig for at se dem.

Kommer man uden for sæsonen, er her ingen turister. De kommer sammen med hvalhajerne og tager af sted igen, når cyklonerne nærmer sig omkring nytår. Når man hopper i havet for at flyde hen over koralrevet, er man nærmest alene med livet.

Christina Birch, københavn

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden