Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Iguazú-vandfaldene blev den største oplevelse for Julie Nørholm Larsen under tre måneders rejse i Sydamerika.

Iguazú-vandfaldene blev den største oplevelse for Julie Nørholm Larsen under tre måneders rejse i Sydamerika.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne røber: Her oplever du verdens mest betagende vandfald

Vandfald fascinerer. Fra Sydamerika og Vietnam til det centrale Afrika og Californien. Tag med.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De brøler og buldrer og trækker turister til i hobetal.

Tag med Turengårtil.dk's læsere rundt til nogle af klodens mest fascinerende naturscenerier - vandfaldene.

Regnbuer fra Iguazú-vandfaldene

Jeg er netop vendt hjem fra en rundrejse i Sydamerika, og selv om man på tre måneder får mange storslåede naturoplevelser, er jeg absolut ikke i tvivl om, at Iguazú-vandfaldene på grænsen mellem Brasilien og Argentina er det smukkeste, jeg har set i hele mit 20 år lange liv.

Der er så mange vandfald samlet på et sted, at man ikke kan forestille sig, hvor smukt det er, før man faktisk står der.

LÆS OGSÅ

Man kan se vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side af grænsen, og uanset hvilken, man vælger, bliver man overvældet af de kæmpe vandmængder, som de mange vandfald hiver med sig. Man kan både sejle rundt på floden og blive gennemblødt af vandmængderne, man kan gå på stier og se det hele på afstand.

Man kan rapelle udover de rolige steder samtidig med, at man kan gå helt ud og stå på en platform, hvor vandet falder og virkelig mærke, hvor store kræfter, der er i spil.

Samtidig er plante- og dyrelivet i området helt fantasiskt. Man kan gå med udsigten til de mange vandfald, mens ørne, gribbe, næsebjørne, sommerfugle og aber konstant er til at få øje på.

Nogle steder skal man endda ikke prøve at spise sin frokost, da næsebjørnene og aberne sagtens kan finde på at stjæle maden fra dig.

Skummet og solen danner hele tiden nye regnbuer, og uanset hvor man kigger hen, ser man hele, halve eller dobbelte regnbuer, som er så tæt på én, at man nærmest kan 'røre’ ved dem.

Julie Nørholm Larsen, Esbjerg

Et vandfald i hvert sit land

Det flotteste vandfald er Ban Gioc. Venstre halvdel er beliggende i Vietnam, den østlige halvdel i Kina.

Det er ikke tilladt at krydse midten. Vilde bøfler vogter stedet. For at komme til dette vidunder skal man køre 100 km på motorcykel gennem rismarker og bjerge.

Her møder man de lokale bjergstammer, der bor i lerhytter og arbejder hårdt for føden. Selv de små børn knokler.

De virkede til aldrig at have set turister før, hvilket gør dette til højtepunktet på et års rejse gennem sydøstasien.

Fie Nilsson

Belønning for en lang rejse

Angels Falls (Salto Angel) i Venezuela er simpelthen et fantastisk vandfald.

Bare det at komme op til selve vandfladet er i sig selv en flot, lang og krævende rejse. Der er så meget at opleve, inden sejlturen går mod Angel Falls.

Vandet er selvfølgelig iskoldt, men meget rent. Husk, at det ikke altid er muligt at se selve vandfaldet, så i tørkeperioder er det måske ikke rejsen værd.

Henrik Juul, Bryrup

Vandfald på stribe i Laos

Bolaven-plateauet i det sydlige Laos rummer en lang række flotte vandfald. Katamtok-vandfaldet overgår dog dem alle.

Det er meget afsides beliggende langt fra alfarvej i et af de mindst besøgte områder i Laos. Vejen dertil kræver kilometers kørsel ad støvet jordvej gennem jungle eller landskab med spredte marker.

Når man endelig kommer frem til vandfaldet er oplevelsen komplet. Her vælter vandet ud af den grønne jungle og skaber et af de flotteste syn, man kan finde i landet.

Tobias Feld, København

Belønningen i Yosemite

Vernon Falls i Yosemite nationalpark i USA er ikke det største i verden, men for min familie og jeg var det det smukkeste, fordi det var kulminationen på en hike gennem den grønne og frodige dal, og fordi det står i skærende kontrast til den tørre og hede Death Valley som vi kørte igennem halvanden døgn tidligere.

Anders, Holbæk

Isoleret perle i DR Congo

Det flotteste vandfald er det smukke Lumangwa Waterfall, i de nordvestlige hjørne af Zambia nær grænsen til DR Congo. Enestående isoleret og meget sjældent besøgt.

Morten Hasselbalch,Værløse

Helt uforstyrret i Island

Haífoss i Island er det skønneste vandfald jeg (og mit rejsefår – se billedet s. 21) har oplevet. Det tog mig flere timer at cykle derop på min mountainbike, og jeg var ret smadret, da jeg endelig var fremme.

Vandfaldet ligger lidt afsides, så der var ikke andre turister den dag i maj. Lige som jeg ankom, begyndte solen at skinne, så jeg nåede lige at fange en regnbue i vandfaldet.

Nanna Thorin

En skylle fra gletcheren

Vandfaldet på nordvestsiden af Sermitsiaq, Nuuks vartegn, er et af flere flotte vandfald. Det der gør det specielt er, at vandet kommer fra en gletcher, som man kan se lige over vandfaldet.

Og vandet falder direkte i havet, så vi kan sejle helt ind til det og få vasket fordækket.

Michael Rosing, Nuuk

Fortryllende Victoria Falls

Victoria Falls i Zimbabwe. Vandstøv og regnbuer. Det er stort, det er overvældende, det er fortryllende. Man kan se på det hele dagen.

Linda Petersen

Frem og tilbage gennem helvede

Det flotteste vandfald er helt klart Barranco del Infierno (Helvedeskløften) på Tenerife. D Man går i en nationalpark, hvor man kommer ned i en ’gryde’, hvor solen bager.

Efter en udmattende tur gennem kløften kommer man ind til et lille og helt vildt flot vandfald. Det som gør det flot, er transformationen i landskabet, fra man starter sin vandring i et goldt ørkenlandskab på små smalle stier til en regnskovslignende natur, hvor der for enden er det smukkeste lille vandfald.

Når man så er kommet ind til vandfaldet skal man tilbage igennem helvede igen. Dette er mit smukkeste vandfald i verden.

Christian Sørensen

Kærtegnet af vandfaldet

Verdens flotteste vandfald er Gullfoss på Island.

Det er så fuldstændigt ufatteligt fascinerende og livsbekræftende at stå ved siden af og bare mærke, opleve og sanse, hvor lille og ubetydelig, man som menneske er sammenlignet med så mægtig og overlegen en natur.

At lukke øjnene, høre brusen og mærke, hvordan man som under en fintforstøvende bruser blidt bliver gennemblødt, som om vandfaldet kærtegner ens ansigt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er i sandhed det smukkeste vandfald.

Anne Gonge

En våd omgang i Island

Seljalandsfoss på Island er ikke verdens største eller verdens mest vandrige vandfald, men alligevel fortjener det en plads blandt verdens mest imponerende vandfald.

Når man kommer kørende ad vejen fra Reykjavik dukker det op i det storslåede fjeldlandskab, og når man giver sig tid til at stoppe op, kan man berige sig selv både med en tur rundt om vandfaldet (godt nok en lidt våd omgang). men også en mere tør, frisk tur til toppen sf fjeldet og se, hvordan fossen løber ud over klippekanten.

Thorkil Jensen, Værløse

Et fald bliver til to

Jeg finder Mac Mac Falls i Mpumalanga, Sydafrika meget smukke. De er kun 70 meter høje, men den omliggende natur er helt fantastisk.

Det er blevet til to vandfald, hvor der oprindeligt kun var ét, fordi har foretaget sprængninger og dermed har lavet et ekstra vandfald.

Faldene er meget besøgt og man kan komme tæt ud på udsigtspunktet, som er hegnet ind.

Ingrid Hansen, Assens

Skåne kan også være med

Skønhed har ikke nødvendigvis noget med størrelse at gøre. Forsaker er et pragtfuld vandfald, som man finder i det østlige Skåne i nærheden af Degeberga.

Knud Fink Ebbesen, Haderslev

’Røg, der tordner’

Mosi-oa-Tunya bedre kendt som Victoriavandfaldet på grænsen mellem Zambia og Zimbabwe må komme højt på listen over det flotteste vandfald i verden.

Det er 1,6 km bredt og 108 meter højt. Mosi-oa-Tunya betyder ’røg, der tordner’ på det lokale sprog. Det er en meget præcis beskrivelse af den oplevelse, det er at se vandfaldet.

Det ligger midt i en nationalpark med mange muligheder for at se de store afrikanske dyr. Det var David Livingstone, der, som den første europæer så vandfaldet, gav det navn efter Dronning Victoria.

Bente Larsen, Odder

Et vandfald uden turister

Vandfaldet Skógafoss, som ligger på sydkysten af Island, er efter min opfattelse noget af det flotteste, der findes.

Det hjælper nok også meget, at der ikke er andre turister, ingen afspærringer, ingen iskagekiosker, ingen souvenirforretninger, bare den rå natur og oplevelsen.

Vandfaldet er 25 meter bredt og falder som et bredt gardin på 60 meter i højden ud over kanten af den tidligere kystlinie.

Der udgår flotte vandreture fra vandfaldets østlige side op til passet Fimmvörðuháls imellem gletcherne Eyjafjallajökulland Mýrdalsjökull.

Elisabeth Haase, Dragør

Grotter, vandhuller og munke

På mine mange rejser er Kuang Si-vandfaldet i Laos det flotteste, jeg har set.

LÆS OGSÅ

Ikke det højeste, eller det mest buldrende, men med krystalblåt vand og med masser af hemmelige grotter og vandhuller.

Samt badende munke med solbriller og cigaretter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Morten Friis Kjær

Tjek de syv søstre

De syv søstre i Geirangerfjorden i Norge er det smukkeste syn. Gå ind på nettet og se selv.

Odd Norbom, Stege

Niagara - basta!

Niagara Falls fra Canada-siden er det flotteste vandfald, der findes.

Sandra Lange Winther Hansen

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden