Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Genialt. Verdens bedste opfindelse? Is ligger i hvert fald højt på hitlisten hos mange med en sød tand.
Foto: Lærke Posselt/Lærke Posselt

Genialt. Verdens bedste opfindelse? Is ligger i hvert fald højt på hitlisten hos mange med en sød tand.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her finder du den bedste isbar i verden

Fra Damaskus over Barcelona til Canada - Se de bedste tips til en kold fornøjelse.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Berlins bedste

Den bedste isbar er Kleine Eiszeit, Stargarder Strasse 7, på Prenzlauer Berg i Berlin. Det er et meget lille sted, hvor betjeningen er udsøgt og isen endnu mere. På forårs- og sommeraftnerne er der lange køer ned ad gaden, hvor folk i samdrægtighed stille og roligt venter på, at det bliver deres tur. Sammen med hele boheme-atmosfæren på Prenzlauer Berg, gør det Kleine Eiszeit til noget helt specielt.

Randi Marie Raakjær, Roskilde

LÆS ARTIKEL

Rekordis i Venezuela

Byen Mérida i Venezuela, Sydamerika, er den fineste kombination af moderne indianere, hvid Parisisk kirkearkitektur og Madrilensk laid back univeristetsby. Under min måned som frivillig i byens zoo, fik jeg mulighed for at smage varianterne toast-, øl- og honning-ingefær-passionsfrugt-is hos isbaren Heladeria Coromoto. Isbaren er i Guiness Rekordbog for flest isvarianter i verden.

Det kan anbefales at tilbringe mellem en uge og en måned i byen, hvis man vil være sikker på at ramme en dag og et tidspunkt, hvor isbaren helt sikkert holder åbent. Brug så ventetiden på at værdsætte Sydamerika og at sætte perspektiv på din utålmodighed i bankkøen herhjemme.

May-Britt Andersen, København

En bid af Danmark i Sydney

I Sydney ligger isbaren Andersen’s of Denmark – Ice cream. Her kan du købe gammeldags vaffel-is ligesom dem, der fås herhjemme. Kuglerne er store, og ønsker man det, kan man få en klump flødeskum på toppen.

Min kæreste og jeg rejste i Australien. Da vi sluttede i Sydney, boede vi i området Kings cross, hvor vi helt tilfældigt fandt disse velsmagende is en dag. Det var fantastisk at få en dansk gammeldags vaffel-is efter fem uger Down Under.

Malene Hesel, København

LÆS ARTIKEL

Nordjyske kugler

Det bedste sted at få is er i Tværsted i Nordjylland ved Det blå ishus. Folk kommer fra nær og fjern for at få en gammeldags is. En is med to kugler er stor nok – men de modige kan få is med mange flere kugler.

Henning Nielsen, Brønderslev

Himmelsk is i Barcelona

I det nye kvarter L’eixample i Barcelona finder vi Delacrem. Delacrem er en isbar med et udvidet sortiment bestående af kage og kaffe.

Isen er creme de la creme. Rig på smag, frisk – den laves dagligt og har en lækker konsistens. Deres mango is er himmelsk. Havde jeg boet i Barcelona, så havde mine hofter været dobbelt størrelse.

Karoline Krog Vind, København

Passion i Berlin

Ice Cream Parlours, Simon-Dach-Strasse 9, Berlin. I den livlige cafégade i det populære Friedrichshain-kvarter finder man den bedste is, jeg nogensinde har smagt. De har flere varianter, og deres udvalg skifter fra dag til dag. Hvis de har deres passionsfrugtis, så prøv den.

Martin Rambusch Jakobsen, Valby

LÆS ARTIKEL

Wiens lille italienske

Den bedste isbar er en lille italiensk isbar i Wien på Westbahngasse nær Neubaugasse. Her laver det ældre ægtepar fantastisk friske italienske is til lave priser og har åbent til sent ud på aftenen. Så lækkert, at man kan smage, hvor moden bananerne i bananisen har været.

Cecilie Oest-Jacobsen, København

Familiens isbiks i Hundested

I Hundested ligger Vaffelhjørnet – en lille familiedrevet biks, hvor senior ruller vaflerne i hjørnet, mens pigerne triller iskugler og smasker skum og flødeboller på toppen. Helt friskbagte vafler, god is og rigtig flødeskum. Pragtfuldt.

Allan Hansen, Farum

Hos Annie i Sønderhav

Den bedste is fås hos Annies Kiosk, som ligger i det idylliske Sønderhav ved Flensborg Fjord. Lad dig ikke snyde af det umiddelbart lille, gule skur – her diskes der op med nogle af de største gammeldags is.

Prøv bananisen med enorme stykker chokolade, og pyntet med et læs af den bedste hjemmelavede guf. Dertil kommer den formidable udsigt over Flensborg og Okseøerne. Eneste negative ting er den alenlange kø.

Lukas Hohwü, Århus

Med rosenvand i Damaskus

I håbet om en lysere fremtid for Syrien, vil jeg på det varmeste anbefale en isbar i den gamle Souq i Damaskus. Bakdash, som isbaren hedder, er at finde på Souq Hamadiyyas venstre side, når man kommer fra den storslåede Ummayade-moske.

Her serveres en syrisk specialitet for bare 2,50 danske kroner; is fremstillet af fløde, rosenvand og harpiks fra mastiktræet, som også anvendes i Turkish Delight. Isen rulles gavmildt i hakkede pistacienødder, og det smager himmelsk.

Stedet er de lokale familiers foretrukne, så her er livligt og masser at kigge på, imens herlighederne nydes.

Astrid Kudahl, København

Frossen i Madrid

Efter en varm dag i den bagende sol er der få ting, som er bedre end at få en frossen yoghurt ved Llao Llao ved metrostationen Callao i det centrale Madrid. Priserne er meget rimelige og portionerne gavmilde. Jeg kan især anbefale anretningen med is, tre slags frisk frugt, chokolade müsli og chokoladesauce.

Isbaren har en del forskellige sunde såvel som mere syndige toppings. Og mens man går rundt og nyder den lækre is, kan man glæde sig over, at man kun indtager en brøkdel af de kalorier, man ville få ved en tilsvarende softice af fløde.

Jane Alrø Sørensen, København

LÆS ARTIKEL

Københavns økologiske

Ismageriet på Amager er den bedste is-butik. De laver al isen i butikken på økologisk mælk, og er du mælkeallergiker, er der også sorbetis. Temaet er totalt retro, og betjeningen er rar og hyggelig.

Der er siddepladser udenfor med vindfang og varmelamper til de dage, hvor temperaturene ikke indbyder til udendørs isspisning.

Og så er deres islagkage, man kan bestille til arrangementer, legendarisk.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

www.ismageriet.dk

Lulu Louisa Lafifi, København

LÆS ARTIKEL

Söderköbing i Sverige

Den bedste isbar er Ved Götakanalen i Söderköbing, lige ud for slusen, Sverige. Her kan man få et utal af varianter. Hver weekend er her op til flere timers ventetid for at få sin is.

Helmer Lund, Vordingborg

På havnen på Bornholm

Gudhjem er en by, der har det hele, skøn natur, flotte piger, klipper man kan hoppe fra og det skønneste blå vand. Efter en tur i Gudhjem er der intet bedre end en is på havnen.

Gudhjem Special er en isbutik, der får dig til at flyve på en lyserød sky, der matcher til farven i butikken. Smag verdens bedste soft-ice, en krølle bølle softice, med ekstra indhold af fløde. Smagen er ikke til at tage fejl af.

Ydermere får man også et humør-boost af at være i butikken, der oser af charme, god is og dans – sommetider af personalet på gaden, og i bare tæer.

Pia Dam, Frederiksberg

LÆS ARTIKEL

På husbåden i Canada

Ved en søbred i Port Severn, Ontario, Canada ligger en husbåd, der er indrettet som en isbar. Modsat i Europa bliver der ikke sparet på isen, så man føler, man virkelig får noget for pengene. På taget af isbåden, hvor der er indrettet sidepladser. I Canadas dejlige varme, solskins-sommervejr, er det fantastisk at nyde en god is eller milkshake med udsigt over en af deres flotte søer.

Canadierne er et sammensat folkefærd og mange har familie fra andre dele af verden. De fleste kan således ud fra ens accent og udseende gætte nogenlunde, hvor man kommer fra. De vil meget gerne småsnakke, hvilket er medvirkende til, at der er en hyggelig atmosfære og stemning i isbaren.

Selvom isen ikke er af ligeså god kvalitet som mange steder i Europa, er helhedsindtrykket nok til, at gøre netop denne isbar, til den bedste..

Maiken Houen, Farum

Nybagte vafler i Dragør

Hvis man står i Dragør med ryggen til Øresund og ser mod havnefronten ligger den bedste isbar længst ude til venstre.

Huset er lille og gammelt, men det er isen ikke. Det er økologisk is, flødebollecreme og marmelade. Vaflerne bages ved butiksvinduet, mens man ser på.

Anne Marie Johansen, Hvidovre

Is på fransk

En god isbar ligger på torvet i den gamle bydel i Nice, det er italiensk is i alle varianter. Jeg nød chiliisen især.

Vibeke Lomholt, Hovedgård

LÆS ARTIKEL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hos Emili Sorø

Her i skønne Sorø har vi Emils Chokolade. Emil er en af de highlights, man skal besøge, når man er i Sorø. God is og en betjening helt ud over det sædvanlige. Butikken er ikke særlig stor, så der er tit kø, langt ud på gaden.

Peter Andreassen , Sorø

Münchens bedste

Den bedste og lækreste isbar, jeg nogensinde har været på, er Balla Beni i München. De har utraditionelle smagsvarianter, og isen smager virkelig af det, den skal smage af og ikke bare kunstig aroma.

Et par af mine favoritter er mørk chokolade med ingefær eller citron-basilikum sorbet. Balla Beni er klart en rejse værd.

Amanda Lykke Eriksen , Knebel

45 varianter i Nordjylland

Vaffelhuset i Øster Hurup er blevet kåret som Nordjyllands bedste ishus af Danmarks Radios lyttere. Vaffelhuset begynder altid dagen med at lave is efter gamle danske og italienske opskrifter. Du kan vælge mellem mere end 45 forskellige slags is, der er også flere slags sukkerfrie og fedtfattige is. Alle is serveres i nybagte vafler med masser af hjemmelavet guf, hvis du er til vaffel. Eller man kan vælge at få sin is serveret med pandekager.

Gitte Holm, Arden

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden