Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Krybdyr. I det børnevenlige Reptile Park er der både krybdyr pg koalaer.
Foto: Jens Thillerup

Krybdyr. I det børnevenlige Reptile Park er der både krybdyr pg koalaer.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne guider: Her er verdens bedste zoologiske haver

Singapore Zoo er favoritten, men også zoos i Europa, Nordamerika og Australien hitter.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børnevenlig Sydney-zoo

Taronga Zoo har en fantastisk beliggenhed med udsigt ind mod Sydneys centrum, masser af søde dyr og et skønt sted for børn.

Annette Olesen, bagsværd

Giraffernes fantastiske udsigt

Taronga Zoo i Sydney. Hvilke andre steder i verden har giraffer sådan en fantastisk udsigt over byen og Sydney Operahus.

Lee Hammond, Frederiksberg

Singapore hitter

Singapore Zoo er den flotteste zoologiske have, jeg nogensinde har været i. Alle dyrene har store arealer, og alle hegn er lavet af enten fordybninger eller af træ. Omgivelserne i parken er som at gå i en regnskov. Man har også mulighed for at besøge Night Zoo, og det helt nye River Zoo. Alle tre parker ligger i forlængelse af hinanden, og man kan derfor bruge en hel dag og aften i de forskellige zoologiske haver.

Dennis Thøgersen, København

Dyrene færdes frit

I Singapore Zoo er det som at gå rundt frit blandt dyrene. Der er ingen synlige hegn, flotte naturlige omgivelser og masser af plads. På stierne gennem zoo kan du pludselig støde på en omvandrende myresluger, små minihjorte, aber og flagermus, der hænger ned fra træerne foran dig. Det er en fornøjelse at opleve dyr i en zoo have så gode levekår.

Camilla Vogler

Vandland til børnene

Singapore Zoo ligger i totalt autentiske rammer på en halvø med vand til alle sider og med ægte regnskov, så dyrene for alvor føler sig i det fri. Orangutanger lever frit i trætoppene, og der er elefantture og oven i købet et vandland for børn, når varmen bliver for overvældende.

Der er et indhegnet område, hvor man helt frit kan gå sammen med de australske bushdyr. Helt igennem en fantastisk zoo, hvor man både kan se og mærke, at dyrene har det godt.

Sarah-Alice, København

Øjne lyser i natten

Man må ikke snyde sig selv for et besøg i Singapores Night-Zoo. Her får man en helt unik zoo-oplevelse i Singapores subtropiske aftenklima med lunt vejr. Det er meget mørkt, og nogle steder er det kun de eksotiske dyrs øjne, der lyser op.

Man får også mulighed for at gå rundt blandt springende aber og mange andre dyr, når man selv ’springer’ af det lille tog, der bringer gæsterne rundt blandt de utallige dyrearter fra forskellige kontinenter. Efter en sådan oplevelse er det en lise efterfølgende at nyde en Singapore Sling på Raffles Hotel!

Thorkil Jensen, Værløse

Verdens bedste zoo

I Singapore Zoo hopper kænguruer nysgerrigt rundt mellem benene på turister, mens orangutangerne kravler rundt over gæsternes hoveder. Der er endda mulighed for at komme endnu tættere på dyrene ved de daglige fodringer.

Julie Schwartz

Krybdyr og slanger

Har man børn med til Australien, er det en dejlig udflugt at køre til Australian Reptile Park nord for Sydney. Den er særdeles børnevenlig med show med giftige slanger, kryb og kravl, krokodiller, kænguruer og koalaer. Meget afslappet og overskueligt.

Jens Thillerup

Flotte Knuthenborg

Tag til Knuthenborg Safaripark, og nyd de mange store, flotte vilde dyr gå frit omkring. Dyrene trives, kan man se, og hele området er utrolig flot og fascinerende. De stolte giraffer går stille og roligt over savannen. Flodhestene bevæger sig roligt og yndefuldt trods en vægt på cirka 3 ton. I tigerparken og ulveskoven lister man rundt i bilen og ser de mætte og tilfredse dyr.

Birgit Rasmussen

Hjemme bedst

Aalborg Zoo er flottest.

Susie Mylov, Aalborg

Bronx Zoo en sikker vinder

Som ung og senere som familiefar og uddannet biolog har jeg gjort det til en tradition at besøge en zoologisk have, hver gang jeg er i udlandet. Den bedste til dato er Bronx Zoo i New York. Den er faktisk så god og stor, at vi har været der to gange.

Haven er flot, og dyrene meget tilgængelige. Uddannelse og miljøforståelse er i højsædet, så børn og unge kan blive præget i en fornuftigt retning i forhold til naturbevarelse. De har ikke alle dyr, men de har repræsentanter for næsten alle vigtige biotoper. I forhold til andre er Bronx Zoo meget moderne. Det eneste minus er, at dyrene får bedre mad end menneskene, så husk jeres egen madpakke.

Kenneth Klingenberg Barfod

Favoritzoo i favoritby

Bronx Zoo. Synes det er fantastisk, at man kan have så flot og stor en zoo så tæt på en af mine ultimative favoritbyer

Mia Poulsen , København

Dyrene folder sig ud i Tierpark

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tierpark Berlin i det gamle Østberlin er en stor, skyggefuld park med flot beplantning og god plads til dyrene. Man skal lede længe, men belønningen er så, at man får set dyrene folde sig ud. Gribben flyver, leoparden løber, og næsehornet bader og spiser af hækken. Tierpark kræver god tid, gode vandresko og en stor madpakke.

Mette Frobenius, København

Blandt ulve og brune bjørne

Jeg er ellers ikke vild med zoologiske haver, men i Skandinavisk Dyrepark på Djursland ser man dyrene i deres naturlige element. Her går man på broer ud i landskabet mellem både ulve, brune bjørne og isbjørne. Ingen tremmer eller glas imellem. En fantastisk oplevelse.

Bente Lildballe, København

Følg ruten

Emmen Dyrepark i Holland er en herlig oplevelse. Der er lagt en rute gennem parken, som gør, at man kommer det hele igennem uden at gå frem og tilbage. Man kommer gennem arktiske områder, savanner m.m.

Det er nemt at komme til dyreparken fra byens parkeringsanlæg, idet p-billetten også gælder til bussen, som kører i pendulfart til og fra parken.

Erik Thoudal

Brug et par dage i San Diego

Vores absolutte favorit-zoo er San Diego Zoo Safari Park. Her er samlet et overvældende antal arter, både i temahuse og i store åbne landskaber. Får man ikke nok her, kan man tage videre til San Diego Zoo i byen for en mere traditionel oplevelse.

Jakob Vels, Lyngby

Dyre- og blomsterhave

For en del år siden besøgte jeg Warszawa zoologiske have, som er rigtig hyggelig. Dyrene havde det godt og var livlige. Men vigtigere: Der var både zoo og en have med blomster og grønne områder. Det var ikke det betonlandskab, man ser mange steder, hvor klumper af grå beton skal ligne alt fra træstubbe til klippeformationer.

Peter Hallas

Kæmpezoo i mindre fransk by

La Palmyre Zoo i Frankrig er vist nok Europas største zoo. Hele familien blev overordentlig overrasket over, at der lå sådan en flot zoo i en mindre by i Frankrig. Der er lavet en rute, som man følger, og på den måde får man set det hele. Man får lov at røre ved de fleste af dyrene.

Jens, Ringsted

Meget familievenlig zoo

Toledo Zoo i Ohio, USA. Den er ikke stor, men den har det hele. Regnskov, krybdyr, safari, akvarium, menneskeaber, polardyr, fuglehus, store katte, og meget mere. Haven er overskuelig for børnefamilier, med picnicområder blandt dyrene.

Gitte Lett, Fredericksburg, Virginia

Smuk have i Stuttgart

Jeg er helt pjattet med Wilhelma i Stuttgart, fordi dyrebestanden er meget varieret og spændende. Haven er utrolig smuk, og da det nok er ved at knibe lidt med pladsen, har de lavet nogle kreative anlæg, som passer flot sammen med resten af haven.

Jan, Ishøj

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kæmpestort område

Berlins zoologiske have breder sig over et kæmpe område, og dyrebestanden er meget stor. Man kan få rigtig meget tid til at gå med at spadsere fra det ene smukke anlæg til det næste, og selve haven er fantastisk. Eneste minus er, at på grund af størrelsen er det svært at nå at se det hele.

Tommy Hansen , Assens

Berlin Zoo med mange arter

Berlin Zoo er i sig selv flot og på grund af stedets størrelse er der ikke overrendt. Entreprisen er rimelig, og eftersom Berlin Zoo er en af de zoologiske haver i verden med flest forskellige arter, vil der sandsynligvis være chance for at opleve dyr, man aldrig har set før. Dyrene ser ud til at trives og det betyder også meget for oplevelsen af en zoo.

Julie Aasland Hansen, Aarhus

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden