Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Der er masser af julestemning i den sydtyske by Nürnberg. Læserfoto: Kasper Bæk

Der er masser af julestemning i den sydtyske by Nürnberg. Læserfoto: Kasper Bæk

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er storbyferiens bedste juleshopping

Glühwein, stegte pølser, Harry Potter-juleland og peberkager. Julen nærmer sig.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klassisk design i Reykjavík

Jeg vil påstå, at Laugavegur i Reykjavík er det bedste shoppingstrøg. De mange små fantastiske huse, beklædt med jern i mange farver, skaber rammerne om et hav af butikker med smukt nordisk design.

Der er sågar en julebutik, som handler med jul året rundt. Der er alt fra dyrt klassisk islandsk design, strik i alle udgaver og butikker med friluftsudstyr af den bedste kvalitet. Særligt vil jeg fremhæve 66 North og Cintamani, der ligger nærmest dør om dør.

Går man op ad Laugavegur, glemmer man, at Reykjavík er en relativt lille storby, da den emmer af liv, lækre butikker og kultur så langt øjet rækker.

Line Kaae, Svendborg

Gøgl og gang i den

Covent Garden er et open air-indkøbscenter, som ligger i flere bygninger, og som i gammel tid blev brugt til salg af frugt og grønt. I dag er Covent Garden blevet en stor turistattraktion med gøgl og gang i den.

Jeg vil fremhæve kvarteret Seven Dials i og omkring Covent Garden, som kan byde på et lidt anderledes udvalg af butikker. Her sælges en lang række skomærker, og der er butikker med livsstilsprodukter og mode til både herrer og damer.

Kirsten S. Larsen, Frederiksberg

Overdækket i Covent Garden

Covent Garden i det centrale London er absolut det perfekte juleshoppingstrøg. Overdådigt pyntet og ganske smukt med en helt speciel stemning. Det er et stort overdækket marked i to etager med et kæmpe udbud af butikker, cafeer, restauranter og små boder med kunsthåndværk.

Her er rigtig gode restauranter og fantastiske muligheder for at finde gaver, som ikke fås i Danmark.Skulle det vise sig, at gaven skal byttes, er det vel ikke så ringe, at modtageren er nødt til at tage til London for at gøre det.

På den store plads foran Covent Garden Market og rundt omkring i butiksstrøgene bliver man underholdt af bl.a. gademusikanter, akrobater, mimikere og andet gøgl, ligesom unge sangere og musikere giver en gratis prøve på deres fantastiske evner.

Mona West, Hvidovre

Glühwein i Dresden

Julemarkedet i Dresden består af en mængde juletræer og de traditionelle, små træboder, hvor man kan købe kunsthåndværk: de fine træskærerarbejder fra Erzgebirge, mundblæste glasting, stearinlys og 1.000 andre ting, alt i en duft af Glühwein og stegte pølser.

Hertil så forskellige oplevelser som overdådigt julepyntede stormagasiner og koncerter i den genopførte Frauenkirche.

Kirsten Bjerregaard, Smørum

Jesus sat på plads på Tenerife

Jeg skal da lige love for, at strøggaderne i Tenerifes indkøbs- og partyby Las Americas byder op med alt, hvad hjertet orker at begære, hvad angår indkøb op mod jul.

Og når man så bliver træt af sine indkøb, er det vederkvægende at tage den lokale bus op til den nærmeste rolige lille bjergby.

Her gik vi ind i den lokale kirke, hvor en ældre sortklædt kone gik og pyntede op til julens egentlige budskab. Da hun fik øje på os, bad hun om hjælp til at sætte det koloristisk pyntede Jesusbarn på plads i favnen på sin lige så nypyntede mor.

Vi hjalp hende selvsagt – men jeg må tilstå, at jeg aldrig havde forestillet mig, at lige netop jeg (!) skulle være med til at ’sætte Jesus på plads’.

Finn Gunst, Brønshøj

Salzburg uden stress

Hvis jeg skulle anbefale noget, så må det helt klart være Salzburg. De har det hele i december, hyggelige små gader, god chokolade, sne, dejlige kager, bjerge – og østrigerne forstår sig bare på at lade hverdagens stress ligge på arbejdet, når de går rundt i gaderne.

Anders Peter Mierzejewski, Kbh.

Jul i californisk varme

Union Square i San Fransisco er verdens bedste ’julestrøg’. Her er der midt på pladsen et kæmpe juletræ, og rundt om er der mange spændende butikker og restauranter, bl.a. den halvfashionable Sears Fine Food med svenske rødder. På selve pladsen kan man nyde sin drink i den californiske varme efter indkøb af amerikanske julegaver.

I det store varehus Macy kan man opleve nissebyer og -landskaber, som langt overgår det, vi i min barndom i provinsen oplevede hos den lokale manufakturhandler.

Thorkil Jensen, Værløse

For enhver smag i Malmø

Unikke gaver og den bedste julestemning finder du i og omkring Lilla Torg i Malmø. De gamle bindingsværkshuse er den hyggeligste baggrund for salg af gode specialiteter, godt design og kunsthåndværk for enhver smag og pengepung.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På selve torvet er der boder med peberkager og polkagrise, og cafeer og restauranter af enhver slags fuldender oplevelsen.

Berit Ryhammer, Hjørring

Juleoseri i Riga

Det bedste juleshoppestrøg er Kalku iela i Riga med start fra Frihedsmomumentet – det oser af jul.

Anne-Marie Wulf, Gentofte

Julepynt og historie i Nürnberg

Et lidt mere kuriøst tip kunne være at tage en smuttur til den sydtyske by Nürnberg.

Foruden at have en hyggelig gammel bykerne, som stadig indeholder mange butikker, har man også et af Tysklands mest berømte julemarkeder. I hele december er centrum pyntet op og fyldt med boder, hvor man kan købe julepynt og julegodt i lange baner.

Man kan også bare gå en tur og opleve en by med masser af historie på godt og ondt.

Kasper Bæk

Julestemning på markedet

Nürnberger Christkindlesmarkt på Hauptmarkt.

Marianne G Thomsen, København

Godt humør i Dublin

Dublin har uden tvivl det bedste juleshoppingstrøg. Ud over al den charme, som den irske hovedstad altid besidder, er julecharmen uovertruffen. Julepyntningen fra det første juletræ i lufthavnen over stampubben til hallen i hotellet er gennemført smuk, elegant og næsten diskret.Oven i det kommer irernes uudslukkelige venlighed. Økonomiske kriser, så langt øjet rækker, har ikke ødelagt deres gode humør. Og så er der det store udvalg af kvalitetsvarer overalt.

Carsten Seeger, Østermarie

Nissefri gader i Rom

Via Condotti og andre gader i Rom er befriende frie for uklædelige nissemænd og -piger og alt muligt andet tingel-tangel, der gør julen til en pine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ole Fredsgaarde

Pariserhjul i Edinburgh

Turen skal helt klart gå til Edinburgh. Start på Princess Street. Her ligger en masse gode butikker og stormagasiner. På den ene side af Princess Street er der julemarkedstemning i Princess Street Garden bl.a. med pariserjul. Alt dette kombineret med et fantastisk syn op til Edinburgh Castle.

Der er også en god julestemning, hvis man går op i Old Town. Her kan man gå på opdagelse i Harry Potter-juleland.

Anton Horsbøl Skjeldmoes, AArhus

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden