Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

230 Fifth er en roof-top bar, hvor man kan nyde udsigten direkte til Empire State Building og resten af Manhattans skyline.
Foto: PR

230 Fifth er en roof-top bar, hvor man kan nyde udsigten direkte til Empire State Building og resten af Manhattans skyline.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er USA's bedste barer

Imponerende udsigter, stemningsfyldte omgivelser og et stort drinkudvalg er essensen af en god amerikansk bar.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er mange oplevelser, der er symptomatisk for en ægte USA-rejse.

At gå på bar er en af dem.

Og det er nærmest et projekt i sig selv.

At finde det rigtige sted. Sætte sig godt. Bestille lige præcis den drink, der er din yndlings eller husets specialitet. At se bartenderen arbejde. Og falde ned i tempo og lade tankerne flyde.

Herunder følger læsernes bud på de bedste barer i New York.

På toppen af New York
Roof Top Bar i New York, på toppen af Hotel La Quinta Manhattan. Det er helt fantastisk at sidde der på alle tider af døgnet, men bedst når mørket er faldet på, og Empire State Building, som ligger i den næste gade, er blevet oplyst af et væld af farver. Der er plads både indendørs og udendørs og meget hyggeligt og uformelt. Baren besøges ikke kun af hotellets gæster, men mange fra nabolaget kommer forbi og får en drink.

Doris Andersen, Aalborg

230 Fifth er fedest

Der findes mange fede barer i New York, men ét sted har imponeret mig særligt. 230 Fifth hedder både adressen og baren. En roof-top bar ud over det sædvanlige, hvor man omgivet af smukke planter kan nyde udsigten lige direkte til Empire State Building og resten af Manhattans flotte skyline, mens man nyder en rigtig lækker cocktail. Det hele er top gennemført, og man føler sig i en anden verden her.

Rie Lauridsen

Telefonboks i New York

PDT i East Village, New York er en ganske speciel bar. Indgangen til baren er skjult bag en gammel telefonboks. Brug dørtelefonen, og en værtinde vil lukke dig ind gennem en bagvæg i baren. Bartenderne laver gennemtænkte cocktails som f.eks. skummende Sixth Street, guavakrydret hjemmelavet ingefærøl eller kaffir-lime med skarp karrysmag.

Mona West, Hvidovre

Den hemmelige newyorkerbar

En speak easy i New York City, hvor man går igennem telefonboksen ved at trykke 2 på en telefon i nabolokalet, som er en hotdogbar. Den hedder PDT, Please Don’t Tell’, og er altid et besøg værd.

Jan-Ole Herfurth, Aarhus

Her er USAs bedste bar

I den vestlige ende af den fænomenale og nyrestaurerede Grand Central Station i New York ligger The Campbell Apartment, som har tilhørt finansmanden John W. Campbell. »Cocktails from another era« står der ved indgangen. Dette er den bar i USA, jeg helst vil fremhæve. Den er kaldt en af de bedste barer i Amerika i landets medier.

Jeg fik en 'Prohibition Punch' til 19 dollar. Vi havde lovet vores værtspar at lave maden for dem denne aften. Ellers var vi bestemt blevet hængende.

Jens Christian Steenfos

Ølfest efter New York Marathon

Vi er på Manhattan i New York til maratonløb, som vi gennemfører til blandt andet tonerne af John Lennons ’Imagine’. Bad og middag gør godt – men bedst af alt er dog dagens sidste bar. Lexington Avenue har et bryggeri, derfor det store antal barer i gaden. Vi smager på American Nitro Stout, Black Lab Ipa, American Pale Ale og sikkert flere. Lokalet er præget af lyskæderne, tv-apparaterne med fodboldkamp og morsomme tjenere, så stemningen bliver bedre og bedre.

Ude på gaden igen slingrer benene måske en anelse – men det må skyldes virkningerne af maratonløbet.

Finn Gunst, Brønshøj

Absint og østers i Williamsburg

Når man træder ind på baren Maison Premiere i Williamsburg, NY, træder man ind i en hemmelig bule fra forbudstidens USA. Alt fra væggenes fotografier, over de tunge kasseapparater og de jazzede toner fra grammofonen, til tjenernes ærmeholdere er gennemført i 1930'er-stil. Barens speciale er absint – og indtil klokken 2.00 serveres der østers til, så det er det perfekte sted til en natsnack.

Tania Maria Johannesen, København

San Franciscos ældste barThe Saloon på 1232 Grant Ave. i San Francisco er ikke alene den bedste bar i USA, men også den ældste bar i San Francisco. Den åbnede i 1863 og overlevede jordskælvet i 1906. Baren er ikke ret stor – en bardisk, nogle borde, en lille scene og et lille dansegulv er alt.

Til gengæld har den alt, man ønske ønske sig af laid back vestkystblues stemning. Musikerne, personalet og mange af gæsterne ligner nogen fra byens stolte hippietid i de glade 60’ere, og stedet er derfor en helt unik og autentisk tidslomme.

Bente og Jørgen Ilum, Aarhus

Genial udsigt i San Francisco

Top of the Mark i San Francisco er et fantastisk old school sted med et kæmpestort, spændende drinkkort og en genial udsigt og krydret med en rar og afslappende atmosfære og betjening.

Bo Calmann-Hinke

Væg til væg-øl i Los Angeles


Den uden sammenligning bedste bar, jeg har været på, er The Back Abbey i Claremont, Los Angeles. Den rustikke bygning, som indeholder et lille åbent køkken samt en væg til væg-ølhylde med et ølkort, der får det ellers lækre menukort til at ligne et postkort.

Michael Smith Larsen

Øl i Los Angeles-teater

Mohawk Bend ligger i det fantastiske område Silverlake i Los Angeles. Stedet er et gammelt teater, og de har ca. 100 forskellige øl på fad, især fra små lokale bryggerier, plus en masse gode cocktail. Du kan også sidde udenfor, tæt på levende ild. Maden er overvejende vegansk, og personale og kunder er hipstertyper. Love it or hate it.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Henrik Jørgensen, København

Popcorn i Boston

Den bedste bar, jeg har været på i USA, er Silhouette Lounge i Allston, Boston. Hvorfor? Der er gratis popcorn! Jo mere du spiser, jo mere får du lyst til at drikke.

Melih Erdem

Besøg Sams Bar
På 84 Beacon Street i Boston ligger baren, der inspirerede folkene bag tv-serien ’Cheers’, som hed ’Sams Bar’ herhjemme og kunne ses i over 10 år. Den firkantede bar fra 1895 fylder næsten hele lokalet, der ikke er prangende stort. Men atmosfære, stemning og øl til almindelige priser – 35 kr. – det er her. I et tilstødende lokale sælges merchandise fra serien, mens et tv sender de gamle afsnit. Nede i kælderen ligger også en hyggelig ekstra beværtning.

Frank Juel Pedersen, Hvidovre

Skønsang i Atlanta

I Atlantas Buckheadkvarter finder man McKinnon's Louisiana – Restaurant & Bar. Kommer man ind på den rigtige aften, underholder gæsterne med skønsang akkompagneret af en keyboardspiller. Så holder man af evergreens i stil med ’Danny Boy’, fremført af modne sangere og sangerinder med begrænset talent men masser af entusiasme, er stedet et besøg værd.

Bo H. Eriksen

156 slags fadøl i Denver

Den bedste bar i USA er helt klart Yard House i Denver, Colorado. Her har de 156 (!) forskellige haner med specialøl. Her fik min rejselystne kæreste og jeg slukket tørsten i sommerens varme.

Kathrine Dahl Pedersen

Hemmelig bar i Washington, DC

Det er den sorte dør i den tomme grå bygning, man skal åbne. The Gibson i Washington, D.C. er en hemmelig bar, som kun lukker det antal gæster ind, der er plads til ved den blankpolerede træbar eller i de små båse langs med væggen i den dunkle whiskybule. Gibson ligger midt i ’the U Street Corridor’, som i årtier har været omdrejningspunkt for de sortes natteliv i byen.

Anna L. H. Henrichsen, Washington, D.C.

Ægte varme i Yosemite

Den bedste bar i USA er beliggende dybt ude i den mørke skov ved Yosemite nær Evergreeen Lodge. Stedet er lille, intimt og hyggeligt som ingen andre, og udvalget af øl fra fad og drinks er intet mindre end fantastisk. Men ud over pejsens varme er der også masser af varme og imødekommenhed fra bartenderne, der på en gang er familiære og professionelle.

Nanna Petersen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Westernstemning i Prescott

I Prescott, Arizona vil jeg foreslå hele byens gamle hovedgade. Gaden bærer navnet Whiskey Row, hvor – som navnet antyder – der ligger ikke blot én bar, men flere. Gaden brændte ned i 1900, men blev genopført i årene efter. Blandt barerne er Historic Palace med Brunswick Bar, bardisken, der efter sigende har overlevet branden og er langt over 100 år gammel, og Matt's Longhorn Bar.

Anders Friis Knudsen, Odense

Sært og mystisk i Austin

Spider House Café i Austin, Texas, byen, som er hjem for Quentin Tarantino og South By Southwest, det særes mekka midt i konservative Texas.

Spider House er berømt som springbræt for Austins up and coming bands. Gårdhaven bagved har mange små kroge, man kan forsvinde i, og som oplyst af kulørte lamper tilsat en kande Lone Star gør Spider House til et mystisk eventyrland.

Esben Elborne

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden