Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tag i denne uge med læserne til New Yorks bedst gemte bar eller bliv ført tilbage til 1930'ernes Frankrig i det smarte Berlin.
Foto: iStock

Tag i denne uge med læserne til New Yorks bedst gemte bar eller bliv ført tilbage til 1930'ernes Frankrig i det smarte Berlin.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er verdens fedeste barer

Bar i telefonboks, cowboytema i New Zealand og 1930'er-stemning i Berlin.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

New Yorks hemmelighed Den bedste bar er helt sikkert PDT (Please Don't Tell) i New York, hvor indgangen er skjult i en telefonboks i en hotdog joint. Man løfter telefonen og trykker på en knap, venter ... og bliver derefter måske lukket ind. Super fedt sted i speak easy-stil. Ellers er Library Bar her i København også et rigtig godt bud. Herreværelse for alle pengene, med chesterfield og bogreoler hele vejen rundt. Heidi JohansenDen tyske romhule Trader Vic's i Radisson Blu i Hamburg er en klar favorit. Der er Mai-Tais i kæmpe bowler med udskårne hoveder, og enhver rom-elsker kan få styret sine lyster. Og så har de verdens hyggeligste gamle mand fra et sted i Stillehavet ansat til at styre baren og lave fantastiske cocktail. Matilde Koch, København

LÆS ARTIKEL

Vue over Athen
En af de absolut bedste barer i verden må være Galaxy Bar på toppen af Hiltonhotellet i Athen. Om aftenen har man en fabelagtig udsigt over et oplyst Akropolis og resten af Athen. Baren er ikke overfyldt. Dog kræver det reservation, hvis man skal have et bord ved vinduet.

Peter Hansen, Lystrup

Manhattans kulturcafe
Olive Tree Cafe i New York er sprudlende, med et etnisk køkken, fantastiske cocktail, bordene er lavet af skiffer og har skåle med kridt, så man kan tegne på dem. Musikken er fortrinsvis cool jazz og indie, der projekteres film på et stort lærred på væggen. I kælderen findes en af byens hotteste comedy clubs med live shows hver dag.

Man oplever den unikke New York-atmosfære, hvor en blanding af kulturpersonligheder, lokale beboere og bohemer hænger ud.

Esther Maria Brakl, Aabyhøj

Hemingway i Prag
Hvis man vil føres tilbage til 1930-40-50'erne med personlig og kompetent betjening, indendørs rygning og et stort og delikat spirituskort, så er Hemingway Bar i Prag, Tjekkiet stedet. Et sted, hvor både beboere, besøgende og turister mødes med fokus på velmixede drinks og afslapning.

Da Hemingway og Cuba fylder en del på baren, er der et stort udvalg af cigarer samt en række drinks opkaldt efter forfatteren. En jeg især kan anbefale Hemingway's New Fashioned.

Henrik Emanuelsen, Frederiksberg

LÆS ARTIKEL

Beijings bar med toilet
Den bedste bar er Mao Mao Chong i hjertet af Beijing, dog kan den være svær at finde. Men de lækre og friske hjemmelavede drinks, der skifter efter sæson, og hvad man lige kan få fat i på det lokale marked, de to søde bartendere, den intime atmosfære og de billige priser - trods en høj alkoholprocent - er det hele værd.

Nyd de dejlige drinks med en god italiensk pizza, hvilket er svært at finde i Beijing. Derudover er det et plus, at den lille bar har et toilet, hvilket man ikke altid kan regne med i små hutong-barer.
www.maomaochongbeijing.com

Ophelia Långstedt

Grib Barcelona
Carpe Diem Lounge Club ligger i Barcelona i den olympiske by. Fed bar og spisested med masser af events, fantastisk service, lækker mad. Bliv ikke overrasket, hvis der kommer en tryllekunstner ned til dit bord og viser korttricks. Eller hvis en japansk pige kommer og tilbyder nakkemassage.

Der serveres sushi og tapas i en skøn international forvirring for et blandet publikum af jetset, turister og lokale.

Helle Jensen

LÆS ARTIKEL

For cowboys i New Zealand
The World Bar i Queenstown i New Zealand ser udefra ud som en træhytte, og interiøret er da også derefter. Det er udført som i en gammel cowboyfilm med båse og dekorationer, der får tankerne ret langt væk fra, hvor man egentlig befinder sig. Baren var engang et kendt horehus.

Navnet siger noget om de mennesker, der finder frem til baren, da det nærmest udelukkende er backpackere og andre tilrejsende.

Tine Dürr

Retro i Rotterdam
Get Back i Rotterdam er så retro, at man næsten ikke tror på det. Temaet er 70'er/80'er/90'er - altså tilbage til de gode gamle dage.

Det er sing-along, dance-along og en stemning, der til tider er helt oppe under taget. Det er et sted, hvor du fortjener en High-five, hvis du kommer i dit strammeste 80’er-dress. Der er mulighed for at nyde sine lækre 70'er/80'er/90'er-farvede cocktail i et lounge-agtigt område i den 'udendørs' overdækkede terrasse.

Betjeningen er super, bartenderne er en fest i sig selv og danser gerne med bag baren.

Pernille Kvamsdal

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

En spansk cubaner
I en sidegade til den larmende og turistede La Rambla i Barcelona finder man Boadas. På Boadas frembringer de verdens bedste cocktail på gammeldags maner. Det er på ingen måder et nyt, larmende eller trendy sted.

Her er ingen drinkskort - kun en dagens cocktail, resten er op til din egen cocktailviden, eller hvad bartenderen føler for at lave.

Stedets arv findes på Cuba i baren El Floridita, hvor selveste Hemingway fik sine bedste drinks. Boadas findes bag en ydmygt udseende dør på adressen Tallers 1, helt oppe ved Catalunya.

Patrik Jensen

Liverpool FC og Beatles
I Liverpool må puben 'Ye cracke' være den oplagte lokale temabar. Her kan man falde ned i de slidte lædersofaer langs væggene og let falde i snak med de lokale om øl, fodbold og musik. Hele to temaer formår stedet - Liverpool FC og The Beatles. Fra de 5 tv-skærme vises lørdagens storkamp - men indimellem kan den højrøstede snak let komme til at handle om byens musikalske stolthed.

Stedet har i sin tid været hjemsøgt af John Lennon og hans ven Stuart Sutcliffe. Hans lille band før The Beatles gav numre på stedet, men det var ikke altid lige stuerent, fortæller en herre af moden alder. Billederne på væggene fortæller resten af historien.

Finn Gunst, Brønshøj

LÆS ARTIKEL

Berlinsk 30'er-stemning

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når man træder ind ad døren på Piano- og cocktailbaren Van Gogh på Schiffbauerdamm 6-7 i Berlin, er det som at blive ført tilbage til 1930'ernes Frankrig. Malerier af Van Gogh på væggene, et sort glatpoleret piano, hvor de lokale jazzmusikere spiller deres skæve toner, et flot indrettet lokale med masser af antikke møbler, skinnende messing overalt, topprofessionelle og flinke bartendere i stiveste puds, og de mest fantastiske drinks, serveret med et smil. Tommy Denda, Esbjerg LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden