Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: http://www.flickr.com/photos/yandi/
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 10 af verdens mærkeligste transportmidler

Fra håndbyggede bambustog i Cambodja til overdimensionerede badebolde på New Zealand. Oplev de mest alternative måder at komme frem i verden på.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er det efterhånden blevet hverdag for dig at spænde flysædets sikkerhedsbælte, og virker tog og bus også en anelse for trivielt?

Så er det måske på tide at udforske andre transportformer på din næste rejse.

Rejsebloggen wildjunket.com har fundet frem til 10 alternative måder at komme frem i verden på. Så uanset om du foretrækker at lade dig rulle ned ad en new zealandsk græsskråning i noget, der mest af alt minder om en overdimensioneret badebold, eller lade hunde, elefanter eller kameler stå for transporten, så er der inspiration at hente herunder.

1. Prøv Cambodjas billige bambustog

Innovative lokale blev trætte af, at togforbindelsen mellem hovedstaden Phnom Pehn og Battambang var begrænset til en enkelt afgang om ugen, så de tog sagen i egen hånd og byggede en simpel transportform bestående af to sæt hjul på en træramme dækket med bambus, der bliver drevet frem af en elgenerator. Passagererne må altså se langt efter almindelig komfort som sæder og vægge, til gengæld er billetterne billige. Der er dog den udfordring, at der kun er ét spor, så møder to bambustog hinanden, må det med den letteste vægt løftes af sporet, så de to kan passere hinanden.

LÆS ARTIKEL

2. Kør med tuktuk i Indien

Mens den thailandske hovedstad Bangkok er det oprindelige hjemsted for den lille trehjulede knallert, tuktuk’en og siden har bredt sig til det meste af Asien, venter der den mest spændende (eller nervepirrende – afhængig af din stresstærskel i trafikken) tuktuk-tur i Indien. Her har driftige forretningsdrivende for længst fundet ud af, at det lille køretøj kan sno sig perfekt ind og ud mellem tungtlæssede lastbiler, overfyldte busser, hellige køer og alverdens andet godtfolk.

LÆS ARTIKEL

3. Solnedgangstur med junke

Gennem århundreder har denne traditionelle bådtype været brugt til fragt, fiskeri og sørøveri på kinesiske floder og kystfarvande. I dag kan den smukke bådtype stadig opleves i Hongkongs havn, hvor dens historiske profil står i fin kontrast til de topmoderne skyskrabere. Tag med på tur og nyd storbyen fra vandsiden. Især solnedgangsturene er en stor oplevelse.

LÆS ARTIKEL

4. Thailand byder på elefanttrekking

Når man står ved siden af en elefant og spejder op mod stolen på dens ryg, kan det næsten virke uforståeligt, at et levende væsen kan være så stort. Gennem århundreder har elefanterne spillet en betydelig rolle i den thailandske kultur, men i takt med at behovet for dem som arbejdsdyr er svindende, har de i stedet fået nye opgaver. Blandt andet at tage turister med på eventyr. Vælg udbyderen med omhu, for mange arrangører bruger overskuddet helt eller delvist til at sikre de vilde elefanters videre overlevelse.

LÆS ARTIKEL

5. I New Zealand ruller man ned ad en bakke i en stor badebold

Har du nogensinde overvejet, hvordan det føles at være en badebold, som hopper hen over bølgerne? Det kan du finde ud af på New Zealand. Landet er i forvejen kendt for sit brede udbud af adrenalinsport, så naturligvis er det også her, at du kan kravle ind i en gigantisk oppustelig bold, som er monteret i en endnu større bold med tusindvis af små strenge. Herefter bliver man rullet ned af en bakke, hvor hastigheden kan nå op på omkring 50 km/t på turen ned. Ikke vildt nok? Hvad så med at få smidt en spand vand ind i Zorben og få en endnu vildere oplevelse.

GUIDE

6. På hundeslæde i Norge

Når man ser på hundene, der er spændt foran slæden, kan det være svært at forestille sig, at så små dyr kan trække en slæde. Men så spænder de musklerne, linerne strammes, og ikke længe efter glider mederne næsten lydløst gennem det snedækkede vinterlandskab. Blandt andet i Saltfjellet og Jotunheimen er det muligt at komme med på ture, hvor hver deltager selv styrer sin egen flok på fire eller seks hunde.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

7. Sejl med sivbåd på Titicaca-søen

Det ligner mest af alt blot en bunke siv, der er bundet sammen, og det er reelt set også, hvad de sydamerikanske både er. Urostammen på Titicacasøens flydende øer er eksperter i at bygge både og endda også deres huse og de flydende øer, de bor på, af de specielle siv, som vokser ved Titicaca-søen. Bådenes drageform stammer fra forhistorisk tid, hvor den skulle skræmme det onde væk.

LÆS ARTIKEL

8. Kør med Guatemalas kulørte kyllingebus

Der er ikke helt enighed om, hvorfra de kulørte busser i Guatemala har fået deres navn fra. Nogle mener, at det skyldes, at en tur med bussen minder om at befinde sig i et tætpakket kyllingebur, andre at de lokale gerne slæber både geder, kyllinger og andre husdyr med om bord. Uanset årsagen, så er en tur med en kyllingebus en mindst lige så farverig oplevelse, som bussens kulørte ydre indbyder til. Virker bussen i øvrigt bekendt under de mange lag maling, så skyldes det, at kyllingebusserne for det meste er udrangerede amerikanske skolebusser.

LÆS ARTIKEL

9. Prøv en nilbåd i Egypten

Om bord på en felucca er man overladt til elementernes gode vilje. For denne elegante, traditionelle egyptiske nilbåd har typisk ingen motor, men lader sig i stedet føre af vind og strøm. Et afslappende alternativ til de mange motorbåde, som ræser frem og tilbage på Nilen. Her kan man høre vandets klukken og nyde bare at lade sig transportere stille og roligt. Vælg enten en tur i solnedgangen eller tag med på en flerdages rejse fra Luxor til Aswan eller retur.

LÆS ARTIKEL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

10. På kamelryg igennem Jordans ørken

Vil man udforske ørkenen, kan det lige så godt ske så autentisk som muligt. Nemlig højt til vejrs på ryggen af en kamel på samme måde, som nomaderne har ladet sig transportere siden forhistorisk tid. Desuden får den allerede imponerende og nærmest overjordiske oplevelse af det røde ørkenlandskab i Wadi Rum en ekstra dimension, når man duver af sted i takt med kamelens bløde bevægelser.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden