Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LEHMANN MARTIN
Foto: LEHMANN MARTIN

Legendarisk. Istedgade har altid været kendt for et hårdkogt miljø især i den ende ved Hovedbanegården. Nu skal politiet opjustere indsatsen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vesterbrohoteller plaget af narkosælgere får nu hjælp af politiet

Politi sætter flere betjente på gaden for at gøre bydel mere tryg for turister.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi oplever en stor utryghed blandt vores gæster. Det sker ofte, at pusherne bliver uvenner, og der opstår slagsmål, hvor der kastes med flasker. De råber ad gæsterne og følger efter dem for at sælge narko til dem«.

Sådan beskrev Karen Nedergaard, hoteldirektør for Absalon Hotel og Andersen Boutique Hotel, for nylig nogle af de problemer, en række Vesterbro-hoteller har med det hårdkogte narkomiljø på Vesterbro.

Hotellerne har fået nok og kræver en bedre indsats fra politiets side for at skride ind overfor det hårde miljø.

Og det har de nu fået lovning på, fortæller Allan Agerholm, formand for Horesta i Region Hovedstaden. Han havde sammen med repræsentanter for seks hoteller på Vesterbro møde med politiet i tirsdags, hvor problemerne var på dagsordenen.

LÆS OGSÅ

Her blev der fra politiets side præsenteret en række initiativer, der skal afhjælpe problemerne. Blandt dem er, at der skal mere synligt politi på gaderne. Det siger Jan Bjørn, der var med til mødet. Han er politiinspektør og stationsleder på Station City.

»Vores lokalpoliti vil patruljere til fods og så har vi en slags bus, vi vil benytte med betjente, som bliver gengangere og som kender området rigtig godt. Desuden vil vi i nattetimerne bruge vores kørende beredskab til også at deltage i indsatsen, som hverken er overstået i dag eller i morgen«.

Det gående politi skal sammen med de andre initiativer være med til at lægge en dæmper på narkohandlen og uroen på gaderne:

»Der er meget råben og skrigen, støjende adfærd og meget opsøgende, pågående pushere. Her kører vi en særlig indsats i forhold til at bekæmpe narkohandlen«, siger Jan Bjørn.

Når politiet nu intensiverer sin indsats, er det så et udtryk for, at I giver hotellerne ret i, at der ikke blev gjort nok i forhold til at tage hånd om problemerne før?

»Vi anerkender problemet. Vi gjorde en indsats, og fra vores synspunkt en god indsats. Men det er klart, at når man mødes og udveksler synspunkter, giver det os mulighed for at justere vores indsats, så den bliver bedre«.

Holder øje med politiets indsats

Og Allan Agerholm fra Horesta er godt tilfreds med mødet.

»Det vigtigste for os er at sikre, at problemet er på handlingsplan hos politiet, og at man har sat folk på sagen«, siger Allan Agerholm.

Han tilføjer dog, at der selvfølgelig vil blive holdt øje med, om politiet holder sit løfte om en forstærket indsats.

LÆS OGSÅ

Målet er ifølge Jan Bjørn, at problemerne bliver mindre, og at Vesterbro bliver et endnu tryggere sted at være for turister, beboere og handelsdrivende. Men:

»Jeg tror ikke, problemerne forsvinder, men vi kan håndtere dem bedre«.

Den 5. november bliver der afholdt et opfølgningsmøde mellem parterne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden