De ni mest skræmmende steder på jorden

Det løber koldt ned af nakken og alle de små hår rejser sig. Disse ni skræmmende steder er absolut ikke for folk med sarte nerver og tendens til mareridt.

Nyheder

Der findes steder i verden, som sarte sjæle bør holde sig langt væk fra. Listverse.com har fundet frem til ni af de mest skræmmende steder på jorden. Fra hjemsøgte slotte med grusomme fangekældre over psykiatriske hospitaler til forladte minebyer. Tænk dig om en ekstra gang, inden turen går til disse ni steder:

Kilde: Listverse.com

9. The Riddle House, Florida, USA

Oprindeligt husede The Riddle House en bedemandsforretning og blev siden genopført i Yesteryear landsbyen i det sydlige Florida, som huser bygninger fra 1890’erne til 1940’erne. Her er huset en attraktion lidt ud over det sædvanlige, for ud over at være et smukt eksempel på victoriansk arkitektur, er The Riddle House hjemsøgt. For da huset var ejet af Karl Riddle, valgte en af hans medarbejdere, Joseph, at hænge sig selv på husets loft. Uvist af hvilken grund hadede Joseph mænd, og han har siden hævnet sig ved at angribe alle mænd, som kommer op på loftet – en har oplevet at få smidt et låg efter sit hoved. Men også resten af huset mærker hans kræfter med knagende trin og møbler, der flytter sig selv.

LÆS OGSÅ:

8. Helltown, Ohio, USA

Oprindeligt var Helltown, som dækker over et område i Summit County, Ohio, planlagt til at være nationalpark. Regeringen købte de lokale ud og satte dem ud af deres huse, men uvist af hvilken grund strandede planerne. Så nu er det tætbevoksede skovlandskab fyldt med tillukkede, efterladte huse, hvor af flere er brændt ned af det lokale brandvæsen under øvelser, hvilket ikke just føjer til hyggen i området. Området er fyldt med legender – sande eller ej – om, hvilke grusomheder, der har fundet sted her. Eksempelvis for enden af den stejle Stanford Road, der slutter blindt. Det siges, at hvis man bliver hængende her for længe, risikerer man at møde en grusom skæbne med hjælp fra nogle af de mange skræmmende væsener, der holder til i skoven.

LÆS OGSÅ:

7. Stull kirkegården, Kansas, USA

Stull er en af den slags byer, man går glip af, hvis man blinker, når man kører gennem den. Her bor blot et par håndfulde indbyggere, men man skal ikke lade sig narre af den tilsyneladende idylliske overflade. For i begyndelsen af sidste århundrede blev det lille samfund rystet af to tragedier. Først fandt en far liget af sin lille søn i en mark, han netop havde brændt af. Siden forsvandt en mand, som blev fundet hængt i et træ. Begge blev begravet på Stull kirkegården. Ud over eftersigende at være voldsomt hjemsøgt, siges kirkegården desuden at være en af syv porte til helvede.

6. The Ridges, Ohio, USA

Ohio er tilsyneladende en af de mere skræmmende amerikanske stater. Ud over Helltown ligger her også The Ridges, som oprindeligt var kendt som Athens Galeanstalt. Et hospital, som gennem tiden stod bag utallige hvide snit og andre grusomheder. Stedet skulle eftersigende være voldsomt hjemsøgt i dag. Blandt de gæster, som aldrig helt har forladt stedet, er en 54-årig kvindelig patient. Hun var forsvundet i seks uger, inden hun blev fundet død i en ubenyttet stue. Her havde hun taget alt sit tøj af, lagt det pænt sammen, og derefter lagt sig til at dø på det kolde betongulv, hvorefter en kombination af forrådnelse og sollys har fået hendes lig til at efterlade et permanent mærke på gulvet, som stadig er synligt i dag.

LÆS OGSÅ:

5. Humberstone og La Noria, Chile

Oprindeligt så fremtiden lys ud for disse to minebyer. De blev grundlagt med udgangspunkt i en salpeterindustri i rivende udvikling, men flere kriser – blandt andet Wall Street krakket i 1929, tog livet af industrien, og i 1960 blev Humberstone og de nærliggende byer forladt og står stadig efterladt som spøgelsesbyer i dag. Her siger rygterne, at de døde på La Noria kirkegården forlader deres grave om natten for at vandre i byens gader, hvor de indimellem dukker op på billeder. Om det er sandt eller ej, skal være usagt, men faktum er, at kirkegården rummer adskillige åbne grave, hvor ligene er blotlagte. Om det så skyldes spøgelser eller gravrøvere, må være op til fantasien. Uanset hvad, er det et skræmmende syn.

4. Philadelphia State Hospital ved Byberry, Philadelphia, USA

Vil man vide, hvordan man ikke skal behandle psykisk syge, er Philadelphia State Hospital ved Byberry - eller Byberry, som det populært kaldes – et skoleeksempel. Galeanstalten blev grundlagt i 1907 og husede alt fra mentalt udfordrede til decideret sindssyge, og ofte rummede hospitalet langt flere patienter, end det havde kapacitet til. Elendige forhold og umenneskelig behandling af patienterne førte til, at stedet blev lukket i 1990 og blev siden revet ned i 2006. Men den skræmmende historie om, hvordan hospitalet blev kørt, kan stadig få det til at løbe koldt ned af ryggen på selv den største kyniker: Voldeligt personale, som chikanerede og udnyttede patienterne, som til gengæld kunne finde på at slå hinanden ihjel. Selv da hospitalet var ved at lukke, blev to patienter fundet i Delaware floden, to dage efter de var blevet frigivet fra hospitalet.

LÆS OGSÅ:

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

3. Leap Castle, Irland

Mange mener, at Leap Castle er et af de mest hjemsøgte steder i verden. Slottet blev bygget i 1250 og har siden fyldt side efter side i historiebøgerne med grusomme fortællinger.

Gennem tiden har utallige mennesker siddet fængslet her, og flere af dem har aldrig fundet fred, men hjemsøger stadig slottet. Blandt de mest skræmmende er et voldeligt krumrygget væsen, der er nemt at genkende på dets medfølgende stank af svovl og rådnende kød. Slottets grusomme historie blev desuden understreget på voldsom vis, da det skulle renoveres. For her gjorde et hold arbejder en skræmmende opdagelse: En ”oubliette” – en fangekælder, hvor folk blev efterladt for at dø. En skæbne, der var overgået så mange, at deres knogler fyldte tre vognlæs, da fangekælderen blev tømt.

LÆS OGSÅ:

2. Shades of Death Road, New Jersey, USA

Ikke overraskende vælger mange at forkorte denne vejs temmelig makabre navn til blot Shades. Vejen snor sig godt 11 km gennem Warren Country i New Jersey, men hvor den har fået sit specielle navn fra, er gået tabt i historiens tåger. Nogle siger, at det skyldes voldsomme røvere, som tidligere gjorde vejen usikker. Andre hævder, at det skyldes tre mord, som fandt sted her i 20’erne og 30’erne. Andre igen mener, at det skyldes et stort antal dødelige biluheld. Mere sandsynligt er det dog, at det navnet stammer fra de malariabærende myg, som terroriserede de lokale årligt, indtil områdets moser blev tørlagt i 1884.

Uanset navnets oprindelse er vejen i sig selv et skræmmende bekendtskab. Ikke mindst ved nattetide, hvor røvernes sjæle siges at hjemsøge området.

LÆS OGSÅ:

1. Minerne i Paris, Frankrig

Mens turister slentrer rundt på avenuer og boulevarder i den franske hovedstad, er det de færreste, der er klar over, at under deres fødder løber et sindrigt system af 600 km tunneller. Tunnellerne er gamle miner – som ikke bør forveksles med katakomberne – og blev oprindeligt brug til at udvinde mineraler fra den parisiske undergrund. I dag er minerne forbudt område, forsømte og farlige. Det er så godt som umuligt ikke at fare vild i gangene, og forvent ikke, at nogen hører dit råb om hjælp, for gangene opsluger lyden. Til gengæld kan du så finde selskab i de utallige knogler, som ligger og flyder i gangene takket være de overfyldte kirkegårde i Paris. Stadig fristet? God tur…

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS OGSÅ:

På vej på ferie? Find restauranter og seværdigheder i vores guides:

Storby:New York, Lissabon, Berlin, Århus, Toscana, Firenze, Se flere
Sol & strand:Gran Canaria,Costa Brava, Cypern, Mallorca, Algarve

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce