Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gader som disse findes stadig i Thailand, men færre turister opsøger dem.
Foto: Sakchai Lalit/AP

Gader som disse findes stadig i Thailand, men færre turister opsøger dem.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Thailand er ved at slippe af med sit ry som sexparadis

For første gang kommer flere kvinder end mænd til landet som turister, hvilket myndighederne tager som udtryk for, at sexturismen er på vej ned.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I årtier har den lange smalle gade Patpong i centrum af den thailandske hovedstad Bangkok været kendt for sine go-go-barer med letpåklædte kvinder.

Barerne ligger der stadig, men turister bliver ikke på samme måde som tidligere overfaldet af ivrige dørmænd, der griber fat i dem for at overtale dem til at komme ind på barerne.

Politiet patruljerer jævnligt og er blevet mere striks, hvilket er led i et større forsøg fra de thailandske myndigheders side på at komme af med landets image som sexparadis.

Indsatsen ser nu ud til at være ved at lykkedes.

Flere kvinder end mænd

Tal fra det thailandske turistministerium viser ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der sidste år for første gang kom flere kvindelige turister til Thailand end mandlige.

Ud af de over 32 millioner turister, der besøgte landet sidste år, var 52 procent kvinder, mens det i 2015 var 48 procent og i 2012 kun 42 procent.

»Tidligere var der ikke så mange kvinder, der besøgte Thailand, fordi de troede, at vi var en tarvelig destination med alt for meget moralsk fordærv, men nu kommer de, hvilket betyder, at vores image tiltaler dem«, siger Thailands turistminister, Kobkarn Wattanavrangkul, til Reuters.

Flere kinesiske turister

Den ændrede kønsfordeling skyldes i høj grad, at antallet af kinesiske turister er steget nærmest eksplosivt de seneste år. Mange kinesere kommer som hele familier, hvilket betyder, at både hustru, døtre og bedstemødre er med på turen. Derudover begynder der at komme flere individuelle rejsende. Fra 2012 til sidste år blev antallet af kvindelige kinesiske turister således mere end firedoblet og nåede op på over 5 millioner.

Det kan også at have spillet ind, at de thailandske turistmyndigheder sidste år iværksatte en kampagne rettet specielt mod kvinder, hvor myndighederne fremhævede landets mange strande og det kendte thailandske køkken og samtidig understregede, at Thailand er et umådeligt sikkert land at rejse i - også for enlige kvinder.

Sideløbende har myndighederne arbejdet hårdt på at få et mere generelt budskab ud om, at Thailand har meget mere at byde på end go-go-barer og massageklinikker.

I byen Pattaya, der lige siden Vietnam-krigen har været kendt for sin omfattende prostitution, fremhæver myndighederne nu byens mange store shoppingcentre, den omkringliggende smukke natur og de talrige muligheder for blandt andet at spille golf, ridde på heste og dykke.

Alligevel tyder tallene på, at Thailand endnu ikke er sluppet helt af med sit gamle ry. Der er fortsat en overvægt af mænd blandt vestlige turister - for eksempel var 58 procent af britiske turister sidste år mænd, mens tallet for amerikanske, australske og tyske turister var næsten 56 procent ifølge Reuters.

Sexindustrien i Thailand er også stadig omfattende, men måske alligevel ikke helt så meget som tidligere. Flere go-go-barer i området omkring Patpong i Bangkok har oplevet, at antallet af kunder er gået markant ned.

»Bare sidste år havde vi mange flere kunder. Nu har vi kun omkring halvdelen af, hvad vi havde sidste år«, siger en mand, der arbejder på en bar, hvor de optrædende er unge mænd.

På en anden bar få gader væk, hvor der tilbydes unge kvinder, er budskabet det samme.

»Jeg har haft denne bar i 20 år, og jeg har aldrig haft så få kunder som nu«, siger indehaveren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden