Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

KØ. Dagen i dag er en af årets største rejsedage på motorvejen.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kør-selv-ferie kan snildt være dyrere end flyrejsen

Hver fjerde dansker tager på bilferie. Men bilferien kan undertiden være dyrere end at tage en flyver.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag er en af årets største rejsedage for folk, der foretrækker gør-det-selv-transport til feriedestinationen i udlandet. Men det kan være en dyr fornøjelse at tage bilen med på ferien, viser beregninger fra Bilbasen og Spar Nord.

Eksempelvis koster køreturen tur/retur til den italienske Adriaterhavskyst eller Den Franske Riviera i omegnen af 10.000 kroner. Det er to af de mål for ferien, der ifølge FDM Travel er blandt de mest populære, når danskerne tager på kør selv-ferie.

LÆS OGSÅ

»Når vi kører i bilen, bliver vi jo som udgangspunkt kun konfronteret med udgiften til brændstof, når vi holder for at tanke«, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

»Men det er også slid på bilen og ikke mindst et værditab, når der kommer flere kilometer på kilometertælleren. Det er en omkostning, du skal kalkulere med, når du sammenligner prisen på bilturen med eksempelvis en flyrejse«, fortsætter han.

Hver fjerde udlandsrejse sker i bil

Der er regnet på de 20 mest omsatte nye og brugte biler i Danmark. I snit koster det 2,7 kroner pr. kilometer at køre i en benzinbil og 2,5 kroner for en dieselbil. Oveni kommer vejafgifter og færgebilletter, så prisen kan løbe op i tre kroner pr. kilometer.

Når det er økonomien, der bestemmer, om man tager rejsen på fire hjul frem for på vinger, skal man regne det hele med.

»Hvis du tager fire voksne af sted i en bil til Kroatien, så lyder prisen pr. person på cirka 2.500 kroner. Men er der kun to i bilen, er prisen det dobbelte - og så vil det formentlig være både billigere og hurtigere at tage en flyver i stedet«, lyder det fra Martin Lundholm.

Ifølge Vejdirektoratet er uge 27-30 de uger, hvor de danske veje er mest belastet af ferietrafik, og hos Storebælt forventes netop 13. juli at blive en af sommerens absolut travleste dage.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at omkring hver fjerde danske ferierejse til udlandet foregår i bil.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden