Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

XL. Når danskere vælger udlejningsbil i USA må den gerne være så stor som muligt. Derfor er en Chevrolet Tahoe efterspurgt.
Foto: Chevrolet

XL. Når danskere vælger udlejningsbil i USA må den gerne være så stor som muligt. Derfor er en Chevrolet Tahoe efterspurgt.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så meget skal du betale for at leje en kæmpebil i USA

Drømmen om at køre i en stor bil bliver udlevet, når danskere lejer feriebil i USA.

Bilferie
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så stor som muligt. Masser af luksus og hestekræfter, og så er det lige meget, at den er tørstig som en hest, der har trukket en diligence over prærien. Sådan lejer danskerne bil til ferien i USA.

Det betyder, at det er de helt store firehjulstrækkere, der er de mest efterspurgte. Det kan f.eks. være en Chevrolet Tahoe, som er for høj til at køre ind i et typisk dansk parkeringshus. Det betyder mindre i USA, hvor vejbaner og de fleste parkeringspladser er anlagt til at rumme store biler.

Det er biludlejningsselskabet Avis, der ser tendensen mod de store biler:

»De seneste 5-6 år er efterspørgslen efter suv-biler (store firehjulstrækkere, red.) steget enormt. Mindst 70 procent af kunderne efterspørger biler i størrelse full size og derover. Folk går efter den komfort, de store biler giver, og de føler også, at de har bedre overblik over trafikken«, siger Leif Eddy Iversen, der har titel af director nordic outbound leisure sales hos Avis.

»Det er også en måde at udleve the American dream på, når man kører i sådan en bil«, siger Leif Eddy Iversen.

Klik på byerne på kortet herunder og læs om priseksempler for en uges billeje af en stor firehjulstrækker.

Priserne er med de nødvendige forsikringer. Typisk en Chevrolet Tahoe eller en GMC Yukon. Prisen dækken en uges leje 9-16 juli 2016. Bilen hentes og afleveres i lufthavnen.

De lave benzinpriser i USA betyder, at det ikke gør så meget, at disse biler kun kører ca. 6 kilometer per liter. I det vestlige USA, der har nogle af de højeste benzinpriser i landet, giver man for tiden lidt over 4 kroner per liter.

Eksplosiv motorkraft

Udlejningsselskabet Sixt ser samme ønske om de store biler:

»Danske turister går efter de klassiske amerikanske biler som Ford Mustang cabriolet og store firehjulstrækkere Chevrolet, GMC og Ford med tilsvarende eksplosiv motorkraft. Forretningsfolkene foretrækker derimod de klassiske tyske premiummærker som BMW, Audi og Mercedes«, siger Philip Schack, administrerende direktør i Sixt.

Han kan også se, at søgninger i marts i år efter billeje i USA er steget med 28 procent sammenlignet med sidste år.

Politiken foretog et pristjek af billeje i USA i 2012, og dengang var Californien markant billigere end andre steder i det vestlige USA, som f.eks. Seattle i staten Washington og Denver i Colorado. Siden dengang har Avis indført en ny prisstruktur, der giver mere ensartede priser i det meste af USA. Florida er stadig den billigste stat at leje biler i.

»Der er rigtig mange udbydere af biler i Florida. Den skarpe konkurrence giver lavere priser«, siger Leif Eddy Iversen.

Da Politiken tjekkede priser i 2012, var billejen i New York dobbelt så høj som i Californien. Med den nye prisstruktur er forskellen næsten helt væk. I Politikens pristjek for billeje i juli i år er New York kun et par hundrede kroner dyrere end Californien. Men generelt er det dyrt eller endda helt umuligt at leje bil i New York:

»Der er nærmest ingen indbyggere på Manhattan, der selv har bil. Derfor kan der komme enormt pres på udlejningsbilerne på de amerikanske helligdage og i ferieperioder. Det kan betyde højere priser, og der kan også være helt udsolgt i de perioder«, siger Leif Eddy Iversen fra Avis.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dyr leje af motorhome

Et alternativ til at leje bil og bo på hotel er at bestille et motorhome. Så kører man rundt med huset på nakken, og denne ferieform er også hjulpet af de nuværende lave benzinpriser. I 2012 kostede benzinen i USA typisk 5 kroner, mens den i mange stater nu er nede på omkring 3 kroner.

Et stort motorhome kører omkring 3-5 km per liter benzin, men den er stadig dyr at leje.

En uge fra 9. til 16. juli i et 25-fods motorhome, som afhentes og afleveres i Los Angeles, koster 2.287 dollars (15.500 kroner), når man inkluderer 1.600 km i prisen. Den pris har vi fundet i en prisberegner på FDM Travels hjemmeside. Bureauet skriver om udgiften til et motorhome:

»De penge, du sparer på overnatning, kan ikke altid opveje udgiften til benzin, overnatning på campingpladser og lignende«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Allan Graubæk eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden