Foto: AZIZ SHAH/AP
Fly og lufthavne

Det mener læserne om verdens største passagerfly

Usb-stik til at oplade telefon og mindre støj er nogle af fordelene på A380'eren. Men det er ikke ligegyldigt, hvilket flyselskab du vælger.

Fly og lufthavne

Airbus A380 er verdens største passagerfly, men rummeligheden kommer ikke helt passageren til gode.

Det mener Turengårtil.dks rejsejournalist Allan Graubæk. Han har testet mobbedrengen på en tur fra San Francisco til Paris med flyselskabet Air France.

LÆS ARTIKEL

Men den opfattelse deler en stor del af Politikens læsere, som har kommenteret på artiklen, ikke. Mange mener nemlig, at der er mere plads til passageren på den store jumbojet end på andre flytyper.

Det mener for eksempel T. Hansen fra Haslev:

»Jeg er helt uenig. Jeg har fløjet med A380 i alt 3 gange - senest for en uge siden, hvor jeg fløj mellem Frankfurt og Beijing med Lufthansas 380'er. Jeg sad på række 77/78 på en gang plads, og grundet de nye sædetyper var der faktisk ganske god plads til mine lange stænger. Jeg har tidligere fløjet business class med Singapores 380'er og første klasse på A380'eren med Emirates - Fantastisk oplevelse«.

En anden læser, H. C. fra Vejle, der har rejst med flytypen mellem New Yorks JFK-lufthavn og Charles De Gaulle i Paris fortæller, der ligefrem er ekstra plads til opbevaring.

»Vi fløj på økonomiklasse på øverste etage. Her får man et ekstra bredt armlæn ved vinduerne, og det skjuler et opbevaringsrum stort nok til fototasken eller rygsækken. Dejligt med let adgang til bagage og aflægningsplads i forbindelse med spisning. Sædet og plads var nok som de fleste, men dejligt fly med mange toiletter og lydsvagt - det var vores oplevelse«.

Stor forskel på flyselskaberne
Jørn Lyngsø fra Vejle kan heller ikke helt genkende argumentet om dårlig plads:

»Min kone og jeg fløj med Emirates A380 fra Dubai til Bangkok på turistklasse, og det var en aldeles perfekt flyvning. Der var rigtig god benplads og perfekt service og servering, så vi forstår slet ikke kritikken. Vi oplevede ingen turbulens og landede blidt og behageligt i Bangkok. Men det var altså med Emirates, og der er stor forskel på selskaberne - nok med Air France i bunden«.

Og forskellen på komfort afhænger af, hvilket selskab, man flyver med. Det påpeger flere læsere.

LÆS ARTIKEL

Paul Wenzel fra Skagen har erfaring med flere forskellige selskaber:

»Har fløjet mange gange med Airbus A380 fra London til Dubai med Emirates og derfra videre til Cape Town. En omvej - men servicen på business er mange gange højere end Lufthansa og South African Airways«.

P.T. fra Frederiksværk fremhæver især ét flyselskab:

»Fløj i februar 2010 med Singapore Airlines 380 fra London til Singapore på business class, hvilket var en storslået oplevelse. Servicen var helt i top, og pladsen var mere end fantastisk. Sad midt i flyet på 1. sal, og start og landing lagde man nærmest ikke mærke til. Jeg har tidligere fløjet business class med Lufthansa, SAS, Emirates, Singapore Airlines, og dette overgik alt! Prøv det!«

Kritik af høretelefoner

Andre læsere synes ikke, der er forskel på at flyve med en Airbus A380 og andre Airbus typer. Søren Nielsen fra Roskilde fløj med den store maskine sidste år, men syntes ikke, den var anderledes end andre fly. En anden læser fra Charlottenlund fløj med flyet mellem Frankfurt og San Francisco i sommer. Han kalder det et fly lige som alle andre.

Ud over god plads, fremhæver flere læsere andre positive sider ved det store fly. Blandt andet at nogle flyselskaber har indrettet flyet med usb-indgang i sæderne, så man kan oplade sin telefon. En del peger dog på, at høretelefonerne er af så dårlig kvalitet, at de kan være meget svære at bruge. Igen kan det afhænge af det enkelte flyselskab.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Gennemgående roser læserne støjniveauet i det store fly, der kan have plads til over 500 passagerer. En af dem er Jesper Ulrik Madsen fra Gentofte:

»Vi rejste fra Johannesburg til Paris med Air France, og den er meget lydsvag i kabinen - selv på række 20 a/b/c lige ved motorerne. Måden den flyver på forekommer 'blød" og behagelig - starten er fantastisk«.

Rasmus Molbo fra Randers sammenligner A380 med 747'eren og Airbus 340, og han mener, den nye maskine er mere lydløs. Det er Peter fra Randers enig i:

»Jeg synes, det var klart bedre end andre fly. Der er MEGET mindre larm og bedre luft«.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden