PRISHOP. En generel prisstigning rammer nu SAS's ruter.
Foto: JOHAN NILSSON

PRISHOP. En generel prisstigning rammer nu SAS's ruter.

Fly og lufthavne

SAS sætter prisen op på indenrigsrute

Billetprisen på København-Aalborg-ruten bliver 20 procent dyrere.

Fly og lufthavne

Nu kommer den første prisstigning efter Cimber Sterlings konkurs i maj.

Det er SAS, der sætter prisen på en billet mellem Aalborg og København op med 20 procent, skriver onlinemagasinet check-in.dk.

Det betyder, at den billigste returbillet på ruten stiger fra 972 kroner til 1.172 kroner inklusive salgstillæg. Prisstigningen slog i gennem i tirsdags.

Til sammenligning koster den billigste returbillet hos konkurrenten Norwegian 678 kroner.

Hos SAS bekræftes prisstigningen - men overfor onlinemagasinet påpeges det, at det er en generel prisstigning. Den rammer ikke indenrigsruterne men samtlige korte ruter.

»Vi ser, at der er en pæn efterspørgsel i markedet. Det har ikke noget med Cimber-konkursen at gøre, og vi er af den opfattelse, at priserne generelt er for lave«, siger Per Møller Jensen, marketingsdirektør hos SAS.

Hos Norwegian er der ikke - lige nu - planer om at sætte prisen op på billetterne mellem København og Aalborg.

»Vi følger markedet, og priserne dikteres af udbud og efterspørgsel«, siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til check-in.dk.

Norwegian har 40 ugentlige afgange i hver retning på København-Aalborg-ruten, hvilket samlet svarer til 14.880 flysæder.

Hos SAS flyver man 48 ugentlige afgange mellem København og Aalborg. Det svarer til op imod 11.000 udbudte flysæder per uge.

FØLGTuren Går Til på Facebook

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden