DYR. Hvis Audi'en har en værdi på 88.000 britiske pund, svarende til 822.000 kroner, skal vinderen betale op til 1,3 millioner kroner for at få danske nummerplader på køretøjet.

DYR. Hvis Audi'en har en værdi på 88.000 britiske pund, svarende til 822.000 kroner, skal vinderen betale op til 1,3 millioner kroner for at få danske nummerplader på køretøjet.

Fly og lufthavne

Konkurrence i lufthavnen: Vind en bil og betal en million kroner

Det kan blive en dyr fornøjelse at vinde en Audi i Københavns Lufthavn.

Fly og lufthavne

En betydelig del af de 6,5 millioner mennesker, som i juni, juli og august rejser gennem Københavns Lufthavn, undgår ikke de provisionslønnede og ihærdige sælgere, som forsøger at få folk til at deltage i et spil om fede sportsvogne, der er udstillet i udenrigsterminalen af den britiske spiludbyder Best of the Best.

Men det kan blive en usædvanlig dyr fornøjelse for at deltage i spillet, skriver 24timer.

LÆS ARTIKEL

På et stort skilt, som står klos op og ned ad en Audi R8, står med fede typer ‘Tax Paid’, hvilket burde indikere, at der af præmien er betalt dansk registreringsafgift, som udgør op til 180 procent af bilens værdi.

Men det er der ikke, det skal vinderen selv finansiere. Hvis bilen har en værdi på 88.000 britiske pund, svarende til 822.000 kroner, som sælgeren oplyser, så skal vinderen af bilen lige en tur i banken for at finansiere op til 1,3 millioner kroner for at få danske nummerplader på køretøjet.

Klar overtrædelse

»Det er en overtrædelse af markedsføringslovens regler,« siger Tina Dhanda, jurist i Forbrugerrådet, til 24timer.

Hun synes, at det er absurd at udlove gevinster, der bliver forbundet med en betydelig større udgift end gevinstens værdi. Og hun hæfter sig ved, at det der står ‘Tax Paid’ med storebogstaver på skiltet ved bilen, men at der kun med små typer står et vilkår om, at der ikke nødvendigvis er betalt afgifter.

LÆS ARTIKEL

Rupert Garton, der er kommerciel direktør i Best of the Best, siger, at firmaet ikke forsøger at misinformere eller snyde nogen.

»I de fire år, vi har været i lufthavnen, har vi aldrig haft en klage. Men det kan godt være, vi er nødt til at se vores procedurer igennem. Måske skal vi gøre ekstra opmærksom på, at Audi R8’eren ikke er skattebetalt,« siger han til 24timer.

info@tgt.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden